23 Haziran 2011, Perşembe 08:25:17

YENİ HAVAYOLU KURULUYOR MU?

Uzunca zaman dillerde dolaştı durdu yeni hava yollarının kurulma meselesi...
  • şerefi haysiyeti olan ilk önce türkiye personelinin tazminatlarını öder sonra gider hava yolu kurar bizlerin neler çektiyini biliyormusunuz da yine hep beraber halayın başına geçmiş oynuyorsunuz nasıl bır devlet siniz ama pardon siz devlet deyildiniz demi onun için üvey evlatlarınızı sokağa attınız
  • Bizde Kıbrıs Halkı olarak yeni havayolu kurulacak diye çok ümitlenmiştik.Artık Bu Saatten Sonra Yeni Havayolu kuruluyor deseler bile inanmayız.Yeni Şirket'in Kurulup Uçuşlar'a başlaması artık imkansız gibi geliyor bana.Çok Üzülüyoruz ama bu şirket kurulmaz...
  • bu işi çok iyi takip eden fakat konumumdan dolayı kimliğimi açıklayamayan biriyim böyle bir havayolu yok ve asla olmayacak amaç kthy'yi batırmak ve yükü devletin sırtından atmaktı amaç' a ulaşıldı üzgünüm kthy'deki bi çok ehil işçide işsiz kaldı yazık oldu!!!
  • Ben iddiaya varım kurulup uçuşlara başlayacak
  • 5000 tl iddasina girmek isteyen varmi? Bu havayolu 2011 senesinde icinde ucmaya baslayamaz hatta hic ucmaya baslayamiycak iddaya girmek isteyen burdan bulsun beni :))))
  • Hayırlısı olsun kkhy nin kurulup,iyi yerlere gelmesi dileğiyle...
  • ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI YENİ ŞİRKETE GİRMEYİ DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ AMA SİZİN HİÇBİRİNİZİ ALMAYCAKLAR ÇÜNKÜ SİZLER GREV YAPMAKTAN BAŞKA BİRŞEY BİLMEZSİNİZ buran efendi ÖYLE BİR ETTİ Kİ SİZİ OTUR ARAP KALK ARAP DAHA NE BEKLERSİNİZ OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE
  • iki 380 , bir da 747-8 varımış . herhalde bu gadar yolcuya anca yeter.. amma bi sıkıntı çıkmış. 2050 den önce olmaz deyollar !..
  • Uçak tipi diğer haberlere göre b737-800 tipi uçak kiralanacak.
  • uçak tipi nedir acaba bilen varmı?
Bu konuda baş aktör olarak Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’i bildik hep ve verdiği sözleri tutamadığı zamanda yerden yere vurduk kendisini.
 
Sonra öğrendik ki işin başında başkaları oturuyor, her ne kadar kendisi Ulaştırma Bakanı olsa da. Aynen DAK ve DAİ’de yaşanan durum gibi; her ne kadar da bemim şahsen çok başarılı bulduğum  Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst konudan sorumlu gibi gözükse de konuların kendisi dışında gelişmesi gibi.
 
Bazen her ne kadar bu doğru olmasada bazı olaylar ilgili bakanların sorumluluğu dışında gelişebiliyor, bunu kesinlikle tasvip edenlerden değilim ama bu ülkenin normal bir ülke olmadığını da göz önünde bulundurmak lazım.
 
Neyse gelelim yeni kurulacak hava yoluna.
 
Hepimizin umudu yeni bir hava yolunun kurulması ve KKTC bayrağının göklere çıkması.
 
HAFTAYA YENİ HAVA YOLU KURULUYOR
 
Evet dün önemli bir bilgi geldi bana; telefonun ucundaki üst düzey bir devlet yetkilisiydi.
 
“En nihayet yeni havayolları kuruluyor, haftaya imzalar atılıyor, artık sonuna gelindi” dedi ve isminin açıklanmasını istemedi.
 
Sonrasında küçük çapta bir araştırma yaptım ve bazı ortaklara ulaştım.
 
Olayı onlar bana doğruladı.
 
En son işin resmi kısmını tamamlamak adına Bakan Ersan Saner’i aradım ancak ulaşamadım ve teyit edemedim. 
 
Tabii yeni havayolları kuruluyor derken imzalar atılacak ve hareketlenme başlayacak; yani haftaya uçuşlar başlamıyor, bir yanlış anlama olmasın.
 
KTHY ÇALIŞANLARINA İŞ ÇIKAR MI?
 
KTHY çalışanları aman mağdurları diyecektim KTHY mi kaldı artık; evet KTHY mağdurlarına yeni kurulacak hava yollarında iş sağlanacak mı?
 
En önemli sorulardan biri olarak bu geldi aklıma.
 
İşin içinde büyük usta THY.
 
Ama gelin görün ki THY eski çalışanların bir kısmının dahi alınmasında gerekli inisiyatifi kullanırmı.
 
İşte bu noktada Hükümet’in Devlet Baba kimliğini çalıştırması gerekiyor.
 
SANER EN SONUNDA BAŞARIYOR GALİBA
 
Ersan Saner en çok eleştirdiğimiz bakanlardan  biri oldu bugüne kadar, belki gazetecilere çok dostane davranmamasından ya da güvenmemesinden.
 
Gerçi bu aralar aramız iyi.
 
Şimdi Sn Bakan bu havayolu işini başarır bir de eski KTHY çalışanlarından bir miktar istihdam yaratabilirse; arkasına güzel bir kamuoyu desteği alır.
 
Zira koltuğu değişmeye en müsait Bakan.
 
Birileri fena uğraşıyor, haberiniz olsun Sayın Bakan.
 
Benden söylemesi.

Gökhan ALTINER / KIBRIS POSTASI
YENİ HAVAYOLU KURULUYOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
şerefi haysiyeti olan ilk önce türkiye personelinin tazminatlarını öder sonra gider hava yolu kurar bizlerin neler çektiyini biliyormusunuz da yine hep beraber halayın başına geçmiş oynuyorsunuz nasıl bır devlet siniz ama pardon siz devlet deyildiniz demi onun için üvey evlatlarınızı sokağa attınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizde Kıbrıs Halkı olarak yeni havayolu kurulacak diye çok ümitlenmiştik.Artık Bu Saatten Sonra Yeni Havayolu kuruluyor deseler bile inanmayız.Yeni Şirket'in Kurulup Uçuşlar'a başlaması artık imkansız gibi geliyor bana.Çok Üzülüyoruz ama bu şirket kurulmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu işi çok iyi takip eden fakat konumumdan dolayı kimliğimi açıklayamayan biriyim böyle bir havayolu yok ve asla olmayacak amaç kthy'yi batırmak ve yükü devletin sırtından atmaktı amaç' a ulaşıldı üzgünüm kthy'deki bi çok ehil işçide işsiz kaldı yazık oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben iddiaya varım kurulup uçuşlara başlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5000 tl iddasina girmek isteyen varmi? Bu havayolu 2011 senesinde icinde ucmaya baslayamaz hatta hic ucmaya baslayamiycak iddaya girmek isteyen burdan bulsun beni :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayırlısı olsun kkhy nin kurulup,iyi yerlere gelmesi dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ESKİ KTHY ÇALIŞANLARI YENİ ŞİRKETE GİRMEYİ DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ AMA SİZİN HİÇBİRİNİZİ ALMAYCAKLAR ÇÜNKÜ SİZLER GREV YAPMAKTAN BAŞKA BİRŞEY BİLMEZSİNİZ buran efendi ÖYLE BİR ETTİ Kİ SİZİ OTUR ARAP KALK ARAP DAHA NE BEKLERSİNİZ OTURUN OTURDUĞUNUZ YERDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iki 380 , bir da 747-8 varımış . herhalde bu gadar yolcuya anca yeter.. amma bi sıkıntı çıkmış. 2050 den önce olmaz deyollar !..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçak tipi diğer haberlere göre b737-800 tipi uçak kiralanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak tipi nedir acaba bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000