07 Temmuz 2013, Pazar 07:13:54

YENİ HAVALİMANLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Şırnak ve Bingöl havalimanlarının işletme hakları Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne devredildi. Peki, yeni meydanlar ne zaman faaliyete geçecek? İşte ayrıntılar...
  • Başbakanın memleketi olan RİZE de havaalanı yok. Bundan sonra olacağıda yok. Yazık Artvin ki olupta daha yakın olduğu için Gürcistan havaalanı üzerinden Artvin e geçenlere. Yeterince ilginç mi
  • ZAVALLI İLİMİZ ''NİĞDE'' MAKUZ TARİHİNİ HİÇ YENEMEDİN.KAÇ İKTİDAR GELDİ GEÇTİ HEP UNUTULDUN.DEMİREL DÖNEMİNDE TABELASI BİLE KALMAMMIŞ BİR BAL ÇALDILAR AGZINA UNUTULDUN UNUTULMAYADA HEP MAHKUMSUN NESUÇ İŞLEDİYSEN YILLARDIR.
  • Bursa ne zaman akliiniza gelecek ömur boyu bizi Istanbul a mahkum mu etmek istiyorsunuz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yapılan Şırnak Havalimanı'nın 12 Temmuz'da, Bingöl Havalimanı'nın ise 26 Temmuz'da hizmete açılması bekleniyor. İşletmeleri DHMİ Genel Müdürlüğü'ne devredilen havalimanlarının açılmasıyla hizmet verilen havalimanı sayısı 52'ye yükselecek.

Alınan bilgiye göre, geçici kabulleri gerçekleşen Bingöl ve Şırnak havalimanlarının işletmesi 4 Temmuz'da DHMİ Genel Müdürlüğüne devredildi.

Kastamonu'nun ardından, Şırnak ve Bingöl havalimanlarından da uçak seferlerinin başlamasıyla hizmet verilen havalimanı sayısı 52'ye yükselecek.

Şırnak Havalimanı, il merkezine 60, Cizre ilçesine ise 13 kilometre mesafede bulunuyor. DHMİ Genel Müdürlüğünce işletilecek olan, 12 Temmuz Cuma günü hizmete açılması beklenen havalimanı, yıllık 500 bin yolcu kapasitesine sahip olacak. 

Bingöl Havalimanı ise şehir merkezine 20 kilometre mesafede, Çeltiksuyu mevkisinde bin 59 metre rakımında yer alıyor. Yılda 500 bin yolcuya, 4 bin metrekarelik alanda hizmet verilecek havalimanının açılışı ise 26 Temmuz'da yapılacak.

Yeterli yolcu potansiyeli bulunmadığı gerekçesiyle 54 yıldır atıl durumda bekleyen, 100 milyon liralık ek yatırımla uçuşa hazır hale getirilen Kastamonu Havaalanı, dün THY'nin İstanbul'dan gerçekleştirdiği uçak seferiyle hizmet vermeye başlamıştı.

YENİ HAVALİMANLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Yorumlar

Atakan ~ 11 yıl önce
Başbakanın memleketi olan RİZE de havaalanı yok. Bundan sonra olacağıda yok. Yazık Artvin ki olupta daha yakın olduğu için Gürcistan havaalanı üzerinden Artvin e geçenlere. Yeterince ilginç mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
suluelma ~ 11 yıl önce
ZAVALLI İLİMİZ ''NİĞDE'' MAKUZ TARİHİNİ HİÇ YENEMEDİN.KAÇ İKTİDAR GELDİ GEÇTİ HEP UNUTULDUN.DEMİREL DÖNEMİNDE TABELASI BİLE KALMAMMIŞ BİR BAL ÇALDILAR AGZINA UNUTULDUN UNUTULMAYADA HEP MAHKUMSUN NESUÇ İŞLEDİYSEN YILLARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
levent ~ 11 yıl önce
Bursa ne zaman akliiniza gelecek ömur boyu bizi Istanbul a mahkum mu etmek istiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000