19 Ağustos 2018, Pazar 12:45:24

'Yeni havalimanında bilet fiyatları düşecek'

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın rekabeti artıracağını belirterek, "Rekabetin artmasına bağlı olarak sefer sayıları da artacak. Bu da bilet fiyatlarının göreceli düşmesini sağlayacak." dedi.
  • 15 doları 20 euroya çıkartıyorsunuz. Ulaşım yok taksi nereden binsen 150 tl. Nasıl olacak bu iş. Hayal dünyasında yaşamayın o yandaş havalimanının parasını hep beraber ödeyeceğiz. Yolcu uçsa da, uçmasa da.
  • Ahl den yurt dışı çıkış 15 dolar yeni hava limanından yurt dışı vergisi 20 euro Bilet fiatları nasıl düşecek anlamadım Bilem varsa açıklasın lütfen
  • Göremez
  • Bedava diye dağıtılan sandviç’lerin parasını bilet satışında peşin peşin alan firma’mı indirim yapacakmış anlamadıKKKKKKK !!!!
  • bütün ülkeye madara oldu herkesin dilinde bu fantastik açıklama
  • TAV AHL de 15usd vergi alırken IGA yolcu başına 20eur alacak. Neden yabancı paraya göre alınır o ayrı bir mesela ama ilk olarak bu fark biletlere ilave 50tl olarak yansıyacak. Sonra bitmek bilmez aprondandan doğan ilave "taxi in " süresi sebebi ile artacak MCT (min bağlantı süresi) , sabihada hezimete uğramış yer hizmetine outsource edilen körüklerde adam bulunmamasından doğan gecikmeler vb hep yolcuya ilave külfet olarak karşımıza gelecek gibi duruyor. Hayırlısı bakalım seneye görecez ne olacak tabi açılırsa:)
  • Yeni havaalanı ücretleri yüksek,uzak ,toplu ulaşım yok. -İstanbul’a uçmayan hangi şirket ( aa ne güzel havaalanı olmuş hadi oraya da sefer yapalım) der .Yolcu varsa gelir .Yoksa gelmez .Talep olsaydı birçok havayolu istanbul’u bırakmazdı.Slot rezervasyonları yanıltmasın. -Ekiplerde burayı istemez.Çevrede konaklayacak bir yer yok .istanbul’a istese gidemez. -Taksi olayı tam bir işbilmezlik örnegi ,buradaki sorunlu kooperatifle anlaşacaklarına ,yolcu getiren tüm taksileri sıraya sokarak yolcu verseler hem taksici,hemde yolcu memnun olacak ,onca yolu gelen taksi boş dönmeyecekti . -Açıklamalarında iga niyeti belli ,4 saat önce gelsinler ,yolcuların bir güzel parasını alalım düşüncesi var.Birsatlik uçuşa bir saat havaalanına ulaşım,dört saat bekle ,kim razı olur . Saw artık özellikle yurt içi yolcu için ilk tercih olacak
  • Şu mübarek günde kaç kişiyi işten cikartiniz bu dünyada işiniz iş öbür dünyada görüşürüz hakkımı helal etmiyorum teknik AŞ taşeron saf
  • Personelde yolcuda gelemicek oraya.Biz birka kisi saw dan ucmaya karar verdik iga acilmadan once siz devam edin
  • Yahu iki de bir burada yorumlarda pilotların tehditlerini okumaktan bıktık, yok boeingci yok şuycu ,buycu kalmayacakmış. Yahu kardeşim ülkenin durumu ortada, gitmek istiyorsa kapı orada. Thy kesinlikle maddi sebeplerden dolayı ayrılan pilotların, bir daha geri alınmaması hususunda yaptırım kuralı çıkarmalıdır. Bakalım bu genç arkadaşlar 30 yıl 35 yıl Ortadoğuda, Hindistan'da ya da uzak daha beter yerlerde kaç yıl dayanabilecekler ve çocuk yetiştirecekler.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın rekabeti artıracağını belirterek, "Rekabetin artmasına bağlı olarak sefer sayıları da artacak. Bu da bilet fiyatlarının göreceli düşmesini sağlayacak." dedi.

Ekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003'ten beri THY'nin her sene yüzde 10'dan fazla büyüdüğünü ifade ederek, İstanbul Yeni Havalimanı'nın, daha fazla kapasite sunduğunu, bunun büyüme rakamlarına yansıyacağını söyledi. Bu yıl sonuna kadar 14, gelecek yıl ise 41 uçağın THY filosuna katılacağını anımsatan Ekşi, "Dolayısıyla büyümemiz yüzde 10'un üzerinde olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda THY'nin filosuna bu yıl katılacak uçakların dar gövdeli, gelecek yıl teslim alınacak uçakların ise geniş gövdeli olduğunu bildiren Ekşi, söz konusu uçakların daha az yakıtla daha uzak mesafelere gidebileceğini kaydetti.

BİLET FİYATLARI NE OLACAK?

Yeni havalimanıyla sektöre daha fazla kapasite arz edileceğini dile getiren Ekşi, daha fazla uçak seferinin olduğu yerlerde fiyatların göreceli olarak düşmesinin beklendiğini ifade etti.

THY'nin biletleri, 49 lira ile 352 lira arasında değişen fiyatla satışa sunduğunu anlatan Ekşi, iç ve dış hatlarda çok makul fiyatlarla uçak bileti satılacağını aktardı.

Yolcuların son dakika aldıkları biletlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle serzenişte bulunduklarına değinen Ekşi, "İç hatlarda biletlerin yüzde 40'ı, 100 liranın altında satılıyor. Bir sürü kampanya yapıyoruz, gelecek seneye yönelik 69 liradan bilet satışı kampanyasını başlattık." ifadelerini kullandı.

Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı'nın rekabeti artıracağına dikkati çekerek, "Rekabetin artmasına bağlı sefer sayıları da artacak. Bu da fiyatların göreceli düşmesini sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bilet fiyatlarının, İstanbul Yeni Havalimanı'na sefer düzenleyecek diğer havayollarının fiyat politikalarına bağlı olarak belirleneceğini dile getiren Ekşi, "Bugünden fiyatlar şu kadar düşer demek mümkün değil. Çünkü bilet fiyatlarını, talepler ve rakipler belirliyor. Rekabetin olduğu yerde kalite artar, fiyatlar da göreceli olarak makul seviyede olur." diye konuştu.

İLK YOLCULARA SÜRPRİZ VAR

Yeni havalimanından iç hatlarda Ankara'ya, dış hatlarda da KKTC ve Azerbeycan'a ilk seferin düzenleneceğini anımsatan Ekşi, "İlk seferler her zaman özeldir." dedi.

Ekşi, ilk uçuşta devlet büyüklerinin de olmasını arzu ettiklerini ifade ederek, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve kendisinin de ilk uçuşta yolculara eşlik edeceklerini söyledi. Ekşi, ilk yolculara küçük sürprizlerinin olacağının altını çizdi.

THY tarafından havalimanları ve gayrimenkul yatırımı işi kapsamında bir şirket kurulduğunu vurgulayan Ekşi, Türkiye'nin havacılıkta ana omurgasını oluşturan THY'nin geleceğine yönelik bazı arayışlar içinde olduklarını ancak bu arayışların henüz somutlaşmadığını bildirdi.

Söz konusu şirketi, THY'nin ve Türk sivil havacılığının lehine işler yapmak amacıyla kurduklarını anlatan Ekşi, Sabiha Gökçen ve başka havalimanlarıyla ilgili bazı çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

REKOR YILI

THY Genel Müdürü Ekşi, yaklaşık 5,5 yıl süren Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ardından 2016 yılı ekim ayında THY Genel Müdürlüğü görevine geldiğini anlatarak, sıkıntılı bir yıl olan 2016'da, insanların ilk kez zarar etmenin şokuyla morallerin bozuk olduğunu ifade etti.

Göreve geldiğinde yaptığı ilk işin şoku ortadan kaldırmak ve çalışanlara "biz bunu becerebiliriz" duygusu oluşturmak olduğunu vurgulayan Ekşi, "Yönetim Kurulumuz ve çalışma arkadaşlarımızla 2016'yı en hasarsız şekilde atlattık. 2016'da aldığımız tedbirler ve motivasyonla 2017 bizim için dönüşüm yılı oldu. THY, 1 milyar 20 milyon dolarla tarihinin en büyük karını yaptı. Çalışanlar inandı ve bu başarı gerçekleşti. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Geçen yıl sonunda söz konusu başarı dolayısıyla personele birer maaş ikramiye verdiklerini dile getiren Ekşi, bu yıl daha iyisini yapmak için yıl sonu hedeflerini yukarı yönlü değiştirdiklerini, hem yolcu sayısında hem de karlılıkta yeni bir rekor kıracaklarını kaydetti.

'Yeni havalimanında bilet fiyatları düşecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Dolar euro ~ 6 yıl önce
15 doları 20 euroya çıkartıyorsunuz. Ulaşım yok taksi nereden binsen 150 tl. Nasıl olacak bu iş. Hayal dünyasında yaşamayın o yandaş havalimanının parasını hep beraber ödeyeceğiz. Yolcu uçsa da, uçmasa da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 6 yıl önce
Ahl den yurt dışı çıkış 15 dolar yeni hava limanından yurt dışı vergisi 20 euro Bilet fiatları nasıl düşecek anlamadım Bilem varsa açıklasın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilal ~ 6 yıl önce
Göremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok komik ~ 6 yıl önce
Bedava diye dağıtılan sandviç’lerin parasını bilet satışında peşin peşin alan firma’mı indirim yapacakmış anlamadıKKKKKKK !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hmmm ~ 6 yıl önce
bütün ülkeye madara oldu herkesin dilinde bu fantastik açıklama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayaller Hayatlar ~ 6 yıl önce
TAV AHL de 15usd vergi alırken IGA yolcu başına 20eur alacak. Neden yabancı paraya göre alınır o ayrı bir mesela ama ilk olarak bu fark biletlere ilave 50tl olarak yansıyacak. Sonra bitmek bilmez aprondandan doğan ilave "taxi in " süresi sebebi ile artacak MCT (min bağlantı süresi) , sabihada hezimete uğramış yer hizmetine outsource edilen körüklerde adam bulunmamasından doğan gecikmeler vb hep yolcuya ilave külfet olarak karşımıza gelecek gibi duruyor. Hayırlısı bakalım seneye görecez ne olacak tabi açılırsa:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet evet ~ 6 yıl önce
Yeni havaalanı ücretleri yüksek,uzak ,toplu ulaşım yok. -İstanbul’a uçmayan hangi şirket ( aa ne güzel havaalanı olmuş hadi oraya da sefer yapalım) der .Yolcu varsa gelir .Yoksa gelmez .Talep olsaydı birçok havayolu istanbul’u bırakmazdı.Slot rezervasyonları yanıltmasın. -Ekiplerde burayı istemez.Çevrede konaklayacak bir yer yok .istanbul’a istese gidemez. -Taksi olayı tam bir işbilmezlik örnegi ,buradaki sorunlu kooperatifle anlaşacaklarına ,yolcu getiren tüm taksileri sıraya sokarak yolcu verseler hem taksici,hemde yolcu memnun olacak ,onca yolu gelen taksi boş dönmeyecekti . -Açıklamalarında iga niyeti belli ,4 saat önce gelsinler ,yolcuların bir güzel parasını alalım düşüncesi var.Birsatlik uçuşa bir saat havaalanına ulaşım,dört saat bekle ,kim razı olur . Saw artık özellikle yurt içi yolcu için ilk tercih olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik AŞ ~ 6 yıl önce
Şu mübarek günde kaç kişiyi işten cikartiniz bu dünyada işiniz iş öbür dünyada görüşürüz hakkımı helal etmiyorum teknik AŞ taşeron saf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yav hehe ~ 6 yıl önce
Personelde yolcuda gelemicek oraya.Biz birka kisi saw dan ucmaya karar verdik iga acilmadan once siz devam edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bıktık bee! ~ 6 yıl önce
Yahu iki de bir burada yorumlarda pilotların tehditlerini okumaktan bıktık, yok boeingci yok şuycu ,buycu kalmayacakmış. Yahu kardeşim ülkenin durumu ortada, gitmek istiyorsa kapı orada. Thy kesinlikle maddi sebeplerden dolayı ayrılan pilotların, bir daha geri alınmaması hususunda yaptırım kuralı çıkarmalıdır. Bakalım bu genç arkadaşlar 30 yıl 35 yıl Ortadoğuda, Hindistan'da ya da uzak daha beter yerlerde kaç yıl dayanabilecekler ve çocuk yetiştirecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 6 yıl önce
Ortadoğu dediğin yer Katar vs da daha iyi, huzurlu, mutlu yaşayıp, çocuk yetistirirler merak etme, sen önce ülkene bak hergün olay, suç patlama yapmış,millet ottan şeyler için birbirini öldürüyor, adalet yok, eşitlik yok, torpil almış yürümüş, saygı bitik, suriyeliler heryerde, kaldırımlar otopark olmuş, trafik rezalet eğitim yerlerde sürünüyor, hastaneler tıklım tıklım daha sayayım mı?
rakamlar ~ 6 yıl önce
burda 60 yaşına kadar uçacağına ortadoğuda 10 senede bitirir işi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000