23 Ekim 2015, Cuma 11:49:04

'Yeni havalimanı D-8'in göz bebeği olacak'

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü'nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, "İnşallah İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak" dedi.
  • Valla temel sağlamsa devrilmez;)
  • Haydi abbas vakit tamam
  • Sen ve yandaslarinda, Allah'in izniyle once haklarini yediginiz binlerce insan icin hesap vereceksiniz sonra defolup gideceksiniz !
  • İçimden bir his tek başına iktidarın geleceğini söylüyor...
  • Temel bey bir az konu disi ama, gelecek sene 47 ucak gelecek diyorsun.. THY icin cok guzel ama Efendim, sen neden halen yabanci F/O'lara is imkani veriyorsun. Hic bir memleket Bayrak Tasiyici sirketine yabanci F/O almiyor, ama sen aliyorsun, ayni zamnda boyle yaptikca ilerde hic yerli Kaptan olmuyacak. Turkiye'nin kazandigi paralar yurdisina gidiyor ve iste memleket boyle batiyor.. Ya hocam ayni zamanda Yabancilara DLR yok, ama bizim cocuklara var ve o'yuzden eleniyorlar, hele hele Genel Havacilik'ta cok tercubeli arkadaslarda eleniyor. Senelerdir Hava Yollarin yolunu bekleyen arkadaslarda. Su Almanlarin (bizden nefret edenlerin) DLR-SYSTEM'ini kulaniyoruz, halen anlamakta zorluk cekiyorum. LUTFEN ama LUTFEN Temel bey, ALLAH ugruna, Genel Havacilik'ta 2000 saat uzerinden olan arkadaslara, yada 500 saat uzerinden, yada tamamen DLR sinavini kaldirin Hocam, cunku cok kaliteli genclerimiz eleniyor ve ekmeginden ve mesleginden oluyorlar. Lutfen Hocam.ALLAH RIZA'si icin.Saygilar ve Selamlar.
  • Çamur at tutmazsa izi kalır.....
  • Tk Tis nezaman?? Duyan....
  • KAYTAN BIYIKLI YINE YAPTI YAPACAGINI AMA NAFILE GIDICISIN BOSU BOSUNA KENDINI KANDIRMA
  • Allah D-8'in kurucusu Erbakan Hocamiza gani gani rahmet eylesin insallah. D-8 islam ulkeleri icin cok onemli bir yapi, Insallah Ulkemiz de D-8'in onemini anlar ve olusumun daha fazla canlanmasi icin destek olur.
  • pegasus 11 ARALIKTAN İTİBAREN HATDA 3 GÜN ( SALI-CUMA-PAZAR ) SAW dan ukraynanın Zaporijya şehrine uçacak... ATLASGLOBAL ukraine ye rakip olacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü'nün (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar olduğunu belirterek, "İnşallah İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak" dedi.

Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye, Nijerya, İran, Endonezya, Mısır, Bangladeş, Malezya ve Pakistan'ın üyesi olduğu D-8 ülkeleri ile THY arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi.

Örgütün kurulduğu dönem ile dünyanın bugünkü durumunun farklı olduğunu belirten Kotil, Türk ekonomisi ve THY'nin yıllar içerisinde gelişme katettiğini vurguladı.

THY'nin bu yıl 61,7 milyon yolcu taşıyacağına, Türkiye ekonomisinin ise 5-6 kat ileri gittiğine dikkati çeken Kotil, "Şu anda bu projenin (D-8) tekrar canlanmasında büyük yarar var. Artık belirli bir geleceği paylaşan bu ülkelerin daha çok iş birliği yapacakları alanlar var" dedi.

Üyelerden Nijerya'nın Afrika'da ana oyuncu olduğunu, Endonezya'nın ise dünyada süper güç olma yolunda ilerlediğini dile getiren Kotil, şöyle devam etti:

"Şimdi bunlardan Jakarta'ya uçuyoruz. Günde bir direkt seferimiz var. Bu Allah'ın izniyle ikiye, üçe doğru gidecek. Jakarta, D-8'in bize en uzak olanı. Ondan sonra bunlardan ikinci büyük ülke Nijerya'ya uçuyoruz. Biz daha önce Nijerya'ya uçmuyorduk ama şimdi 3 şehrine, Lagos, Kano ve Abuja'ya uçuyoruz. Günde birer olmak üzere üç sefer... Bunlar katlanarak gidiyor. Çünkü Nijerya çok büyük bir ekonomi. Bu ülkelerden İran'a uçuyoruz. Burada 7 şehirdeyiz. Daha önceden yalnızca günde bir sefer yaparken Tahran'a 5 sefer, gerisinde de 6 noktaya daha uçuyoruz. Pakistan'a da uçuyoruz mesela. Pakistan'da yalnız Karaçi'de haftada 3 sefer yapardık. Şimdi günde 2 sefer yapıyoruz. Artı iki şehrine daha, Lahor ile İslamabad'a uçuyoruz. Bangladeş'e her gün uçuyoruz. O da çok önemli, büyük bir ekonomi. Şu anda Kuala Lumpur'a günde bir sefer yapıyoruz. Malezya'da ikinci seferimiz yolda. Mısır'a daha önce de uçuyorduk. Orada da 4 noktaya uçuyoruz."

Temel Kotil, THY'nin gelişmekte olan tüm ülkeleri Türkiye'ye bağladığını, şirket olarak Ortadoğu ve Orta Asya'da da etkin olduklarını söyledi.

İstanbul'a gelen transit yolcuların Dışişleri Bakanlığı'nın "e-vize" uygulamasıyla şehri gezebildiğini hatırlatan Kotil, bu yolculara ücretsiz İstanbul turu hizmeti verdiklerini belirtti.

"Türkiye havacılıkta ağabey durumunda"

Kotil, D-8 ülkelerindeki hava yolu şirketleriyle temasta olduklarını anlatarak, "Türkiye havacılıkta ağabey durumunda. Belki D-8'in en büyük ülkesi olmayabiliriz ama benim bildiğim kadarıyla ekonomik olarak da en güçlüsüyüz. Havacılıkta da Türkiye açık ara önde. Onların da en az bizim kadar büyük olmalarını isteriz" değerlendirmesinde bulundu.

Dünya üzerindeki Müslümanların hac ve umreye gitmek için İstanbul'a geldiğini dile getiren Kotil, özellikle Endonezya ile Malezya'dan gelen seferler için yoğun talep olduğunu açıkladı.

Temel Kotil, yılda 120 bin hac, 250-300 bin umre yolcusu taşıdıklarını ifade ederek, D-8 ülkeleri ile dünyanın birçok yerinden gelen yolcuları kutsal topraklara ulaştırdıklarının altını çizdi.

Türkiye'nin sivil havacılıkta atağa kalktığına dikkati çeken Kotil, bu gelişmelerin son noktasının İstanbul'daki yeni havalimanı projesi olduğunu kaydetti.

THY Genel Müdürü Kotil, Almanya'da bu yıl iç ve dış hatta 200 milyon yolcu taşınmasının beklendiğini vurgulayarak, "Almanya'nın 200 milyon olduğu yerde Türkiye'nin 131 milyon yolcusu önemli bir rakam. Bir de Türkiye'nin yolcusu her yıl yüzde 13 artıyor. Almanya'da bir artış olmuyor" ifadesini kullandı.

"Gelecek sene 47'den fazla uçağımız gelecek"

Yurt içi ve dışında yapılan kötü propagandaya rağmen Türkiye'ye turist gelmeye devam ettiğini aktaran Kotil, İstanbul'un yeni havalimanının açılmasından sonra yaşanacak gelişmelere ilişkin şöyle konuştu:

"2002'de AK Parti ile havacılık projesi başladı. Bu, onun son meyvesi. Havalimanı Allah'ın izniyle 2018'in birinci çeyreğinde açılacak. Geçen günkü törende de bu tekrarlandı. Açıldığı zaman THY, 300 tane uçağı oraya getiriyor. Biz şu anda 300 uçağa kadar geldik. Ama önümüzdeki 2 yıl boyunca büyümeye devam ediyoruz. Gelecek sene 47'den fazla uçağımız gelecek. Şu anda 47 ama artma durumu da var. Yeni havalimanı açıldığı zaman 300 uçaklık bir filoyu Atatürk Havalimanı'ndan yeni havalimanına geçirmiş olacağız. 61 milyon yolcumuz var. Bu da artarak devam ediyor. Hepsi şimdi Atatürk Havalimanı'nda değil. Şu anda Sabiha Gökçen Havalimanı'nda var, Ankara'da da var. Ama havalimanı açıldığı zaman 60 milyon yolcuyu da oraya getireceğiz."
Kotil, yeni havalimanı projesinin birçok yönüyle çekim merkezi olduğunu ve yabancı yolcuyu Türkiye'ye getireceğini söyledi. Diğer hava yolu şirketlerinin de yeni havalimanına yolcu getireceğini belirten Kotil, "Kendi özel çabası ve hükümetin hava taşımacılığı alanında uyguladığı isabetli politikaların etkisiyle bu hale gelen THY, yeni havalimanı açıldıktan sonra rüzgarı Asya'dan alarak, Türkiye'nin dışından de gelen rüzgarla daha çok kanatlanacak" dedi.

Yeni havalimanına Asya'dan "sel gibi" yolcu geleceğine dikkati çeken Kotil, "Bu havalimanı Allah'ın izniyle kar topu gibi Türkiye'yi havalandıracak" görüşünü dile getirdi.

Temel Kotil, yurt dışında uçtuğu 230 noktanın daha da artacağını, bu doğrultuda havalimanının THY'ye çok bereketli geleceğini söyledi.

"Bugüne kadar biz onun için çalıştık. Yarın o bizim için çalışacak" diyen Kotil, şöyle konuştu:

"İnşallah İstanbul'daki yeni havalimanı, D-8'in de göz bebeği olacak. Tabii ki bir tane göz bebeği de Jakarta. O da aynen büyüyor. İki göz bebeği, büyük ihtimalle bir arada çok büyük seferler oluşturacak. Allah inşallah nasip eder. Garuda Havayolları büyüyor, iyi bir hava yolu. Garuda, Asya'yı toplayabilir. Biz ona 'Kangaroo Route' diyoruz Yeni Zelanda ve Avustralya'da. Garuda onları toplarsa bir tarafta da Malezya Havayolları Kuala Lumpur Havaalanında toplarsa, Jakarta ve Kuala Lumpur İstanbul ile birleşerek, acayip bir sinerji oluştururlar. Kardeş havayolları orayı toplarlar. İstanbul'a kendileri getirirler ya da bize verirler, biz götürürüz. Ondan sonra da onları diğer yerlere götürürüz. Bu havalimanı, gelişen D-8 ülkelerine de yarayacak."

'Yeni havalimanı D-8'in göz bebeği olacak'

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Herşey temelden ~ 8 yıl önce
Valla temel sağlamsa devrilmez;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güle güle sana ~ 8 yıl önce
Haydi abbas vakit tamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insallah ~ 8 yıl önce
Sen ve yandaslarinda, Allah'in izniyle once haklarini yediginiz binlerce insan icin hesap vereceksiniz sonra defolup gideceksiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 8 yıl önce
İçimden bir his tek başına iktidarın geleceğini söylüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC Misafir ~ 8 yıl önce
Temel bey bir az konu disi ama, gelecek sene 47 ucak gelecek diyorsun.. THY icin cok guzel ama Efendim, sen neden halen yabanci F/O'lara is imkani veriyorsun. Hic bir memleket Bayrak Tasiyici sirketine yabanci F/O almiyor, ama sen aliyorsun, ayni zamnda boyle yaptikca ilerde hic yerli Kaptan olmuyacak. Turkiye'nin kazandigi paralar yurdisina gidiyor ve iste memleket boyle batiyor.. Ya hocam ayni zamanda Yabancilara DLR yok, ama bizim cocuklara var ve o'yuzden eleniyorlar, hele hele Genel Havacilik'ta cok tercubeli arkadaslarda eleniyor. Senelerdir Hava Yollarin yolunu bekleyen arkadaslarda. Su Almanlarin (bizden nefret edenlerin) DLR-SYSTEM'ini kulaniyoruz, halen anlamakta zorluk cekiyorum. LUTFEN ama LUTFEN Temel bey, ALLAH ugruna, Genel Havacilik'ta 2000 saat uzerinden olan arkadaslara, yada 500 saat uzerinden, yada tamamen DLR sinavini kaldirin Hocam, cunku cok kaliteli genclerimiz eleniyor ve ekmeginden ve mesleginden oluyorlar. Lutfen Hocam.ALLAH RIZA'si icin.Saygilar ve Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskançlık ~ 8 yıl önce
Çamur at tutmazsa izi kalır.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tis ~ 8 yıl önce
Tk Tis nezaman?? Duyan....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CALISAN ~ 8 yıl önce
KAYTAN BIYIKLI YINE YAPTI YAPACAGINI AMA NAFILE GIDICISIN BOSU BOSUNA KENDINI KANDIRMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D-8 ~ 8 yıl önce
Allah D-8'in kurucusu Erbakan Hocamiza gani gani rahmet eylesin insallah. D-8 islam ulkeleri icin cok onemli bir yapi, Insallah Ulkemiz de D-8'in onemini anlar ve olusumun daha fazla canlanmasi icin destek olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
November bravo ~ 8 yıl önce
İnşallah kardeşim..
Erbakan ~ 8 yıl önce
Malesef Erbakan Hocamızın kıymetini bilemediler... Allah Erbakan Hocamızdan razi olsun...
bişkek-manas ~ 8 yıl önce
pegasus 11 ARALIKTAN İTİBAREN HATDA 3 GÜN ( SALI-CUMA-PAZAR ) SAW dan ukraynanın Zaporijya şehrine uçacak... ATLASGLOBAL ukraine ye rakip olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000