08 Ekim 2012, Pazartesi 12:48:00

YAZARI REKLAMINI ANLATTI

Son günlerin kuşkusuz en çok konuşulan reklamı Türk Hava Yolları’nın “Bu Gurur Hepimizin” adlı kampanyası. İşte bu reklamın yazarı Murat Yaylagül, reklamını anlattı...
  • Film gayet güzel olmui,çekimler görüntü vs. Bunlar para ile satın alınabilecek şeyler. Prodüksiyonu tebrik ederim. Ama fikir hiç yeni özgün ve yaratıcı değil direkt bir moda hareketten çıkarak işlenmiş bu yüzden fikir çalmaya tebrik yok:) çğnkü fikri satın alamazsınız malesef memleketimizde şu an işlerin %90 çalıntı ay pardon esinlenme:) muhuhaaa
  • Haklisin arkadasim keske japonlar, hintliler, araplar, afrikalilar yerel kiyafetleri yerine takim elbise giyseydi !!! İnanmiyorum ya yurdum insanina siz gercekmisiniz hakkaten varmisiniz ya boyle yorum yazanlar inanmak güc. Eger hakkaten varsan evet dostum super yorum, ne guzel bizim insanimiz tk elbise giymis, iste milli bilinc bu sendeki bilinc helal olsun sana :)
  • ilk izledigimde aaa ne guzel reklam dedim taaki sonunda THY reklami oldugunu anlayana kadar. Demekki marka algilamasi cok kotu.
  • Hatırladığım kadarıyla Tuncel Kurtiz, AKP nin sert bir muhalifi. THY nerden buluyor da gidip sert AKP muhaliflerine para veriyor anlamadım.. yazık yöneticilere..
  • Tek kelimeyle harika bir reklam olmuş. Farklı kültürlerin farklı tınısıyla İstiklal Marşı'nı dinlerken tüylerimiz diken diken oldu. Ticari açıdan da dünyanın en çok yere uçan havayoluyuz mesajı ancak bu kadar iyi verilebilirdi. Tebrikler.
  • ben reklamdaki tüm müzisyenlerin takım elbise giymemesine bozuldum. saz aşığımız ne güzel geleneksel kıyafetimizi giyip şık bir görünüm sergilemiş.
  • Yeni Raki reklaminin kopyasi bu reklam. Merak edenler internetten yeni raki reklami yazsin cikar...
  • Tuncel Kurtiz'in özelliği ne,sinema sanatçısı olmasından öte?
  • Son derece ruhsuz, anlamsız....hayal sükutuna uğradım! Canım marşım ne hale gelmiş! THY çalışanlarına koro halinde okuttursanız daha anlamlı olurdu.
  • Reklamın sonunda konuşan "o adam" değil Tuncel KURTIZ dir.

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan müzisyenlerinin İstiklal Marşı’nı kendi kültürlerine göre yorumladığı reklamı yapılan her işte olduğu gibi eleştirenler de oldu, yere göğe sığdıramayanlar da.

Özellikle sosyal medyada hakkında birçok yorum yapılan reklamın yazarı reklamıyla ilgili konuştu. Alametifarika Reklam Yazarı Murat Yaylagül, bakın THY reklamıyla ilgili neler söyledİ.

Türk Hava Yolları dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu oldu.

"Türk Hava Yolları’nın reklamcıları olarak bizim görevimiz bu haberi duyurmaktı. Haber zaten oldukça dikkat çekici ve okuyanı gururlandıran bir cümleden ibaretti. İşimiz, haberi tüm Türkiye’ye duyurmak için, kalbine bu cümleyi koyacağımız ve izleyenleri sıkmadan tekrar edebileceğimiz bir kampanya oluşturmaktı.

Reklam filmini izleyen insanlara, saniyelerden ibaret zaman diliminde, belirli bir duygu ya da heyecanı doğrudan yaşatmak için en etkili yolun ‘ses’ olduğuna inanıyoruz. Vermek istediğimiz haberin özündeki duygu da ‘milli gurur’ olduğu için, Milli Marşımızdan daha güçlü bir ses olamazdı. Oturduk, İstiklal Marşı’nı dünyanın farklı şehirlerinde yerel müzisyenlere çaldırma fikri üzerine çalıştık. Müşterimizle yaptığımız bir toplantıda bize, Türk Hava Yolları hangi ülkeye hat açtıysa, o ülkeyle dış ticaretimizin bir yıl içinde katlanarak büyüdüğü bilgisi aktarılmıştı. Bu bilgiden şu sonucu çıkarıyorduk: Türk insanı bir ülkeye sadece turist olarak gitmiyor; oraya ticaretini, kültürünü de taşıyordu. En önemlisi, daha önce hiç temas kurmadığımız bir topluluk, Türk insanıyla tanışıyordu. Buna, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları aracılık ediyordu.

Bu bilgiler ışığında Milli Marşımızı uçtuğumuz ülkelerin müzisyenlerine yorumlatmanın, haberin özünü destekleyen bir fikir olduğu konusunda aklımızda şüphe kalmadı. Böylece yaklaşık iki buçuk ay süren, toplam 130 bin kilometre uçtuğumuz uzun bir yolculuğa çıktık. Yönetmenimizin hüneriyle ortaya tüyleri diken diken eden bir film çıktı. Filmimizin yayına girdiği ilk saniyeden itibaren gelmeye başlayan harika yorumlar, doğru bir iş yaptığımızın kanıtıydı. Bizim için en özel olanı da, daha ilkokuldan itibaren hep aynı kaydını dinlediğimiz güzel marşımızın yepyeni bir yorumunu ülkemize armağan etmiş olmak oldu.

Sonunda Türkiye Türk Hava Yolları’yla gurur duydu. Biz de yaptığımız işle gurur duyduk.” (Mediacat)

YAZARI REKLAMINI ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Haha ~ 10 yıl önce
Film gayet güzel olmui,çekimler görüntü vs. Bunlar para ile satın alınabilecek şeyler. Prodüksiyonu tebrik ederim. Ama fikir hiç yeni özgün ve yaratıcı değil direkt bir moda hareketten çıkarak işlenmiş bu yüzden fikir çalmaya tebrik yok:) çğnkü fikri satın alamazsınız malesef memleketimizde şu an işlerin %90 çalıntı ay pardon esinlenme:) muhuhaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk elbise ~ 11 yıl önce
Haklisin arkadasim keske japonlar, hintliler, araplar, afrikalilar yerel kiyafetleri yerine takim elbise giyseydi !!! İnanmiyorum ya yurdum insanina siz gercekmisiniz hakkaten varmisiniz ya boyle yorum yazanlar inanmak güc. Eger hakkaten varsan evet dostum super yorum, ne guzel bizim insanimiz tk elbise giymis, iste milli bilinc bu sendeki bilinc helal olsun sana :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 11 yıl önce
ilk izledigimde aaa ne guzel reklam dedim taaki sonunda THY reklami oldugunu anlayana kadar. Demekki marka algilamasi cok kotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Hatırladığım kadarıyla Tuncel Kurtiz, AKP nin sert bir muhalifi. THY nerden buluyor da gidip sert AKP muhaliflerine para veriyor anlamadım.. yazık yöneticilere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çıt Çıt ~ 11 yıl önce
Tek kelimeyle harika bir reklam olmuş. Farklı kültürlerin farklı tınısıyla İstiklal Marşı'nı dinlerken tüylerimiz diken diken oldu. Ticari açıdan da dünyanın en çok yere uçan havayoluyuz mesajı ancak bu kadar iyi verilebilirdi. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
garip ~ 11 yıl önce
ben reklamdaki tüm müzisyenlerin takım elbise giymemesine bozuldum. saz aşığımız ne güzel geleneksel kıyafetimizi giyip şık bir görünüm sergilemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yeni Raki reklaminin kopyasi bu reklam. Merak edenler internetten yeni raki reklami yazsin cikar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadsiz eleştiriye ~ 11 yıl önce
Tuncel Kurtiz'in özelliği ne,sinema sanatçısı olmasından öte?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meral Döşemeciler ~ 11 yıl önce
Son derece ruhsuz, anlamsız....hayal sükutuna uğradım! Canım marşım ne hale gelmiş! THY çalışanlarına koro halinde okuttursanız daha anlamlı olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadsiz elestiri ~ 11 yıl önce
Reklamın sonunda konuşan "o adam" değil Tuncel KURTIZ dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000