02 Temmuz 2011, Cumartesi 11:42:50

"YAZ GELDİ RÖTARLAR BAŞLADI"

Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan rötarlarla ilgili bir yazıyı köşesine taşıdı. İşte Küçükkaya'nın o köşe yazısı...
  • zamanında pistin dibine ataköy gibi bir yerleşim yeri inşa ederseniz doğal olarak 2 uçak aynı anda kalkacak pisti bulamaz..
  • bugün antalya hava limanındaydım aynı anda 2 uçak kalkabiliyor. bu istanbulda nasıl olamaz hayretler içindeyim
  • sevgili okular thy ye ait bütün rötarların sebebi açık ve net tgs de eksik olan eleman eksikliği atatürk havalimanında rötarların ana sebebi tek sebebi gerçek sebebi tgs deki eksik lik bedavaya çalıştırdıkları işçileri köle muamelesi yapıyorlar sayın başbakanımızın eşide rötar yemiş sayın başbakanımıza duyurulur ..lütfen tgs ye denetlemek içn en geç pazartesi günü denetleme elemanlarını gönderinde görsünler ordaki çileyi isyanı çalışanın hallerini görün... görünkü kölelik kalkmışmı yoksa halen dünya devi sayılan thye ait bir kurum olan tgs de kölelik halen ayakta sevgilerle yaşasın köle lik.. insanlıkk ordaki insanların neyineki ...saygı ve sevgilerle..
  • THY, AHL'nin en büyük taşıyıcısı. Yurtiçi uçuşların oranı yüzde 31'i geçiyor. Avrupa'da hiçbir birincil hub havalimanında yurtiçi uçuşların oranı bu kadar yüksek değil. THY, bu oranı bu kadar yüksek tutarak bindiği dalı kesiyor. THY yurtdışına bir frekans açarken, yurtiçine bir frekansı kaldırması lazım. Aksi halde kapasite problemi doğaldır. Avrupa'dan gelen bir yolcu Türkiye içine bir transfer uçuşunu kaçırırsa en kötü ihtimalle otobüsle gideceği yere varır. Peki Pakistanlı bir yolcu transferi kaçırırsa ne yapacak? Onun maddi zararı nasıl karşılanacak? Cevap basit: bir daha THY ile uçmayacak!!!
  • çok bilen kendini pilot sanan zat.sen bizim atc leri dubaiye almanyaya göndersen ne yazar.alt yapı yok alt yapı.radarlar sakat frekanslar sakat pistler sakat.birde bunların üzerine maaşlar sakat.sen getir bakalım almanı ingilizi hatta arabı bu şartlarda bu maaşa çalışıyormu.sen dua et dua kontrolörlerin emeği canla başla çalışmaları olmasa naneyi iyice yerdin
  • dhmi'nin hızlı ve etkin kararlar alabilmesi için yeniden yapılandırılması zamanı çoktan gelmiştir ve her geçen gün havacılığımıza zarar olarak yazılmaktadır.
  • bütün bunlar lodos yüzünden dikkat edin kuzeyli rüzgarlarda gecikme olmamaktadır.
  • Tüm yer hizmeleri ve liman işletmeleri bir her sezon başı acemi personeli al, yetiştir sonra tazminat hakkı kazanmasın diye 5 ay sonra işten çıkar dhmi ve shgm uyusun bu arada havacılığın h sini bilmeyen personel iş bulma mutluluğuyla işle başlıyor eğitim adı altın aldatmaca sonra gönder kantuara gönder şu altına, aprona sonra sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Yazın para kazanan biz bir aileyiz diyen firmalar kış gelince boşanı veriyorlar yada aile oldukları yalanı bitiyor iş veren olu veriyorler. tabela değiştirme konusunda uzman olan firmalar insan kaynakları yazmayı biliyorlar ama personel müdürlüğü yapıyorlar elaman al çıkar hepsi bu. İnsanlığını unutmuş Türk havacılığıda her sezon aynı olayları yaşar dururuz.
  • rötarın başlıca sebebi tgs de personel eksikliğinden kaynaklanmaktadır.ama ne yazıkki tgs yöneticileri hala bir önlen almış değiller.bunlarda iş aşkı kalmamış sadece nerden götürürüm hesabı yapıyorlar.yazık çok yazık türk hava yolları bunların yüzünden prestij kaybediyor.bir an önce ömlen alınmassa daha çok kötü rötarlar yaşanacaktır.
  • 3 yil kadar onceydi ilk defa Dubai ye uctum pistin biri kapaliydi. İndikten sonra bayagi uzakta bir pozisyona park ettik. Donuste 10 kusuruncu siradaydik 1 saatren fazla surede kalkacabilecegimizi dusundum inis trafiklerinide gorunce İstanbuk un hantalligiyla yetismis bir pilot olarak. Ama15 dakika sonra havadaydik. Gerisi okuyanlara kalmis......
Yaz geldi rötar işkencesi başladı. Kendinizi star gibi hissettirmiyorlar!
Son zamanlarda uçaklarda yine rötarlar başladı. Her yaz aynı çile tekrarlanıyor. Geçen gün Fatih Altaylı canlı yayında yakınıyordu:
'İki saatten fazla rötar vardı, az daha yayına yetişemiyordum.'

Kılıçdaroğlu ve CHP kurmay ekibini Ankara'dan İstanbul'a getirecek 13.00 uçağında da 45 dakikalık gecikme yaşandı. Ondan hemen öncesi 12.00 uçağı 30, 11.00 uçağı 45 dakika rötarlıydı. Gün boyu aynı işkence sürdü. Bunlar perşembe gününün yaşananları... Ana muhalefet partisi mustarip oldu, yüzlerce vatandaşın yanı sıra...
Bir gün önce de Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Hanım aynı sorunla karşılaştı. 18.00 uçağıyla Ankara'dan İstanbul'a geçecekti, rötarı öğrenince rahatsız oldu.

Yurtdışı seyahatlerde mütevazı kişiliğine bire bir tanık olmuşumdur. Görevlilere gecikmenin sebebini sordu ve lisanı münasiple hoşnutsuzluğunu iletti.

THY görevlileriyle konuştum. Sorunun, İstanbul'daki yoğun trafikten kaynaklandığını söylediler. Ankara kaynaklı rötarlar, İstanbul bağlantılı uçakların geç gelmesinden dolayı yaşanıyormuş. Hemen her hafta en az bir kez İstanbul-Ankara arasında uçan birisi olarak Atatürk Havalimanı'ndaki yoğunluğun farkındayım. Dün de durum aynıydı. Rötarlar 1.5 saati buldu.

Çoğu kere uçaklar boşu boşuna İstanbul'un üzerinde tur atmak zorunda kalıyor. Alana inince de uçak park yerine ulaşıncaya kadar çok uzun zaman geçiyor. Aynı sorun, hem inişte hem kalkışta tekrarlanıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının, halkın gündelik yaşamına etki eden en büyük hizmetlerinden birisi sağlık politikalarıysa diğeri hava ulaşımındaki gelişmelerdir. Türkiye'nin dört bir yanına uçakla gidip gelebilme imkanının sağlanması yaşam kalitesini çok yukarılara çekmekte. Uçaklardaki yolcu profiline bakınca, artık orta ve alt gelir grubunun da seyahat edebildiğini görüyorsunuz. Bundan ancak mutluluk duyulur. Her vesileyle THY'nin başarılarını yazmış bir gazeteci olarak yaz aylarındaki bu rötarların artık sona ermesini beklemekteyim.

Aynı kabus her yaz tekrarlanır mı? Bu nasıl büyük yöneticilik. THY son yıllarda çok hızlı büyüyor. Uçuş noktalarını içeride ve dışarıda inanılmaz sayılara çıkardı. Bunlar güzel ama bir yandan da kaliteyi elden düşürmemenin çarelerine baksınlar. 'Avrupa'nın en iyi havayolu' seçildik diye müthiş propaganda yapıyorlar, spor ve sanat dünyasının uluslararası yıldızlarına milyonlarca dolar aktarıyorlar ama lütfen biraz da hizmet kalitesiyle ilgilensinler. Özellikle rötar son derece büyük bir sorun. Vakit kadar kıymetli ne var ki başka? THY yöneticileri geçen hafta Euronews kanalında da gecikmelerle ilgili sorulara muhatap oldular. Yanıtları ikna edici olmaktan çok uzaktı.

İşte, son üç günlük tablo bize iktidarıyla muhalefetiyle herkesin aynı dertten mustarip olduğunu gösterdi. THY'nin eski sloganlarından birisi, 'Vakit kaybetmeyin, yorulmayın' şeklindeydi. Vakit kaybediyoruz, yoruluyoruz. Yeni reklam sloganları da 'Kendinizi star gibi hissedeceksiniz'. Valla uçaklardaki bu gecikmelere bakınca, değil kendimi star gibi, iyi hizmet alan bir müşteri gibi hissetsem yeter de artar bana.

(Akşam)
"YAZ GELDİ RÖTARLAR BAŞLADI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Misafir ~ 13 yıl önce
zamanında pistin dibine ataköy gibi bir yerleşim yeri inşa ederseniz doğal olarak 2 uçak aynı anda kalkacak pisti bulamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bugün antalya hava limanındaydım aynı anda 2 uçak kalkabiliyor. bu istanbulda nasıl olamaz hayretler içindeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sevgili okular thy ye ait bütün rötarların sebebi açık ve net tgs de eksik olan eleman eksikliği atatürk havalimanında rötarların ana sebebi tek sebebi gerçek sebebi tgs deki eksik lik bedavaya çalıştırdıkları işçileri köle muamelesi yapıyorlar sayın başbakanımızın eşide rötar yemiş sayın başbakanımıza duyurulur ..lütfen tgs ye denetlemek içn en geç pazartesi günü denetleme elemanlarını gönderinde görsünler ordaki çileyi isyanı çalışanın hallerini görün... görünkü kölelik kalkmışmı yoksa halen dünya devi sayılan thye ait bir kurum olan tgs de kölelik halen ayakta sevgilerle yaşasın köle lik.. insanlıkk ordaki insanların neyineki ...saygı ve sevgilerle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY, AHL'nin en büyük taşıyıcısı. Yurtiçi uçuşların oranı yüzde 31'i geçiyor. Avrupa'da hiçbir birincil hub havalimanında yurtiçi uçuşların oranı bu kadar yüksek değil. THY, bu oranı bu kadar yüksek tutarak bindiği dalı kesiyor. THY yurtdışına bir frekans açarken, yurtiçine bir frekansı kaldırması lazım. Aksi halde kapasite problemi doğaldır. Avrupa'dan gelen bir yolcu Türkiye içine bir transfer uçuşunu kaçırırsa en kötü ihtimalle otobüsle gideceği yere varır. Peki Pakistanlı bir yolcu transferi kaçırırsa ne yapacak? Onun maddi zararı nasıl karşılanacak? Cevap basit: bir daha THY ile uçmayacak!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çok bilen kendini pilot sanan zat.sen bizim atc leri dubaiye almanyaya göndersen ne yazar.alt yapı yok alt yapı.radarlar sakat frekanslar sakat pistler sakat.birde bunların üzerine maaşlar sakat.sen getir bakalım almanı ingilizi hatta arabı bu şartlarda bu maaşa çalışıyormu.sen dua et dua kontrolörlerin emeği canla başla çalışmaları olmasa naneyi iyice yerdin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dhmi'nin hızlı ve etkin kararlar alabilmesi için yeniden yapılandırılması zamanı çoktan gelmiştir ve her geçen gün havacılığımıza zarar olarak yazılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bütün bunlar lodos yüzünden dikkat edin kuzeyli rüzgarlarda gecikme olmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm yer hizmeleri ve liman işletmeleri bir her sezon başı acemi personeli al, yetiştir sonra tazminat hakkı kazanmasın diye 5 ay sonra işten çıkar dhmi ve shgm uyusun bu arada havacılığın h sini bilmeyen personel iş bulma mutluluğuyla işle başlıyor eğitim adı altın aldatmaca sonra gönder kantuara gönder şu altına, aprona sonra sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Yazın para kazanan biz bir aileyiz diyen firmalar kış gelince boşanı veriyorlar yada aile oldukları yalanı bitiyor iş veren olu veriyorler. tabela değiştirme konusunda uzman olan firmalar insan kaynakları yazmayı biliyorlar ama personel müdürlüğü yapıyorlar elaman al çıkar hepsi bu. İnsanlığını unutmuş Türk havacılığıda her sezon aynı olayları yaşar dururuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rötarın başlıca sebebi tgs de personel eksikliğinden kaynaklanmaktadır.ama ne yazıkki tgs yöneticileri hala bir önlen almış değiller.bunlarda iş aşkı kalmamış sadece nerden götürürüm hesabı yapıyorlar.yazık çok yazık türk hava yolları bunların yüzünden prestij kaybediyor.bir an önce ömlen alınmassa daha çok kötü rötarlar yaşanacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 yil kadar onceydi ilk defa Dubai ye uctum pistin biri kapaliydi. İndikten sonra bayagi uzakta bir pozisyona park ettik. Donuste 10 kusuruncu siradaydik 1 saatren fazla surede kalkacabilecegimizi dusundum inis trafiklerinide gorunce İstanbuk un hantalligiyla yetismis bir pilot olarak. Ama15 dakika sonra havadaydik. Gerisi okuyanlara kalmis......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000