05 Eylül 2009, Cumartesi 11:06:54

YAVUZ ÇİZMECİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Kapanan World Focus Havayolları'nın sahibi Yavuz Çizmeci, İran’a dolaylı olarak uçak sattığı iddialarını yanıtladı. Çizmeci, "artık sektörde yer almak istemiyorum" dedi.
  • Faaliyette olan , bir saglam isi veya sirketi olmayan sahis , cok bilmis edalarda birseyler soylemis sizde FLASH aciklamalar diye vermissiniz .Yazik bu guzel havacilik sayfalarini bu tip basarisiz kisiler ile bu kadar ucuzlatmayin ve bu tip kisileri fazla onemsemeyin ltf .
  • Hırsların yüzünden kaç kişinin canı yandı bu camiyadan 1 ciyan eksilmiş olur
  • kötü eleştiri yapmanın dışında başka işi olmayan ey çalışan arkadaşlar ve yakınları,bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakın. Geçtiğimiz yıllarda Yavuz Çizmeci kaç kişiye istihdam sağladı,kaç yenilik yaptı,hangi şirketleri yoktan varetti,hangilerini yeniden ayaga kaldırdı bir düşünün. SGerçi bu TAKDIR BILMEZ zihniyetle siz hiçbir yere varamazsınız.. Anca ona buna kötü eleştiriler yazın. Siz önce işinizi doğru yapında Yavuz gibilerin işlerini aksatmayın ve yürümesine yardımcı olun. Lafınız bol ama işe koyulmaya gelince boş.
  • BIRAKSINLARDA HAVACILIK AZICIK KURALLARINA GÖRE YAPILSIN ..İÇERİDE NELER YAPILDIĞINI EN YAKIN BİLENLER ORADA ÇALIŞANLARDIR..YAZIKKİ BAZI ARKADAŞLAR ÇİN OLMADAN YAVUZUN YANINDA EVSAHİBİNİ BASTIRIR SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORLAR..ONLARDA BİR GÜN AYNI KONUMLARI YAŞAYACAKLARDIR..BAŞKA TÜRKİYE YOK ..YAVUZDAN KURTULMAK ONUN ÇIRAKLARINDAN DA KURTULMAK ANLAMINA GELİYOR.
  • Aman yolun açık olsun. İsabet olmuş bıraktığın.
  • Gelecege birakacagi , yuruyen bir isi olmayan sahis , buyuk is yapmis , eserler birakmis gibi lanse ediliyor bu kadar cok mu mantiksiz insan grubu var bu sektorde . Baska kimse kalmadimi . Bu sayfalarda hakki ile yeralacak
  • isabet etmiş ....hayırlı olsun havacılığımıza
  • Yaptığı bir tane düzgün ve istikrarlı iş yazabilir misiniz ?
  • Çok önemli biri olmalı. Baksanıza Sultan Air, VIP Air, MNG, World Focus gibi şirketleri kurmuş. Türk Havacılığında böyle tepe yönetici kaç kişi var acaba? Bu değerli insanlarla röportajlar yapıp, tecrübelerini havacılığa meraklı insanlarla paylaşılması sağlanmalı.
  • Bir zamanlar milletimizin bir vekili vardi , buyuk mecliste idi ,partilerin arasinda done , done ,yok oldu ? Cizmeci de ayni buna benziyor , belli basarisi varmi .Yok. Yurutebildigi bir isi oldumu , yok Ac , kapa . Gir, cik . Gel , git .Matah bir seymis gibi devamli medya ya konu oluyor . Iyi servis yapiyor abileri medyaya ? anlasilan . Bir zamanlar Thy yi begenmez idi simdi ovuyor . THY AO dikkat et sana bulasmasin !!!

Kapanan World Focus Havayolları'nın sahibi Yavuz Çizmeci, ABD ambargosunu delmek isteyen İran’a dolaylı olarak uçak sattığı iddialarını yanıtladı ve “Şu an İran’da hiçbir uçağım yok. 3 uçağımız vardı. Biri Atlasjet uçuşunda düştü. Diğeri Ukrayna’ya satıldı. Sonuncusu da Atatürk Havalimanı’nda park halinde” dedi.

ABD ambargosu yüzünden ne Boeing ne de Airbus tipi uçak alabilen, teknolojisi çok eski Rus uçaklarına mahkum İran’ın Türkiye üzerinden bu ambargoyu deldiği iddia edilmişti. İddialara göre Yavuz Çizmeci’nin başkanı olduğu World Focus’un 3 uçağı Türkmenistan’a gidiyormuş gibi yapmış ancak havadayken teknik arıza bildirip Tahran’a inmişti. Daha sonra bu ülkede uçuşlarda kullanılmaya başlanmıştı.

İddiaların kaynağı ne?

Yavuz Çizmeci iddialara sert yanıt verip “Benim İran’da bir tane bile uçağım yok. Tek bir uçağım bile İran hava sahasını görmedi” dedi. Çizmeci World Focus’un sahibi olduğu 3 uçakla ilgili olarak şunları söyledi: “Biri zaten biliyorsunuz Isparta kazasında ne yazık ki düştü. Bir diğerini Ukrayna’ya sattık. Üçüncü uçağım ise Atatürk Havalimanı’nda 1 yıldır park halinde” dedi.

Çizmeci 20 yıldır bu sektörün içinde olduğunu, sivil havacılıkta pek çok ilki gerçekleştirdiğini belirtirken iddiaların kaynağı ile ilgili olarak da şunları söyledi: Bir brokerlık şirketinden uçak alarak İngiltere’de yine uçak alım satımı yapan bir firmaya devrettik. İngiltere’deki firma bizim aracılığımızla alınan uçağı İran’a satmış. Bizim içinde olmadığımız bir olay. Tek kusurumuz İran’a satılan uçağı İngilizler’e devreden firmanın biz olmamız. İran dedikoduları öyle çıktı. Ancak bu olay eski bir olay. Biz ne yazık ki bu olay yüzünden kara listeye alınmıştık. Ancak Haziran ayında bu yasağımız kalktı. Uçağı İran’a satan İngiliz firma havayolu şirketi değildi. Cezayı bize kestiler. Tekrar ediyorum, World Focus’a ait uçakların İran’a satışı diye bir olay söz konusu değil“ dedi.

Yavuz Çizmeci bundan 2 yıl kadar önce pek çok Türk firmasının boştaki uçaklarını İran’a kiraladığına da dikkat çekti. Çizmeci, ABD ambargosu yüzünden İran ciddi sıkıntıda. Mecburen teknolojisi çok eski, bakımları yapılmayan Rus uçaklarına mahkumlar. Ne yazık ki bu yüzden geçtiğimiz 2 ay içinde İran’da 2 büyük uçak kazası oldu. Bunlar sırf ABD’nin ambargosunun yarattığı neticeler. 2 yıl önce bazı Türk firmaları İran’a uçak kiralıyordu. Ancak ABD’nin bastırması ve uçakların gerçek sahibi leasingi yapan uluslararası firmaların da etkisi ile bu uçaklar geri çekilmek zorunda kaldı“ dedi.

Türkiye havacılıkta çok hızlı gelişecek

Sultan Air ve VIP Air’in kurucusu olan Yavuz Çizmeci Türkiye’de sivil havacılığın büyük bir gelişme potansiyeli olduğuna da dikkat çekti. MNG Havayolları’nın kuruluşunda da yer alan Çizmeci şöyle konuştu: ”Türkiye hem havayolları hem de bakım üssü olarak gelişecek. 7-8 yıl önce Türk uçak filosu 100 kadardı. Şimdi sadece 130’u THY’nin olmak üzere 300 uçağı var. Çin’den sonra havacılıkta en hızlı gelişen ülke Türkiye. THY, Avrupa’nın en büyük 5 havayolu firmasından biri oldu. Biraz daha gayretle Lufthansa ve Air France’dan sonra üçüncülüğe de oturacaklar. Türk özel sektöründe de güzel gelişmeler oluyor. Bizim okulumuzdan yetişen en az 7-8 bin kişi şu an Türk sivil havacılığına hizmet veriyor. Ben de bundan gururlanıyorum.”

Çizmeci Isparta kazasından sonra çok büyük üzüntüler yaşadıklarını kaydederek, “Kara listeden çıktık ancak ne yazık ki çok sevdiğim havacılık sektöründe artık yer almak istemiyorum” dedi. Çizmeci Atatürk Havalimanı’nda bulunan 1994 model yılı MD tipi uçağı satmaya çalıştığını da belirtti.

(Vatan)

YAVUZ ÇİZMECİ'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 15 yıl önce
Faaliyette olan , bir saglam isi veya sirketi olmayan sahis , cok bilmis edalarda birseyler soylemis sizde FLASH aciklamalar diye vermissiniz .Yazik bu guzel havacilik sayfalarini bu tip basarisiz kisiler ile bu kadar ucuzlatmayin ve bu tip kisileri fazla onemsemeyin ltf .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hırsların yüzünden kaç kişinin canı yandı bu camiyadan 1 ciyan eksilmiş olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kötü eleştiri yapmanın dışında başka işi olmayan ey çalışan arkadaşlar ve yakınları,bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakın. Geçtiğimiz yıllarda Yavuz Çizmeci kaç kişiye istihdam sağladı,kaç yenilik yaptı,hangi şirketleri yoktan varetti,hangilerini yeniden ayaga kaldırdı bir düşünün. SGerçi bu TAKDIR BILMEZ zihniyetle siz hiçbir yere varamazsınız.. Anca ona buna kötü eleştiriler yazın. Siz önce işinizi doğru yapında Yavuz gibilerin işlerini aksatmayın ve yürümesine yardımcı olun. Lafınız bol ama işe koyulmaya gelince boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BIRAKSINLARDA HAVACILIK AZICIK KURALLARINA GÖRE YAPILSIN ..İÇERİDE NELER YAPILDIĞINI EN YAKIN BİLENLER ORADA ÇALIŞANLARDIR..YAZIKKİ BAZI ARKADAŞLAR ÇİN OLMADAN YAVUZUN YANINDA EVSAHİBİNİ BASTIRIR SİSTEMİ İLE ÇALIŞIYORLAR..ONLARDA BİR GÜN AYNI KONUMLARI YAŞAYACAKLARDIR..BAŞKA TÜRKİYE YOK ..YAVUZDAN KURTULMAK ONUN ÇIRAKLARINDAN DA KURTULMAK ANLAMINA GELİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aman yolun açık olsun. İsabet olmuş bıraktığın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Gelecege birakacagi , yuruyen bir isi olmayan sahis , buyuk is yapmis , eserler birakmis gibi lanse ediliyor bu kadar cok mu mantiksiz insan grubu var bu sektorde . Baska kimse kalmadimi . Bu sayfalarda hakki ile yeralacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
isabet etmiş ....hayırlı olsun havacılığımıza

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yaptığı bir tane düzgün ve istikrarlı iş yazabilir misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok önemli biri olmalı. Baksanıza Sultan Air, VIP Air, MNG, World Focus gibi şirketleri kurmuş. Türk Havacılığında böyle tepe yönetici kaç kişi var acaba? Bu değerli insanlarla röportajlar yapıp, tecrübelerini havacılığa meraklı insanlarla paylaşılması sağlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir zamanlar milletimizin bir vekili vardi , buyuk mecliste idi ,partilerin arasinda done , done ,yok oldu ? Cizmeci de ayni buna benziyor , belli basarisi varmi .Yok. Yurutebildigi bir isi oldumu , yok Ac , kapa . Gir, cik . Gel , git .Matah bir seymis gibi devamli medya ya konu oluyor . Iyi servis yapiyor abileri medyaya ? anlasilan . Bir zamanlar Thy yi begenmez idi simdi ovuyor . THY AO dikkat et sana bulasmasin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000