16 Haziran 2009, Salı 16:10:37

YAŞLI KADINI UÇAKTAN DÜŞÜRDÜLER!

Anadolujet´e ait bir uçakla dün Ankara'dan İzmir'e gelen yolculardan emekli öğretmen 89 yaşındaki Sahibe Güzin Konur, tekerlekli sandalye üzerinde ambuliftle uçaktan indirilirken, 2 metreyi aşkın yükseklikten yere düşürüldü.
  • Ezbere konuşan ve çelebiden yarası olan arkadaşa öyle şeyler söylemek istiyorum ama burda yayınlamazlar, Meyve veren ağaç taşlanırmış.Nekadar cahilsin ey Çelebi'yi çekemeyen kişi.İnşaallah senin gibi cahil kişilerden bu ülke biran önce kurtulur.Otogarda çığırtkanlık yapamayacak kişileri Havalimanına alırlarsa yorumda böyle olur tabii.Şöyle bir söz var'' söze bakarım sözmü diye,söyleyene bakarım adammı diye....bildinmi?
  • Bu hizmet tüm havalimanlarında tüm havayolları tarafından verilmektdir. Bu hizmeti yapan ister Havaş, ister Çelebi, ister THY ve taşaronu Portclinic olsun aynı titizlik ve hassasiyet ile yerine getirilmektedir. Yılda yaklaşık sadece Atatürk hava limanında 150.000 engelli veya hasta yolcu bu şekilde taşınmaktadır, Tüm Türkiyede tahminen yarım milyonu bulmaktadır.Uzun yıllardan beri malesef ilk kez böyle bir olay yaşanmaktadır. Sektörün oyuncuları olarak kıs vadeli fayda sağlamaya çalışarak sektörü hırpaladığımızı unutmayalım. Taşımanın forkliftle yapılmadığını, taşıma standartlarını her şirketin oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Bu malesef yaşanmamı gereken elim bir kazadır
  • Yorumları okudğumda anladım ki %80 yo rum yazan okuma ve anlama özürlü .Yazıda hava yolu ile anlaşmalı sağlık şirketi ve ilgili perso nelinden bahsediliyor.Havaş ve Çelebi nin ko nu ile ilgisi yok.Şundan basedebilirsiniz uçağın o bölümde görevli kabin personeli ile ops görev lisinin koordinasyonda sorumluluk hatası.cünkü o sağlık personeli bu işlemi onların gözetimi ve onayı ile yapabilir.Eğitime gelince gerek Havaş ve Gerekse celebi ve ilgili tüm kuruluşlar eğitim leri veriyor ama maalesef ya eğitim verdikleri nin kapasitesi o işe uygun değil yada bildiği işi yaparken o boşvericilik zihniyetinden do layı bariz hata yapmaları.Hv.Ord.Prof.Doc.Dr
  • ya her şeyi geçtim tamam bilmiyo olabilirsin hadi araştırmadın da diyelim yahu yazıyı oku orda kocaman portklinik yazınıda mı görmedin be....adam hala havaş demiş çelebi demiş... okuma yazma düştü diyolardı ya harbi öyle yorumu bile okumadan yazabiliyoruz.zaten herkez bi uzman olmuş çıkmış
  • Anadolujet'in bu konuda bir sorumluluğu yok, ADB de bu hizmeti veren Handlıg firması maalesef herkonuda olduğu gibi bu konuda da yetersiz, THY Çelebinin hizmet verdiği istasyonları tekrar gözden geçirmesi, hatta derhal mevcut sözleşmelerini iptal edip, kendisinin bu hizmeti daha ekonomik rakama, daha titiz şekilde verdiği herkesimin malumudur.
  • arkadaşlar bilip bilmeden yorum yazmayalım izmirde thy ve anadolu jet hasta yolcu ( wchc,wchr,wchs,maas)taşımacılığını svs yapıyor çelebiye yada havaşa iftira hoş değil
  • Askerde meşhur söz vardır. "Alavere dalavere, şarklı Mehmet nöbete" . Bu da aynı, Havaş, Çelebi, THY yer hizmetleri, teyzem hastaneye.
  • Yolcuyu yere çakmak ne demek? İnsan hayatından kaldıki yaşlı bir bayanın hayatından bahsediliyor ayıptır. İzmir'i İstanbul'la karıştırmamak lazım ayrıca. Hiçbir şirket İstanbul'a vediği önemin onda birini izmire vermiyor. Oradada havacılık yapılıyor orayada uçuşlar oluyor ancak malesef aynı özen gösterilmiyor.
  • havaşta böyle hatalar olmaz diyen kardeşim havaş da ne hatalar yabıyo işin içine bi girsen ben iki şirketi de çok iyi tanıyorum ve çalıştım..aynı zamanda okulunu okudum malesef iki şirket gibi gözüküyo ama tekel gibi çalışırlar türkiyede yerhizmetleri şirketlerinin bakkal dükyanından farkı yok ucuz iş olsun ne olursa olsun yeterki çok para kazanalım.. mantık bu ne yazikki.. o kadar bu işin okulunu okuyan işsiz kalırken kalifiyesiz elemanlar bu şirketlere uçuz oldukları için alındığı sürece bu kazaların sonu gelmez.
  • havas ta olmuyomus boyle seyler.ben de ınandım.sorarım sıze havas turkıyenın kac yerınde hızmet verıyo?çelebi kadar genıs bır potansıyelı var mı?tecrubesı celebı kadar mı?kac yıllık bır sırket?havas ın çelebıye ulasması ıcın daha cok fırın ekmek yemesı gerek.

Anadolujet'e ait bir uçakla dün Ankara'dan İzmir'e gelen yolculardan emekli öğretmen 89 yaşındaki Sahibe Güzin Konur, tekerlekli sandalye üzerinde ambuliftle uçaktan indirilirken, 2 metreyi aşkın yükseklikten yere düşürüldü.

Düşerken başını ambulift paletine çarpıp yaralanan, üç boyun omuru kırılan talihsiz kadın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Damadı avukat Osman Hanağası, "Annem yazlığa tatile giderken kendini hastanede buldu. Sağlığından endişe ediyoruz, şikayetçiyiz'' dedi.

İki çocuk 4 torun sahibi emekli öğreten Sahibe Güzin Konur, kızı Akgün Hanağası ve damadı Osman Hanağası ile birlikte yaz aylarını yazlıklarının bulunduğu İzmir´in Seferihisar İlçesi´nde geçirmeyi planladı. Nitekim bu plan doğrultusunda hazırlıklar yapıldı. Karayolu yolculuğunda yorulmaması için, anne Konur'un Ankara'dan İzmir'e uçakla gelmesi kararaştırıldı. Hanağası çifti özel otomobilleriyle İzmir'e gelirken, anne Konur, dün (pazartesi) sabah Türk Hava Yolları'na (THY) ait Anadolu Jet'in 902 sefer sayılı uçağıyla İzmir'e uçtu. THY'den tekerlekli sandalye servisi istenen Konur, iddiaya göre bu hizmeti veren Portklinik Şirketi elemanlarınca uçaktan tekerlekli sandalye üzerinde ambuliftle indirilmek istendi. Firma elemanı B.A (Bertuğ Atışeri) tekerlekli sandalyeyi kapıya sürdü, ancak A.G.´nin (Ahmet Gürbüz) kullandığı belirtilen ambulift kapıya henüz tam olarak yanaşmadığı için Konur tekerlekli sandalye ile iki metreyi geçen yükseklikten yere düştü. Firma görevlisi B.A. da Konur´la birlikte yere düştü. Konur başını ambulifte çarptı, ardından yere çakıldı. Konur, ambulansla götürüldüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi´nde tedaviye alınırken, B.A.'nın da kolunun çatladığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞOK YAŞADILAR

Annelerini karşılamak için geldikleri Adnan Menderes Havalimanı'nda Anadolu Jet'e ait uçağın indiğini, yolcuların çıktığını ama aralarında kendisini göremediklerini belirten damat Osman Hanağası başlarına geleni şöyle anlattı:

"Talihsiz ya da korkunç kaza diyebilirsiniz. Ama hiç beklenmedik ve Türkiye'de karşılaşmamamız gereken bir olay. Kayınvalidem yaşından dolayı birisinin koluna girerek, ağır yürüyordu. O nedenle Ankara'dan uçakla gelecekti, kendisine tekerlikli sandalye servisi istedik. Uçaktan indiğinde arabaya kadar tekerlekli sandalye ile getirilecekti. Karşılamaya gittik. Yolcular çıkmıştı, anne yoktu. Bir telaş fark ettik. Annem kan revan içindeydi. Meydan doktoru müdahale etmiş, yüzüne sürekli tampon uygulanıyordu. Yaklaşık 25 dakika ambulans gelmesi beklendi. Bunların hepsini Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne geldikten sonra öğrendik.
Omurlarında üç kırık olduğu söylendi. Şimdi acilde yatıyor, 89 yaşında ve çok ağır bir travma geçirmiş durumda.''

Çağdaş bir ülkede böyle kazaların kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden avukat Hanağası, olayın emniyete bildirildiğini, ifadelerin alındığını belirterek;

`"89 yaşındaki bir hanımın sağlık yönünün ne göstergede olduğu hepimizi şüphe içinde bırakıyor. Çünkü ileride ne gibi komplikasyonlar çıkacak bilemiyoruz. Aile olarak üzüntülüyüz. Ailemizin hepsi olayın ardından Ankara'dan geldi. Havayolu ve bu servisi veren firmaların yetkilileri ilgilenmeye çalışıyorlar. Bu müessir olayı kabul etmemiz mümkün değil. Tabiiki idari soruşturmaya başlamışlar ama biz de adli soruşturmayı takip edeceğiz. Ama önemli olan şu anda annemizin sağlığına kavuşması. Tatile, dinlenmeye gelmiş bir hanımefendi şimdi meçhul bir sonla yaşam mücadelesi ya da sakat kalmama mücadelesi veriyor. Üzüntülü bir şekilde hastane önünde bekliyoruz'' diye konuştu.

"ÇOK UCUZ ATLATMIŞ"

Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Servis'ten Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Atilla, hastanın sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bize geldiği zaman genel durumu iyiydi ama tıbbi olarak düşme hastaları sonuçta riskli hastalardır. Durumu değerlendirildi. Başında, saçlı derisinde 12 santimetreye yakın kesik vardı. Daha sonra çekilen fimlerinde boyun kemiklerinden C2, C6 ve C7 kemiklerinin uç kısımlarında kırık olduğunu gördük. Bunların aslında hayati tehlike etkileri yok ama izlenmesi gereken tabloydu. İlk müdahaleleri yapıldı, genel durumu toparlandı. Acil servisimizde izleniyor, uygun bir servise alınacak. Yaşlı hasta olduğu için gözlem gerekiyor. Yaşlı hastalarda akut dönemde olmasa bile daha sonraki dönemlerde ne olacağı bilinmez. Bilinci açık, herhangi bir problem yok. Zaman zaman yer ve zaman konusunda karıştırmalar olabiliyor. Başa alınan darbe sonrasında sık görülen bir şey. Şu an için hayati tehlikesi yok. Yaşına göre çok ucuz atlatmış.''

Adnan Menderes Havalimanı´ndaki Portklinik görevlileri, konuyla ilgili bilgilerinin bulunmadığını, yetkililerinin ise İstanbul'da olduğunu söyledi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü belirtildi.

Milliyet

YAŞLI KADINI UÇAKTAN DÜŞÜRDÜLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ezbere konuşan ve çelebiden yarası olan arkadaşa öyle şeyler söylemek istiyorum ama burda yayınlamazlar, Meyve veren ağaç taşlanırmış.Nekadar cahilsin ey Çelebi'yi çekemeyen kişi.İnşaallah senin gibi cahil kişilerden bu ülke biran önce kurtulur.Otogarda çığırtkanlık yapamayacak kişileri Havalimanına alırlarsa yorumda böyle olur tabii.Şöyle bir söz var'' söze bakarım sözmü diye,söyleyene bakarım adammı diye....bildinmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu hizmet tüm havalimanlarında tüm havayolları tarafından verilmektdir. Bu hizmeti yapan ister Havaş, ister Çelebi, ister THY ve taşaronu Portclinic olsun aynı titizlik ve hassasiyet ile yerine getirilmektedir. Yılda yaklaşık sadece Atatürk hava limanında 150.000 engelli veya hasta yolcu bu şekilde taşınmaktadır, Tüm Türkiyede tahminen yarım milyonu bulmaktadır.Uzun yıllardan beri malesef ilk kez böyle bir olay yaşanmaktadır. Sektörün oyuncuları olarak kıs vadeli fayda sağlamaya çalışarak sektörü hırpaladığımızı unutmayalım. Taşımanın forkliftle yapılmadığını, taşıma standartlarını her şirketin oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Bu malesef yaşanmamı gereken elim bir kazadır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumları okudğumda anladım ki %80 yo rum yazan okuma ve anlama özürlü .Yazıda hava yolu ile anlaşmalı sağlık şirketi ve ilgili perso nelinden bahsediliyor.Havaş ve Çelebi nin ko nu ile ilgisi yok.Şundan basedebilirsiniz uçağın o bölümde görevli kabin personeli ile ops görev lisinin koordinasyonda sorumluluk hatası.cünkü o sağlık personeli bu işlemi onların gözetimi ve onayı ile yapabilir.Eğitime gelince gerek Havaş ve Gerekse celebi ve ilgili tüm kuruluşlar eğitim leri veriyor ama maalesef ya eğitim verdikleri nin kapasitesi o işe uygun değil yada bildiği işi yaparken o boşvericilik zihniyetinden do layı bariz hata yapmaları.Hv.Ord.Prof.Doc.Dr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ya her şeyi geçtim tamam bilmiyo olabilirsin hadi araştırmadın da diyelim yahu yazıyı oku orda kocaman portklinik yazınıda mı görmedin be....adam hala havaş demiş çelebi demiş... okuma yazma düştü diyolardı ya harbi öyle yorumu bile okumadan yazabiliyoruz.zaten herkez bi uzman olmuş çıkmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anadolujet'in bu konuda bir sorumluluğu yok, ADB de bu hizmeti veren Handlıg firması maalesef herkonuda olduğu gibi bu konuda da yetersiz, THY Çelebinin hizmet verdiği istasyonları tekrar gözden geçirmesi, hatta derhal mevcut sözleşmelerini iptal edip, kendisinin bu hizmeti daha ekonomik rakama, daha titiz şekilde verdiği herkesimin malumudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bilip bilmeden yorum yazmayalım izmirde thy ve anadolu jet hasta yolcu ( wchc,wchr,wchs,maas)taşımacılığını svs yapıyor çelebiye yada havaşa iftira hoş değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Askerde meşhur söz vardır. "Alavere dalavere, şarklı Mehmet nöbete" . Bu da aynı, Havaş, Çelebi, THY yer hizmetleri, teyzem hastaneye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yolcuyu yere çakmak ne demek? İnsan hayatından kaldıki yaşlı bir bayanın hayatından bahsediliyor ayıptır. İzmir'i İstanbul'la karıştırmamak lazım ayrıca. Hiçbir şirket İstanbul'a vediği önemin onda birini izmire vermiyor. Oradada havacılık yapılıyor orayada uçuşlar oluyor ancak malesef aynı özen gösterilmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havaşta böyle hatalar olmaz diyen kardeşim havaş da ne hatalar yabıyo işin içine bi girsen ben iki şirketi de çok iyi tanıyorum ve çalıştım..aynı zamanda okulunu okudum malesef iki şirket gibi gözüküyo ama tekel gibi çalışırlar türkiyede yerhizmetleri şirketlerinin bakkal dükyanından farkı yok ucuz iş olsun ne olursa olsun yeterki çok para kazanalım.. mantık bu ne yazikki.. o kadar bu işin okulunu okuyan işsiz kalırken kalifiyesiz elemanlar bu şirketlere uçuz oldukları için alındığı sürece bu kazaların sonu gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havas ta olmuyomus boyle seyler.ben de ınandım.sorarım sıze havas turkıyenın kac yerınde hızmet verıyo?çelebi kadar genıs bır potansıyelı var mı?tecrubesı celebı kadar mı?kac yıllık bır sırket?havas ın çelebıye ulasması ıcın daha cok fırın ekmek yemesı gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000