05 Mart 2008, Çarşamba 15:45:46

'YAPMA THY YAPMA'

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, THY'nin hangi icraatı için 'yapma THY' diye seslendi. İşte yazarın köşesi...

Türk Hava Yolları, eylül ayından itibaren uçaklarında cep telefonuyla konuşulur hale gelebilecekmiş. Bunun için teknik donanım hazırmış..
Allah yazdıysa bozsun..

Yahu biz uçaklarda sigarayı niye yasakladık, bunca tiryaki varken.. Sevgili Yurtsan Atakan hatta her yanı kapalı pilot kabininde uçağı kullanan uzun yol tiryakisinin içmesine bile karşı çıkmıyor mu, Allah'ın günü Hürriyet'te?.
Sebep?..

Hava kirlenmesi .. Air pollution, uluslararası adı..
Ama uluslararası dünyada hava kadar tehlikeli bir kirlenme daha var, biz henüz farkında değiliz. Sinirleri tahrip ederek bin türlü hastalığa yol açan.. Noise Pollution.. Yani gürültü kirlenmesi..

Düşünebiliyor musunuz?.. New York'a uçuyorsunuz, 10 saat.. Uçakta 320 kişi var.. En az 300 cep telefonu açık.. Çekeni var, çekmeyeni var.. Sesini duyuramayan bağıran çağıran.. Konuştuğu memuruna, eşine, sevgilisine kızıp çığlık çığlığa söven..
Ayni anda 300 kaynaktan gürültü.. Uyumak, okumak, film falan seyretmek mümkün mü?.. Kafanı patlatacak bir kakafoni içinde 10 saat uçmaktan daha korkunç bir işkence düşünebiliyor musunuz?.. Vallah billah kavga çıkar, kafa göz yarılır, alimallah!..
Yapma THY!.. Allah rızası için yapma ne olur?..

Hıncal Uluç / Sabah

'YAPMA THY YAPMA'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000