27 Kasım 2011, Pazar 09:23:33

"YAPARSAK EN İYİSİNİ YAPARIZ"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, marka için harcanan paranın israf olma şansının bulunmadığını belirterek, Türkiye’nin havacılıkta dünyaya fark attığını söyledi.
  • atma temel din kardesiyiz....
  • sen de al bir cuval gel doldur!!!! dolduramiyorsan cuvali kafana gecir...baskanlar 17.000 tl yardimcilari 11.000 tl elini sallasan carpan mudurler de 8000 tl aliyorlar.onlara da bir sey soyleyecek misin cok bilmis cuvalci???
  • allahtan korkun ..yatın kalkın dua edin çuvalla para alıyorsunuz daha ne istiyorsunuz...gözünüz aç sizin gözünüzzz
  • döviz gercek koşullarda %30-40 arttı. Paramız üstü kapalı devalüe oldu. 2 yıldır zam yok. Kobe Bryant a caroline wozniacki ye verirken cömertsin sayın Kotil. Biraz da personeline bak da yaşam seviyesi düşmesin. Elimizin kiriyle ayakta duruyorsunuz. Haberiniz var mı? Biraz helal yiyin be. Allah tan korkun Allah tan...
  • Yapmışsınız belli Bir habom diye yer açtınız 10 aydır bekliyoruz ki davet gelsin Allah'dan korkun bu bölümü bitirdik biz nerede ekmek yiyeceğiz 4 sene orada staj yaptım böyle yapmayın ya Allah korkusu olsun biraz insanların yüzüne gülerken objektife gülerken Hep bana hepbana hepmarkana ee birazda öğrencileri düşünün yeter yaa yeter beea
  • kokpit ekibinin maşları haddinden fazla yüksek derhal özelleştirilmeli...gerekirse daha çok yabancı pilot alınmalı
  • sen kayısını ye.ancak haticeyi değil neticeyi anlat bize.az buz değil yarım milyar tl zarar ettirdiniz kurumu.ne kadar yandaşınız varsa aldınız yanınıza.ama bu millet buna layık.
  • kabin görevlilerinin parası kadar taş düşsün başına şerefsiz...
  • ucuz politika yapiyor , tam sark kurnazi ,, vaat etmek nasilsa serbest ,, dunyanin en iyisi olmak ,, 7 milyar usd`den 40 milyar usd`ye artan ciro ?? yuh ohaa felan oldum yani ,, THY sadece havada ucsa yeterli ,, zihinlerde degil
  • Asil doluluk oranin % 70 lerde gezinirse merak etmeye baslaman gerek sayin havacilik otoritesi...
Malatya Aktif İşadamları Derneği’nin (MAKİAD) aylık düzenlediği programa katılan Kotil, THY’nin 2011 yılındaki reklam ve tanıtımına 100 milyon dolar ayrıldığını dile getirdi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Fahri Kayahan Salonu’nda markalaşma üzerine yaptığı sunumun ardından iş adamlarından gelen soruları da yapıtlayan Kotil, Başbakan Recep Tayyıp Erdoğan’ın açıklamasına atıfta bulunarak, Türkiye’nin uçak üretme projesinde başarılı olacağına inandığını söyledi.

Kotil, şöyle dedi:
”Sayın Başbakanımız deklare etti; biliyorsunuz uçak projesi var. İnşallah Türkiye kendi uçağını yapacak. Konumuzun dışında ama uzman olarak, mesleğim olduğu için dokunmadan geçemedim. Allah’ın izniyle nasıl ki kıtalar arası ilk uçuşu yaptıysak (Hezarfen Ahmet Çelebi’nin uçuşu) ilk uçağı yapmadık, ama yapınca en iyisini yaparız.”

Türkiye’nin yalnızca iç hatlarda değil, dış hatlarda da büyüdüğüne işaret eden Kotil, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Türkiye’deki hava yollarıyla diğer hava yolları arasındaki fark 15 puan civarında. Herkes sıfır yaparken biz yüzde 15 yapıyoruz. Yani Türkiye havacılıkta dünyaya fark atıyor. Bu farkı yalnızca iç hatlarda atmıyor. Dış hatlarda da atıyor. Yani Türkiye yalnızca kendi içinde büyümüyor, global arenada da büyüyor. Bugünkü ciromuz 7.2 milyar dolar, 1,5 milyar dolardan buraya geldik. Dolayısıyla 7.2 milyar dolardan hedefimiz olan 40 milyar dolara da gelebiliriz.”

Türk Hava Yolları’nı marka olarak dünyanın tepesine koymayı hedeflediklerini vurgulayan Kotil, ”Dünyanın en kaliteli, en beğenilen şirketi olmak istiyoruz. Bu sürecek biliyoruz. Daha önce başkaları da yaptı, onları da örnek alıyoruz. Eğer kayısımızı, Malatyamızdaki özellikleri nereye koyuyorsak o marka oraya kadar çıkar. Marka için harcanan paranın israf olma şansı yok. Biz yaklaşık 100 milyon dolar şu anda harcıyoruz tanıtım, reklam giderlerine. Bu, 2005 yılında yalnızca 5 milyon dolardı. 2010 yılında 80 milyon dolardı. 2011 yılında 100 milyon dolar oldu. Bu parayı harcamazsak en azından bizden 1 milyar dolar götürürdü” dedi.

Anadolu Jet’in Ankara’da 12 uçağının bulunduğunu ifade eden Kotil, bu sayının daha da artacağını belirtti.

Sunumun ardından MAKİAD Başkanı Muzaffer Erşan, Temel Kotil’e kayısı hediye etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Kotil’e kayısıdan elde edilen kozmetik ürünler sundu.
"YAPARSAK EN İYİSİNİ YAPARIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 12 yıl önce
atma temel din kardesiyiz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen de al bir cuval gel doldur!!!! dolduramiyorsan cuvali kafana gecir...baskanlar 17.000 tl yardimcilari 11.000 tl elini sallasan carpan mudurler de 8000 tl aliyorlar.onlara da bir sey soyleyecek misin cok bilmis cuvalci???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
allahtan korkun ..yatın kalkın dua edin çuvalla para alıyorsunuz daha ne istiyorsunuz...gözünüz aç sizin gözünüzzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
döviz gercek koşullarda %30-40 arttı. Paramız üstü kapalı devalüe oldu. 2 yıldır zam yok. Kobe Bryant a caroline wozniacki ye verirken cömertsin sayın Kotil. Biraz da personeline bak da yaşam seviyesi düşmesin. Elimizin kiriyle ayakta duruyorsunuz. Haberiniz var mı? Biraz helal yiyin be. Allah tan korkun Allah tan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yapmışsınız belli Bir habom diye yer açtınız 10 aydır bekliyoruz ki davet gelsin Allah'dan korkun bu bölümü bitirdik biz nerede ekmek yiyeceğiz 4 sene orada staj yaptım böyle yapmayın ya Allah korkusu olsun biraz insanların yüzüne gülerken objektife gülerken Hep bana hepbana hepmarkana ee birazda öğrencileri düşünün yeter yaa yeter beea

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kokpit ekibinin maşları haddinden fazla yüksek derhal özelleştirilmeli...gerekirse daha çok yabancı pilot alınmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen kayısını ye.ancak haticeyi değil neticeyi anlat bize.az buz değil yarım milyar tl zarar ettirdiniz kurumu.ne kadar yandaşınız varsa aldınız yanınıza.ama bu millet buna layık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kabin görevlilerinin parası kadar taş düşsün başına şerefsiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ucuz politika yapiyor , tam sark kurnazi ,, vaat etmek nasilsa serbest ,, dunyanin en iyisi olmak ,, 7 milyar usd`den 40 milyar usd`ye artan ciro ?? yuh ohaa felan oldum yani ,, THY sadece havada ucsa yeterli ,, zihinlerde degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Asil doluluk oranin % 70 lerde gezinirse merak etmeye baslaman gerek sayin havacilik otoritesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000