21 Mayıs 2008, Çarşamba 08:14:11

Yakıt fiyatları uçuşları etkiliyor!

Gaziantep Havalimanı Baş Müdürü Timur Alp Bayrak, petrol fiyatlarındaki aşırı artış sonucu havayolu kuruluşlarının seferlerini artırmadığını söyledi.
  • HAVALİMANIMIZ ULUSLARARASI OLDUĞUNUDN BERİ SEFER SAYISINDA ARTIŞ OLDU.FAKAT BENCE YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL BAZI ŞİRKETLER ÖRNEĞİN İZAİR İZMİR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ,ONURAİR GÜNLÜK 2 SEFERİ TEK SEFERE DÜŞÜRDÜ.THY SABİHA GÖKÇEN SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ.VE BUNA BENZER ŞEYLER BİRDE HALA ANTALYA BURSA ERZURUM TRABZON GİBİ NOKTALARA HALA UÇUŞLAR BAŞLATILMADI BENCE BU SAYDIĞIM ŞEHİRLERE HAFTADA EN AZINDAN 2 ŞER SEFER KONURSA BENCE RAHATLIKLA İSTENİLEN DOLULUK ORANLARINA ULAŞILIR.
  • Petrol fiyatlari karsisinda sefer sayisini azaltmanin dogru bir onlem oldugunu dusunmuyorum.Bir uçak yerde kaldigi surece zarar getirir.Doluluk orani arttigina gore, ancak iyi bir gelir yonetimi ve uçus programlarinin revizyonu ile petrol fiyatlarinin etkisinin onune geçilebilir.

Geçen yıl yaz aylarında hava yolları firmalarının sefer sayılarını artırdıklarını ifade eden Bayrak, "Bu yıl yaz aylarının gelmesine bağlı olarak sefer artışı beklerken, petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle bazı firmalar sefer sayısını azaltma gibi tedbirlere gitti" şeklinde konuştu. Tüm bunlara rağmen doluluk oranlarının yükselmesinden dolayı yolcu sayısında geçen yıla nazaran yüzde 5 oranında bir artış olduğunu belirten Bayrak, "Petrol fiyatları eğer bu kadar artmamış olsaydı yaz sezonunun da açılmasıyla birlikte sefer sayımız artacaktı. İç hat yolcu sayımız geçen senenin hemen hemen aynısı diyebiliriz ancak dış hat yolcu sayımız geçen yıla oranla birkaç bin artmış durumda" diye konuştu. 

"3-4 yıl önce 250 bin civarında olan yolcu sayımız 2007 yılının sonunda 750 bine çıktı" diyen Bayrak, "Daha önce sadece Türk Hava Yolları Gaziantep'e sefer düzenliyordu. Şu anda Türk Hava Yolları'nın dışında Pegasus, Onur Air, Sun Express gibi şirketler de Gaziantep'e sefer yapıyor. Ayrıca Almanya'dan gelen çeşitli hava yolu şirketleri de Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Londra'dan direk seferler yapıyor" dedi.

2007 yılını 750 bin yolcu ile kapattıklarını dile getiren Bayrak, Gaziantep'in hızlı gelişmesi, hızlı nüfus artışı ve bir pistin daha faaliyete geçmesi nedeniyle yolcu sayılarının yüzde 15-20 oranında artmasını beklediklerini ancak petrol fiyatlarındaki yüksek artış dolayısıyla umut ettikleri yükselişi tutturmalarının zor olduğunu, bu yıl ancak yüzde 5-7 civarında bir artış olabileceğini söyledi.

"KARGO TERMİNALİ İÇİN YERİMİZ HAZIR"

Uzun yıllardır Gaziantep sanayicisinin ümitle beklediği kargo terminali için havalimanı içinde yerlerinin hazır olduğunu dile getiren Bayrak, "2007 yılının Kasım ayında havalimanımızda kargo terminali kurulması için ihale yaptık ancak ihaleye kimse katılmadı" dedi. Kargo terminalinin kurulması için her an yeniden ihaleye çıkabileceklerini ifade eden Bayrak, "Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ile diğer kurum ve kuruluşlardan kargo terminali kurulması için talepler olmasına rağmen, henüz ihale için hiçbir talipli yok. Ama bizim kapımız açık, her an ihale yapmaya da hazırız. Kargo terminali için de yerimizi ayırmış durumdayız" şeklinde konuştu.

İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve diğer büyük havalimanlarında kurulmuş olan kategori 2 seviyesindeki ILS sisteminin Gaziantep'te de kurulduğunu ve hatasız bir şekilde çalıştığını kaydeden Bayrak, "ILS sistemini kışın kötü hava şartlarında kullanıyoruz. Kurulmasıyla birlikte geçen kış defalarca kullandık. Bu açıdan da Ankara, İstanbul veya diğer büyük hava limanları bulunan şehirlerimizden hiçbir farkımız yok" dedi.

Yakıt fiyatları uçuşları etkiliyor!

Yorumlar

BORİS ~ 16 yıl önce
HAVALİMANIMIZ ULUSLARARASI OLDUĞUNUDN BERİ SEFER SAYISINDA ARTIŞ OLDU.FAKAT BENCE YETERLİ SEVİYEDE DEĞİL BAZI ŞİRKETLER ÖRNEĞİN İZAİR İZMİR SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ,ONURAİR GÜNLÜK 2 SEFERİ TEK SEFERE DÜŞÜRDÜ.THY SABİHA GÖKÇEN SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ.VE BUNA BENZER ŞEYLER BİRDE HALA ANTALYA BURSA ERZURUM TRABZON GİBİ NOKTALARA HALA UÇUŞLAR BAŞLATILMADI BENCE BU SAYDIĞIM ŞEHİRLERE HAFTADA EN AZINDAN 2 ŞER SEFER KONURSA BENCE RAHATLIKLA İSTENİLEN DOLULUK ORANLARINA ULAŞILIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava ~ 16 yıl önce
Petrol fiyatlari karsisinda sefer sayisini azaltmanin dogru bir onlem oldugunu dusunmuyorum.Bir uçak yerde kaldigi surece zarar getirir.Doluluk orani arttigina gore, ancak iyi bir gelir yonetimi ve uçus programlarinin revizyonu ile petrol fiyatlarinin etkisinin onune geçilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000