16 Mayıs 2009, Cumartesi 08:00:49

Yakayı AHL'de ele verdiler!

Türkiye'ye 'doktoruz' diye girmeye çalışan Kamerunlu kaçaklar tarla işçisi çıktı...
  • Bunlar da entellektüel mültecilermiş demekki!... --Volvo--

Mülteciler için transit ülke konumunda olan Türkiye üzerinde 'doktoruz' diye Avrupa'ya gitmeye çalışan ancak berber ve tarla işçisi olduğu anlaşılan 11 Kamerunlu Atatürk Havalimanı'nda yakayı ele verdi.

Umut için Avrupa'yı seçen mülteciler, geçtikleri ülkelerde yakalanmamak için yeni yöntemler deniyor. Bunlardan biri de Atatürk Havalimanı'nda bugün yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, sahte evraklar düzenleyen Kamerunlu kaçaklar THY'nin tarifeli uçağı ile Lagos'tan İstanbul'a geldi.

Dış Hatlar Terminali geliş katı pasaport noktasına yönelen Afrikalı 11 kişilik gruptan görevli polisler şüphelendi. Kendilerin doktor olarak tanıtan Kamerunlular, karaciğer konulu bir konferansı takip etmek üzere ülkemize geldiğini beyan etti.

Davet mektuplarını inceleyen polisler, sahte olduğunu anlayınca detaylı araştırma için şahısları karakola götürdü. Tek tek kimlikleri sorgulanan Kamerun vatandaşlarının doktor değil berber ve tarla işçisi oldukları belirlendi. Uyanık Afrikalılar geldikleri uçakla Lagos'a geri gönderildi.

Daha önce de benzer yöntemlerle Türkiye'ye girmeye çalışan 22 Kamerunlu ile sahte Gana pasaportuyla Dünya Su Forumu'na geldiklerini belirten 50 Nijeryalı, geldikleri ülkeye geri gönderilmişti.

Yakayı AHL'de ele verdiler!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bunlar da entellektüel mültecilermiş demekki!... --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000