03 Şubat 2014, Pazartesi 08:55:23

YABANCI PİLOTLAR TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRAN

THY pilotlar için çekim merkezi haline geldi. İspanyol ve Avusturyalı pilotlar arasında tatilini Türkiye sahillerinde geçiren, Gaziantep’teki baklavacı ve kebapçıların devamlı müşterisi haline gelenler var.
  • İnsallah hayırlısıyle sizlerde seçilirsiniz sizinde çalışmalarınızı göruruz .THY ve diğer şirketler eskıden pilotların evlerıne kadar gıderlerdı.yabancı hayranlığı ozaman yoktu vatan evladı önceliği vardı.ama şimdi şirket kapılarında dolaşan bızlerı adeta aşağılar tarzda muameleler ve saçma sapan sınav evrak bahanelerıyle saf dışı ederek yapancı pilotlara ne hayranlıkla sandalyesını verecek çayı elıyle ıkram edecek durumda olmaları ıçler acısı..sorunlarımızı talpa ya ılettığımızde bızım yapacak birşeyımız yok demelerı yetıyorda artıyor bıle eskılerı gıtsın elbette yabancıları yuzde 10 olması bıle bızım işsiz kalmamıza yetıyor.FAA .ICAO SHGM kuralalrına hıç rıayet edılmıyor.gereksız ve haksız adaletsız ve zorlayıcı belgeler istemekteler.zaten işsizim ben 225 dolarda sınav parası veremıyorum.shgm ye verdım zar zor.işsizlikten lisansımı geçerliği için okullar dünya kadar para alıyor parayı veren ıyı pilot olayı oldu artık.bunlara çözum bulun türk pilotlara sahıp çıkın. lütfen saygılar.
  • Sallamacı/Öfkeli arkadaşa; Pilotları küçümsemenden belli ne kadar isteyip de olamadığın! Ben şu anda senin işini gözü kapalı senden çok daha iyi yaparım, ama sen benimkini yapamazsın; bu kadar basit. Ancak hırsını kalitesiz yabancı pilotları doldurarak piyasayı ucuzlatma yoluna giderek çalıştığın birimin üstlerine kendini iyi göstermeye çalışarak alabilirsin. Ancak şunu unutma ki olacak ilk olayda yaptığın usulsüz ve kontrolsüz alımların hesabını fazlası ile vereceksin.
  • Yabancılar tabii ki ülkemizi beğenecektir. Ülkemiz onlar için çok ucuz , Avrupa'dan hiç farkı yok v.s biz herhangibir Avrupa ülkesine gitsek hangi airline da uçururlar???? Bunları çok baş tacı yapıyoruz ama , birçoğu başka bir ülkede dikiş tutturmaz.kimse işe işe almaz. Her neyse benim en çok onuruma dokunan, bizim şirketlerimiz de uçuyorlar , ama hiçbir şekilde kontrol edemiyoruz. Biz EASA ÜYESI DEĞILIZ ve lisanslarımız onları kontrol etmeğe yetmiyor. Illa yabancı bir exeminer tarafından kontrol a alınabiliyorlar. Kapitülasyonlar ! Gibi!!! Onları öveceğimize bunları çözmeğeçalışalım . Bizde çalışmak istiyorlarsa! Türk lisansı nı alıp öyle uçabilirler.
  • Sendemi Airport haber.ne diyim bugünde sapıtma gününmüş...
  • Bu kadar işsiz Türk pilotu varken yabancıları bağrına basan ve Türk düşmanlığı yapan Türk hava yollarının ve torpil yumağı halina gelen yonetimin başına kötü şeyler gelecek. Şimdiden söylüyorum.
  • Karacı denizci sivil pilot çocuğu kavgasına son verdi yabancı pilotlar:)
  • Bu kafayla daa cokk yabanci pilotlar icinn konusuruzz :((
  • YUZYILLARDIR "şiş kebap, törkiş lokum çok güzel" ayaklarıyla yabancılara haksızca verilen hakların ve menfaatlerin haddi hesabı olmadığını bilmiyormusunuz? Kabahatli alan değildir. VERENLERDİR.
  • UTANIN BE SABAHDAN AKSAMA KADAR ASGARI UCRETLE CALISAN TURK INSANIN VERGI PARALARINI YUNANLILARA YEDIRIONUZ.ZATEN DUNYANIIN EN HAYIN INSANIN BIZIM ICIMIZDE DEYILMI???? KANITI BU ISTE.RABBIM BU INSANLARI ISLAH EYLESIN VE TURK MILLETININ ALIN TERIDE BU INSANLARA HARAM OLSUN.
  • tabii severler , bu kadar ucuz hayat + bu kadar yüksek maaş başka nerede var acaba, Hele bööle birde memleket varken yabancıları nedense herşeyden muaf tutup kendi insanına zenci muamelesi yapan... Baktılar pabuç pahalı yeni düzenlemeler var.. etrafa gülücükler dağıtıyorlar.. gidin allahaşkına yaaa

Dünyanın en büyük havayolları arasına giren ve zirveye oynayan Türk Hava Yolları çalıştırdığı yabancı pilotlarla da dikkat çekiyor. 2011’in başında Yunanistan’daki kriz dolayısıyla Olympic Airways’ten ayrılan 19 Yunanlı pilotun Türkiye’ye gelmesiyle başlayan yabancı pilot alımı hala devam ediyor. Bir çok ülkeden pilot artık Birleşmiş Milletler gibi bir çok ülkeden personeli bulunan THY’nin uçuşlarına devam ediyor.

‘Evimde hissediyorum’

Ege’nin karşı kıyısından gelen pilotlar Türkiye’ye çok rahat uyum sağladı. Peki diğer ülkelerden gelen pilotlar nasıl yaşıyor? Bunu THY’nin deneyimli pilotları Avusturyalı Peter Kalina, İspanyol Carlos Pina ve İspanyol kadın pilot Alicia Perez’le konuştuk.

İspanya’nın en gözde tatil mekanı Mallorca’da doğan 40 yaşındaki Carlos Pina, 14 yıldır uçuyor. Daha önce İspanya ve Güney Kore Havayolları’nda çalışmış. 2012’den beri THY’de uçuyor: “Kore’de çok askeri uçak bulunduğu için uçuş şartlarını sevmiyordum. Türk ve İspanyol kültürünü yakın bulduğum için İstanbul’u tercih ettim. Burada kendimi evimde hissediyorum.”

‘Yeşilköy, Mallorca gibi’

İspanyol eşinden ayrılan Carlos Pina’nın 5 yaşında bir oğlu var. Ancak bir daha evlenmek istemediği için Yeşilköy’de yalnız yaşıyor. Ailesini görmek için İspanya’ya gidip geliyor: “Yeşilköy çok güzel bir yer. Atmosfer, sahil, restorantlar itibariyle doğduğum Mallorca’ya çok benziyor. Yazın semtte bisikletle geziyorum. Ancak İstanbul’un trafiği çok kötü. Ayrıca taksiciler zaman zaman düşmanca davranıyor. Ancak bunlar bile İstanbul’un güzelliğine gölge düşüremez.”

‘Rakı çok sert’

Carlos Pina’nın Türk mutfağı ile arası iyi. Ayrıca tatillerinde de genelde Türkiyeyi geziyor: “Kebap ve balığı çok seviyorum. Favorim baklava. Sadece baklava almak için Taksim’e gittiğim oluyor. Bir de Türk çayını çok seviyorum. Bizde rakıya benzeyen Anis adında bir içki var. Rakıyı seviyorum ama bana göre biraz sert olduğu için az içiyorum. Eğlenmek için bir kaç kez Reina’ya gittim. Boğaz ve köprüyle birlikte muhteşem bir atmosferi var. Bodrum çok güzel bir yer. Geçen yaz tatilimi hep görmek istediğim muhteşem yer Kapadokya’da geçirdim.”

Carlos Pina, Türk ve İspanyol bayraklı rozet taşıyor.

‘Ekip arkadaş canlısı’

Carlos Pina’nın THY’deki ilk uçuşuyla ilgili güzel bir anısı var: “İlk uçuşum çok iyiydi. Bütün ekip çok arkadaş canlısı davrandı. Çok deneyimli Türk kaptan pilot ise resmen bir baba gibi davranarak benim rahat çalışmam için bütün gerekenleri ayarladı. Daha ilk uçuşta doğru yere geldiğimi anladım.”

41 ülkeden 448 pilot

THY’de pilotların maaşı kıdem ve görevlerine göre 10 bin ile 25 lira arasında değişiyor. Bugün THY’de 3 bin 110 pilot görev yapıyor. THY bünyesinde dünyanın 41 ülkesinden 448 pilot çalışıyor. Avrupa’nın neredeyse her ülkesinden pilot bulunurken, Brezilya, Yeni Zelanda ve Güney Kore’den gelenler de var. Yabancı pilot sıralamasında 67 kişiyle Yunanistan 1’inci, 49’ar pilotla İspanya ve İtalya 2’inci, 45 pilotla Almanya 3’üncü.

‘Erkek arkadaşım Türk’

İspanya’nın Zaragoza kentinde doğan 28 yaşındaki Alicia Perez’in uçuş kariyeri tamamen Türkiye’de başlamış. Önce Antalya’da ticari uçuşlar yapan bir firmadayken başvurup eğitime tabii tutulduktan sonra THY’ye geçmiş. 3 yıldır THY’de 2’inci pilot: “Burada Türklerden bir ailem oldu. Erkek arkadaşım bir Türk. Neden ileride bir Türk eşim olmasın ki. Zamanımın çoğunu Türk arkadaşlarımla geçiriyorum. Avrupa’da alışverişten yemeğe aradığım her şey İstanbul’da var.”

Perez’in favorisi Sultanahmet. Alışveriş için gözdesi ise Nişantaşı. İstanbul’un trafiğini dert etmiyor: “İstanbul’da yaşamak çok özel. Halkalı’da oturuyorum. Genelde yoğun saatler dışında bindiğim metro ve metrobüsle ulaşımı çok kolay buluyorum. Yemekler ise bir harika. Lahmacun, kebaplar, pilav, baklava ve lokum harika. En iyi baklava Gaziantep’te İmam Çağdaş’ta en iyi kebap ise Halis Usta’da yenir. Bütün bunların üzerine az şekerli bir Türk kahvesi harika oluyor.”

‘Taksim’deki karmaşaya bayılıyoruz’

Viyana doğumlu 58 yaşındaki Peter Kalina aralarındaki en deneyimli pilot. 30 yıl Avusturya Havayolları’nda uçtuktan sonra 2009’da Türkiye’ye geldi. Halkalı’da oturan Peter Kalina’nın eşi Viyana’da yaşıyor ve sık sık İstanbul’a geliyor. 28 yaşındaki oğlu Avusturya Havayolları’nda pilot. Peter Kalina şunları söylüyor “Eşimle birlikte Ayasofya, Sultanahmet gibi birçok muhteşem tarihi yeri geziyoruz. Bizans’tan Osmanlı’ya şimdi de Türkiye Cumhuriyeti’ne başkentlik yapmış İstanbul’da yaşamak çok güzel bir duygu. En çok Taksim’deki karmaşada gezmekten zevk alıyoruz. Eşimi alışveriş için Nişantaşı’na götürüyorum. Türkiye’nin ve dünyanın her tarafına uçuyoruz. İzmir ve Ankara uçuşlarının kalkış ve iniş arasında çok kısa sürmesi bana ilginç geliyor. Çok iyi Türk pilotlar var. Kokpitte de iyi bir atmosfer oluyor. Yemeklerde ise çok lezzetli yaptığınız köfte ve balık favorim.” (Vatan)

YABANCI PİLOTLAR TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

İŞSİZPİLOT ~ 10 yıl önce
İnsallah hayırlısıyle sizlerde seçilirsiniz sizinde çalışmalarınızı göruruz .THY ve diğer şirketler eskıden pilotların evlerıne kadar gıderlerdı.yabancı hayranlığı ozaman yoktu vatan evladı önceliği vardı.ama şimdi şirket kapılarında dolaşan bızlerı adeta aşağılar tarzda muameleler ve saçma sapan sınav evrak bahanelerıyle saf dışı ederek yapancı pilotlara ne hayranlıkla sandalyesını verecek çayı elıyle ıkram edecek durumda olmaları ıçler acısı..sorunlarımızı talpa ya ılettığımızde bızım yapacak birşeyımız yok demelerı yetıyorda artıyor bıle eskılerı gıtsın elbette yabancıları yuzde 10 olması bıle bızım işsiz kalmamıza yetıyor.FAA .ICAO SHGM kuralalrına hıç rıayet edılmıyor.gereksız ve haksız adaletsız ve zorlayıcı belgeler istemekteler.zaten işsizim ben 225 dolarda sınav parası veremıyorum.shgm ye verdım zar zor.işsizlikten lisansımı geçerliği için okullar dünya kadar para alıyor parayı veren ıyı pilot olayı oldu artık.bunlara çözum bulun türk pilotlara sahıp çıkın. lütfen saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşi Bilen ~ 10 yıl önce
Sallamacı/Öfkeli arkadaşa; Pilotları küçümsemenden belli ne kadar isteyip de olamadığın! Ben şu anda senin işini gözü kapalı senden çok daha iyi yaparım, ama sen benimkini yapamazsın; bu kadar basit. Ancak hırsını kalitesiz yabancı pilotları doldurarak piyasayı ucuzlatma yoluna giderek çalıştığın birimin üstlerine kendini iyi göstermeye çalışarak alabilirsin. Ancak şunu unutma ki olacak ilk olayda yaptığın usulsüz ve kontrolsüz alımların hesabını fazlası ile vereceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bildiğini sanan ~ 10 yıl önce
Hodri meydan :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancılar tabii ki ülkemizi beğenecektir. Ülkemiz onlar için çok ucuz , Avrupa'dan hiç farkı yok v.s biz herhangibir Avrupa ülkesine gitsek hangi airline da uçururlar???? Bunları çok baş tacı yapıyoruz ama , birçoğu başka bir ülkede dikiş tutturmaz.kimse işe işe almaz. Her neyse benim en çok onuruma dokunan, bizim şirketlerimiz de uçuyorlar , ama hiçbir şekilde kontrol edemiyoruz. Biz EASA ÜYESI DEĞILIZ ve lisanslarımız onları kontrol etmeğe yetmiyor. Illa yabancı bir exeminer tarafından kontrol a alınabiliyorlar. Kapitülasyonlar ! Gibi!!! Onları öveceğimize bunları çözmeğeçalışalım . Bizde çalışmak istiyorlarsa! Türk lisansı nı alıp öyle uçabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim kime ~ 10 yıl önce
Anlaşılan o ki biz Avrupa birliğine değil, avrupa birliği bize girmiş. Pilot olarak Almanya'dan vize almaya çalışın bakalım neler oluyor.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sendemi Airport haber.ne diyim bugünde sapıtma gününmüş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kadar işsiz Türk pilotu varken yabancıları bağrına basan ve Türk düşmanlığı yapan Türk hava yollarının ve torpil yumağı halina gelen yonetimin başına kötü şeyler gelecek. Şimdiden söylüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
Karacı denizci sivil pilot çocuğu kavgasına son verdi yabancı pilotlar:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böl parçala yönet ~ 10 yıl önce
Yorumsuz
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu kafayla daa cokk yabanci pilotlar icinn konusuruzz :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
YUZYILLARDIR "şiş kebap, törkiş lokum çok güzel" ayaklarıyla yabancılara haksızca verilen hakların ve menfaatlerin haddi hesabı olmadığını bilmiyormusunuz? Kabahatli alan değildir. VERENLERDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UTANIN ~ 10 yıl önce
UTANIN BE SABAHDAN AKSAMA KADAR ASGARI UCRETLE CALISAN TURK INSANIN VERGI PARALARINI YUNANLILARA YEDIRIONUZ.ZATEN DUNYANIIN EN HAYIN INSANIN BIZIM ICIMIZDE DEYILMI???? KANITI BU ISTE.RABBIM BU INSANLARI ISLAH EYLESIN VE TURK MILLETININ ALIN TERIDE BU INSANLARA HARAM OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 10 yıl önce
Yunanlı çalışmıyor yayılıyor da onun maaşını asgari ücretli çalışan mı veriyor?Allah iyiliğinizi versin,kafanız nasıl çalışıyor.
durmus durmus ~ 10 yıl önce
tabii severler , bu kadar ucuz hayat + bu kadar yüksek maaş başka nerede var acaba, Hele bööle birde memleket varken yabancıları nedense herşeyden muaf tutup kendi insanına zenci muamelesi yapan... Baktılar pabuç pahalı yeni düzenlemeler var.. etrafa gülücükler dağıtıyorlar.. gidin allahaşkına yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000