04 Aralık 2012, Salı 12:17:02

WINGO'YU O TASARLADI

ABD’ye görsel efekt eğitimi almak için giden Coşku Özdemir, şimdilerde rekor kıran filmlerin arkasında çalışıyor. Buz Devri 2, Avatar gibi filmlerde görev almış olsa da “Keşke Maymunlar Cehennemi’nde yer alabilseydim.” diyor. Bir de Türk insanının dünyada ses getirecek bir film yapmamasına hayıflanıyor.

Hollywood’un gişe rekorları kıran Avatar, Karayip Korsanları, Fantastik Dörtlü, Transformers ve Norton gibi önemli filmlerinde bir Türk görsel efekt uzmanının da imzası var. ODTÜ Metalürji mezunu olan 32 yaşındaki Coşku Özdemir’den bahsediyoruz. Mühendis olmasına rağmen bilgisayar ve sanata ilgi duyan Özdemir, kendini sinema sektörünün içinde bulmuş.

‘Animasyon ve görsel efekt’ eğitimi almak amacıyla ABD’nin San Francisco şehrine giden Özdemir, kısa sürede başarı gösterince kendisine Hollywood’un kapıları açılmış. Aldığı eğitim sayesinde, ‘su, ateş ve patlama efektleri’ üzerine uzmanlaşan Özdemir, ilk olarak Fantastik Dörtlü filminde yanan adamın alevleri konusunda destek sağlamış. Güzel bir iş çıkarınca da, Buz Devri 2’de görev almış. İşlerin artması ile New York’a taşınan başarılı görsel efekt uzmanı, Norton, Karayip Korsanları 3, Madagaskar 2, Canavarlar Yaratıklara Karşı gibi gişede başarı gösteren filmlerin ekibine katılmış. Özdemir, Lucas Film’in kadrosuna girince de, Avatar ve Transformers gibi dev bütçeli filmlerde yer almaya başlamış.

Türkiye’ye döndükten sonra Robotika adında animasyon şirketi kuran Coşku Özdemir, Türk Hava Yolları’nın (THY) promosyon yüzü ‘Kaz Wingo’yu da tasarlamış. Geçen martta başlayan oldukça zahmetli çalışmalar, 4-5 ayda meyvesini vermiş. 7 kişilik ekiple tasarlanan THY’nin yeni maskotu Kaz Wingo, şimdilerde yolculara promosyonlu uçuşları haber veriyor. 

Özdemir, Türkiye’de de bir animasyon filmi yapılması için çok çabaladıklarını ancak iş yoğunluğu nedeniyle bu konuda proje geliştiremediklerinden yakınıyor. “Bu coğrafyanın masalları, destanları ve çok fazla şeyleri var.” diyen Özdemir, Türk insanının dünyada ses getirecek bir film yapmaması halinde bu işin ABD şirketleri eliyle gerçekleşeceğinden endişe duyuyor. Rekor gişe hasılatı yapan pek çok filme katkı sağlamış ama onun da kadrosunda görev almak istediği filmler bulunuyor. Maymunlar Cehennemi’nde, bire bir insan formunda yüzlerce maymun bulunduğunu ve tüm maymunların duygularını ifade edebildiğini dile getiren Özdemir, “Maymunlar Cehennemi, Matrix, Hobbit gibi filmlerde de keşke çalışabilseydim.” diye konuşuyor. (Mustafa Gün)

WINGO'YU O TASARLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000