18 Temmuz 2011, Pazartesi 07:50:41

VİZESİZ GEÇİŞ REKOR KIRDIRDI...

Geçen yıl Hırvatistan’a giden Türk turist sayısı yüzde 80 artışla 38 bin olurken bunun 21 bin 156’sı Dubrovnik’i tercih etti...
  • hırvatlar 1 yıl sonra tam üye. 1 yıl sonra orasıda schengen e donecek. vize istiycek
  • rixos oteli sıfırdan inşa etmedi herhalde.yanılmıyorsam özelleştirme ile alıp restore etti.
  • onceki yoruma katiliyorum adriyatik isteyenlere Tivat ve Kotor tavsiye olunur.THY Podgoricaya ucuyor Tivat aracla 1 saat.hem de ucuz.
  • aynen öyle, katılıyorum...ayrıca inanılmaz pahalı bir yer...denizi çok güzel onun haricinde pek bir şeyi yok....karadağ aynı güzellikleri daha az beton ve daha çok doğayı çok daha ucuza sunuyor tavsiye ederim...
  • Rixos, Dubrovnik'e adeta beton yığını yerleştirmiş. Hiçbir estetik zevk ve kaygı yok. Türkiye'yi betonla mahvettik, bari başka ülkeleri yok etmeyelim.
Vize istemeyen Dubrovnik’e giden Türk turist sayısındaki artış oranı yüzde 155 olurken, bu yıl sayının ikiye katlanması bekleniyor. Türkler, şehre gelen turistler arasında ilk sıraya otururken, Türkler’i İngilizler, Fransızlar, Almanlar ve İspanyollar takip ediyor. Kentteki en lüks otel olan Türk yatırımı Rixos Libertas Dubrovnik’te de Türk turistlerin yüzde 7 olan payı yüzde 20’ye çıktı. Hedef, tesisteki Türk oranını yüzde 40’a çıkarmak.
 
Türkiye’ye yakınlığı ve vizesiz giriş imkanıyla son dönemin popüler tatil merkezi haline gelen Hırvatistan’ın Dubrovnik kentinin turizm sektörüne Türkler damgasını vurdu. Geçen yıl Hırvatistan’a giden Türk turist sayısı yüzde 80 artışla 38 bin olurken, bunun 21 bin 156’sı Dubrovnik’i tercih etti. Dubrovnik’e giden Türk turist sayısındaki artış oranı yüzde 155 olurken bu yıl turist sayısının ikiye katlanması bekleniyor. Bu yılın rakamları da oldukça çarpıcı... 5 Temmuz itibarıyla Dubrovnik‘e giden Türk turist sayııs 7 bin 858 oldu. Türkler, şehre gelen turistler arasında ilk sıraya otururken, Türkler’i İngilizler, Fransızlar, Almanlar ve İspanyollar takip ediyor.
 
Türk turistlerin Dubrovnik tercihinde etkili olan Rixos Libertas Oteli de bu büyüme trendinden nasibini aldı. Rixos Libertas Dubrovnik’te 2008 yılında Türk misafir oranı oda gecelemede yüzde 7 iken bu oran 2010’da yüzde 20’lere ulaştı. 2011’de yüzde 25 olması beklenen bu oranın yüzde 40’a çıkarılması hedefleniyor. Rixos Libertas Dubrovnik’in bölgeye gelen turist sayısına da büyük katkı sağladığına dikkat çeken Rixos Hotels Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, “Destinasyon- larda konumlanan güçlü markaların başarılı olmasıyla birlikte tur operatörlerine baskı da artıyor. Dubrovnik’teki gelişim bu analizin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Rixos Libertas Dubrovnik’in açılmasıyla birlikte hem bölgenin tanıtımına katkı sağlanmış oldu, hem de direkt uçuşların başlanması ivme kazandı. Vizesiz ve Türkiye’ye yakın bir destinasyon olması sebebiyle Türk misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor. Geçen bayram bölge için sezon sonu olmasına rağmen Türk misafirlerin talebi sezon süresini uzattı” diye konuştu.
 
Bayramda 40 uçak indi
 
Geçen bayramda Türkiye’den 40 uçak seferinin düzenlendiğine dikkat çeken Erel, “Geçen yıl bayramda Dubrovnik’te 7 bine yakın Türk vardı. Burası adeta İstanbul gibiydi. Otelimizin müşteri portföyünde de Türk turist oranı giderek yükseliyor” dedi. Erel, iki ülke arasındaki kültür ve turizm elçiliğini gönüllü olarak üstlendiklerini, Dubrovnik’i kültür ve sanat aktiviteleriyle de destetlediklerini anlattı. Erel, bu yıl Kerem Görsev ve Orkestrası’nın Dubrovnik Yaz Festivali’ne Rixos sponsorluğunda 3 Ağustos’ta konuk sanatçı olarak katılacağını belirtti. 
 
Rixos Libertas Dubrovnik Genel Müdürü Jovo Sekulovic de Türk turistlerin Dubrovnik’e ciddi katkı sağladığını belirterek, “Buraya gelen turistlerin profiline baktığımızda ilk sırada Türkler var. İkinci sırada İngilizler gelirken Fransızlar, Almanlar ve İspanyollar İngilizler’i takip ediyor. Son 4 yıldır Dubrovnik her yıl yüzde 10 büyüyor yani Türkiye’nin büyümesiyle paralel” dedi. 
 
Sekuloviç, Türk işadamlarının Rixos Libertas’ı örnek alarak, bölgeye yatırım yapmaya başladığını ve bunun artarak devam edeceğine inandığını da kaydetti.
 
11 MİLYON TURİST GELDİ
 
Rixos Libertas Dubrovnik, Adriyatik’in en lüks oteli. Adriyatik ve Dubrovnik kalesi Levrijenac’ın manzarasına sahip olan 14 katlı Rixos Libertas Dubrovnik, 254 oda dahilinde 47 utive oda ve 18 süiti ile hizmet veriyor. Hırvatistan 2010 yılında 11 milyon turist ağırladı. Bunun 38 bini Türk turist oldu. Hırvatistan’da 
 
25’i 5 yıldızlı olmak üzere ülkedeki toplam otel sayısı 584, yatak sayısı ise 98 bin 680. Ülkede 9 havaalanı bulunuyor. THY ve Atlaj Jet’in Dubrovnik’e direkt uçuşları var.
 
Downtown sınırsız lüks sunacak Taksim’e Lübnan restoran açılacak
 
BAŞAK Erel, bu yıl yüzde 10 büyüme planı olan Rixos Grubu’nun diğer yatırımları hakkında bilgi vererek önümüzdeki günlerde Downtown Antalya ve Rixos Elysium Suites Taksim’i açacaklarını, yıl sonunda Pera’daki oteli, 2012’de de Bomonti’deki rezidans ile Dubai otelinin hizmete gireceğini söyledi. Erel, “Downtown Antalya’da hem şehir oteli hem resort modelini uygulayacağız. 280 odalı otelde 43 odayı sınırsız lüks hizmet sloganıyla hizmete sunacağız. Bu odaların fiyatı 750 dolar ve üstü olacak. Spa’dan transfere, şehir turundan Sungate ve Premium Belek otellerimizde ücretsiz konaklama birçok farklılıklarımız olacak. En önemli hedef kitlemiz ise Rus ve Ortadoğu pazarı” dedi. Rixos Elysium Suites Taksim’de Layali adıyla bir Lübnan restoranı açacaklarını da anlatan Erel, restoranda Lübnanlı aşçıların çalışacağını kaydetti.
 
TÜRK DİZİLERİ İKİNCİ TELEVİZYONU ALDIRTTI!
 
TÜRK dizilerinin Hırvatistan’da ilgiyle izlenmesi nedeniyle Türk imajının değiştiğini dile getiren Jovo Sekulovic, “İki toplumun yakınlaşmasında Türk dizilerinin, oyuncularının ve senaryolara konu olan yaşam tarzının bu coğrafyanın toplumları arasındaki yakınlığı artırıyor” dedi. Eşinin de Türk dizilerinin hayranı olduğunu kaydeden Sekulovic, “Eşim çok dizi izlediği için yeni televizyon almak zorunda kaldım. Türk dizileri, gelişen ilişkiler, kültür, yeme ve içme anlamında iki ülkenin ne kadar birbirine yakın olduğunu daha iyi anlama fırsatı verdi. Binbir Gece, Aşk-ı Memnu, Ezel sevilen diziler. Beren Saat, Bergüzar Korel, Kenan İmirzalıoğlı, Kıvanç Tatlıtuğ burada çok ünlü. Türk futbolu ve basketbolu da yakından takip ediliyor. Fenerbahçe en favori takım” diye konuştu.
 
RIXOS 4 SEZONDUR DUBROVNIK’TE
 
Rixos Libertas Dubrovnik Genel Müdürü Jovo Sekulovic, Rixos Hotels Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, Rixos Libertas Dubrovnik Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yorulmaz, 4 sezondur hizmette olan Rixos Libertas ve Dubrovnik turizmiyle ilgili bilgi verdi...
Vatan
VİZESİZ GEÇİŞ REKOR KIRDIRDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
hırvatlar 1 yıl sonra tam üye. 1 yıl sonra orasıda schengen e donecek. vize istiycek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rixos oteli sıfırdan inşa etmedi herhalde.yanılmıyorsam özelleştirme ile alıp restore etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onceki yoruma katiliyorum adriyatik isteyenlere Tivat ve Kotor tavsiye olunur.THY Podgoricaya ucuyor Tivat aracla 1 saat.hem de ucuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aynen öyle, katılıyorum...ayrıca inanılmaz pahalı bir yer...denizi çok güzel onun haricinde pek bir şeyi yok....karadağ aynı güzellikleri daha az beton ve daha çok doğayı çok daha ucuza sunuyor tavsiye ederim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rixos, Dubrovnik'e adeta beton yığını yerleştirmiş. Hiçbir estetik zevk ve kaygı yok. Türkiye'yi betonla mahvettik, bari başka ülkeleri yok etmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000