22 Haziran 2010, Salı 08:28:07

Vizelerin kalkması THY'ye yaradı

Afrika ülkeleriyle artan ticaret ve komşu ülkelerle vizelerin kaldırılması, THY için büyük bir fırsat oldu. Vizeli dönemde Suriye'ye haftada 4 uçuş yapılırken, şu anda sefer sayısı 21'e çıktı. Kısa süre sonra ABD'nin Los Angeles şehri dahil olmak üzere farklı ülkelerden 9 ayrı noktaya daha uçuş var.
  • Haberi yayınlayan gazeteye bakar mısınız? Zaman. Zaman'dan da başka türlü bir haber beklenebilir mi? Tabii ki hayır.
  • bidahaki secimde CHP de avrupaya vizeleri kaldirir oluverir??yapar dimi???
  • THY'nin Vilnius'u da ucus agina katmasi olumlu olur. Buradan Turkiye uzeri ucacak insanlar olacak. Ayni zamanda Karaim'ler burada yasiyor. Onlara da Turkiye'ye kolay ulasim saglanmalidir.
  • Arkadas demis 25 ülkeye vizesiz gidiliyor simdi degil. Suan türk vatandaslarin vizesiz gidilen ülke sayisi 58 arkadaslar.
  • THY Yatırımcıları İntihar etme boyutunda,Borsa da battı batacak,THY 'ye ne yarıyor anlamış değilim...Hepsi balon haber bunların...Hissedarlar ve yatırımcılar çok zor durumda...Bunu Yönetime lütfen iletin bilsinler...Yatırımcılar perişan...Sadece iyi haberler yayınlanıyor..Hepsi balon..
  • Vizelerin kalkmasiyla Rusya'da yeni noktalar acilmali. Umariz THY bu konuda calismalarini yapiyordur.
  • Anlasma yapilip sov kismi yapildi ama hala bekliyoruz. Konsolosluk daha bir bilginin gelmedigini soyluyor. THY Rusya'da yeni noktalar acmali.
  • ben size yazılacak yorumları söyleyeyim. 1-vizelerin kaldırılması güzel de bir de thy tekeli olmasa. 2-vizeler hep fetullahın okullarının oldugu yerlerle ya da arap ülkeleriyle kalkıyor. 3-vizeler kalkıyor da hani hiç avrupa ülkesi yok.bu yüzden hiçbir iyi tarafı yok. vs vs vs. bu yorumları görmekten bıktık ama yazacaklar emin olun.yazan zaten çatlamıştır
  • Düsmanlar catlasin!!! bunada bir kilif bulun bakalim.. Yoksa Vize konusunda da mi Cemaat parmagi var??
  • Vizelerin kalkmasını bir vatandaş olarak çok iyi buluyorum. Çok değil 5-6 sene önce iran, kuzey kıbrıs, ve tunus dışında vizesiz ülke yoktu ama şimdi en az 25 ülkeye vizesiz gidiliyor t.c. vatandaşları için. Tabi bunun diğer olumlu yanı da thy uçaklarında görüyorum kendi gözlerimle eskiye göre bazı hatlar full gidiyor eskiden vize alma zorunluluğu olan ülkelere. 2015 yılında THY dünya da en iyi ilk 5 havayolu içerisine girecek. Avrupa da ilk 3 de oluruz. En güzel yanı da yabancıı yolcuların artması..

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'nin son dönemde farklı ülkelerle kurduğu yakın ilişkileri anlamak için Türk Hava Yolları'nı (THY) izlemekte fayda var. Havacılık sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasına giren THY, yurtdışı uçuş noktasını 124'e yükseltti. Geçen hafta Tanzanya'ya uçan şirket, hafta sonu 'Mısır'ın gelini' olarak tanımlanan İskenderiye'yi kapsama alanına aldı. Bu şehre haftada 4 gün karşılıklı uçuş yapılacak. Afrika ülkeleriyle artan ticaret ve vizelerin kaldırılması, THY için büyük bir fırsat olmuş. Örneğin Suriye'ye haftada 4 uçuş yapılırken, vizelerin kalkmasından sonra sefer sayısı 21'e çıkmış. Lübnan'da da benzer artışın olduğunu söyleyen Genel Müdür Temel Kotil, Rusya için de aynı beklenti içerisinde. 'Ticaret artınca seyahat de artıyor.' diyen Kotil, önümüzdeki haftalarda yeni merkezlere uçacakları müjdesini verdi: ABD'nin Los Angeles şehri dahil farklı ülkelerden 9 ayrı noktaya daha uçuş yapılacak. Bunlar arasında Erbil de var.

Hafta sonu İstanbul Ticaret Odası'ndan bir grup işadamıyla havalanan THY uçağı, İskenderiye'de törenle karşılandı. İskenderiye Ticaret Odası Başkanı Ahmet Elvekil, açılan yeni hattı, 'Uzun süredir görmeyi beklediğimiz bir rüya gerçekleşti.' diye yorumladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen yıl İskenderiye'ye yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde büyük etkisi olduğunu anlattı. İskenderiye'de LC Waikiki gibi birçok firmanın fabrikası var. Bugüne kadar Türkiye'den bu şehre gitmek isteyenler uçak bağlantılı karayolu ile 8 saatte ulaşırken, bu süre 2 saate indirilmiş oldu.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın verdiği bilgiye göre iki ülke arasındaki ticari ilişki, son 4 yılda iki kat artmış. Önümüzdeki günlerde bir Türk firması, dünyanın en büyük cam fabrikasını açmak için son aşamaya gelmiş. 50 yıl aradan sonra Türk bankası Mısır'da şube açacak. İki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendiren İTO Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu ise, "Biz işadamları fırsatı kaçırmayız." cümlesini şöyle tamamladı: "Bundan sonra İskenderiye, Türkiye'nin herhangi bir şehrinden daha uzak değil." Dünyanın birçok havayolu şirketi, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirirken THY'nin yeni atılımlar yapması dikkat çekici. Genel Müdür Kotil, bunu 'kaliteli hizmet' anlayışı ile 'bölgesel konum ve gelişen ilişkilere' bağlıyor. Temel Kotil, Türkiye'nin dış politikada uyguladığı 'komşularla sıfır problem' anlayışının THY'ye büyük etkisi olduğunu belirtiyor. Suriye ve Lübnan'a yapılan uçuşların arttığına dikkat çekerken, 'Türkiye aynı zamanda bu ülkelerin Batı'ya açılan kapısı oldu.' diyor. THY, önümüzdeki günlerde Kuzey Irak'ta Erbil'e de uçacak. İşte kesinleşen uçuş noktaları: "Podgorica-Karadağ, Şiraz-İran, Akra-Gana, Dacca, Ho Chi Minh City, Washington ve Los Angeles." Vizelerin kaldırıldığı ülkelerden gelen yolcuların transit uçuşlarda THY'yi tercih etmesi, şirketin gelir istatistiklerini bir hayli yükseltmiş. THY, tanıtım için film yıldızları ve futbol kulüpleri ile yapılan anlaşmalara devam edecek. Kotil, yeni bir film yıldızı üzerinde durduklarını belirtti.

Türk Hava Yolları, 142 uçaklık filosuyla 124 uluslararası, 37 yurtiçi olmak üzere 161 noktaya uçuyor. Geçen yıl 25 milyon yolcu taşıyan şirket, bu yıl 31 milyon yolcu taşımayı planlarken sipariş verilen 90 uçakla Avrupa'nın en büyük filolarından birine sahip olmayı hedefliyor.

Vizelerin kalkması THY'ye yaradı

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Haberi yayınlayan gazeteye bakar mısınız? Zaman. Zaman'dan da başka türlü bir haber beklenebilir mi? Tabii ki hayır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bidahaki secimde CHP de avrupaya vizeleri kaldirir oluverir??yapar dimi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin Vilnius'u da ucus agina katmasi olumlu olur. Buradan Turkiye uzeri ucacak insanlar olacak. Ayni zamanda Karaim'ler burada yasiyor. Onlara da Turkiye'ye kolay ulasim saglanmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadas demis 25 ülkeye vizesiz gidiliyor simdi degil. Suan türk vatandaslarin vizesiz gidilen ülke sayisi 58 arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Yatırımcıları İntihar etme boyutunda,Borsa da battı batacak,THY 'ye ne yarıyor anlamış değilim...Hepsi balon haber bunların...Hissedarlar ve yatırımcılar çok zor durumda...Bunu Yönetime lütfen iletin bilsinler...Yatırımcılar perişan...Sadece iyi haberler yayınlanıyor..Hepsi balon..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vizelerin kalkmasiyla Rusya'da yeni noktalar acilmali. Umariz THY bu konuda calismalarini yapiyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anlasma yapilip sov kismi yapildi ama hala bekliyoruz. Konsolosluk daha bir bilginin gelmedigini soyluyor. THY Rusya'da yeni noktalar acmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben size yazılacak yorumları söyleyeyim. 1-vizelerin kaldırılması güzel de bir de thy tekeli olmasa. 2-vizeler hep fetullahın okullarının oldugu yerlerle ya da arap ülkeleriyle kalkıyor. 3-vizeler kalkıyor da hani hiç avrupa ülkesi yok.bu yüzden hiçbir iyi tarafı yok. vs vs vs. bu yorumları görmekten bıktık ama yazacaklar emin olun.yazan zaten çatlamıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Düsmanlar catlasin!!! bunada bir kilif bulun bakalim.. Yoksa Vize konusunda da mi Cemaat parmagi var??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Vizelerin kalkmasını bir vatandaş olarak çok iyi buluyorum. Çok değil 5-6 sene önce iran, kuzey kıbrıs, ve tunus dışında vizesiz ülke yoktu ama şimdi en az 25 ülkeye vizesiz gidiliyor t.c. vatandaşları için. Tabi bunun diğer olumlu yanı da thy uçaklarında görüyorum kendi gözlerimle eskiye göre bazı hatlar full gidiyor eskiden vize alma zorunluluğu olan ülkelere. 2015 yılında THY dünya da en iyi ilk 5 havayolu içerisine girecek. Avrupa da ilk 3 de oluruz. En güzel yanı da yabancıı yolcuların artması..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000