10 Mayıs 2010, Pazartesi 08:13:40

Vizeler kalktı, uçak seferleri arttı...

Bölge ülkeleri ile gelişen ilişkiler turizme yeni pazarlar açıyor, mevcut pazarları geliştiriyor. Suriye ve Lübnan ile vizenin kalkması ile gelişen sürecin önümüzdeki dönemde Ortadoğu bölgesinin Türkiye’nin turizmde 3. büyük pazarı olabilmesine zemin hazırlıyor.
  • sayı müdürüm geçmiş olsun.
  • yakin bir zamanda pegasus beirut ucuslarina baslayacak ...
  • Adalet yerini buldu...

Komşularla gelişen iyi ilişkiler turizme önemli katkı sağlıyor. Bunların başında da Ortadoğu ülkeleri geliyor. Aralarında Suriye ve Lübnan’ın bulunduğu ülkelere vizenin kaldırılmasıyla bu süreç daha da hızlandı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ile Ekin Grubu’nun birlikte yayınladığı RESORT Dergisinde yayımlanan Ortadoğu Pazarı Dosyası’nda bölgedeki gelişmeler ele alınıyor.

Almanya ve Rusya’dan sonra 3. pazar

Ortadoğu ile çalışan firmaların yöneticileri, bölgeden Türkiye’ye yönelik ziyaretçi hareketinin bu hızla devam etmesi halinde, Ortadoğu’nun Türkiye için turizmde  Avrupa ve Rusya pazarlarından sonra 3. büyük pazar olabileceği söylüyorlar.

Ortadoğu ülkeleriyle çalışan seyahat acenteleri ve oteller, 2010 yılında bölgedeki 21 ülkeden Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının 2 milyonu aşabileceğini savunuyor.

Türkiye birinci destinasyon

Vizenin kaldırılmasıyla Suriye’den Türkiye’ye geliş için insanların akşamdan sabaha karar verip uygulamaya başladığını belirten seyahat acenteleri, “Türkiye başta Suriye olmak üzere diğer Ortadoğu ülkeleri için  yurtdışına çıkışta tercih edilen birinci destinasyon haline geliyor” değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Vize kalkan ülkelerden gelenler arttı

Bu arada daha önce Türkiye'ye girişlerde vize uygulanan ülkelerden vizenin kalkmasıyla gelen ziyaretçi sayısında artış olduğu belirtiliyor. Lübnan, Ürdün, Cezayir, Fas, Tunus, Libya, Katar gibi ülkeler ile Körfez ülkelerinden bu yıl gelen turist sayısının en az yüzde 50 artacağı belirtiliyor.

Sezon uzadı, yelpaze genişledi

Pazarda yaşanan bir diğer gelişme ise önceki yıllarda temmuz-ağustos dönemine sıkışan pazarın tüm yıla yayılması oldu. Önceki yıllarda Suriye ve Ortadoğu’dan  kışın operasyon yapmayan acenteler, bu kış ciddi operasyon yaptıklarına işaret ediyorlar. Acente temsilcileri, 2010’un ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine göre 3-4 kat daha fazla iş yaptıklarını, kış aylarında özelikle kongre ve iş turizmine yönelik trafikte artış olduğunu söylüyor.

Uçak seferleri arttı

Ortadoğu’dan Türkiye’ye yönelik ziyaretçi artışı başta THY olmak üzere bu bölgede çalışan birçok havayolu şirketlerinin seferlerini artırmasına da yolaçtı.

THY, İstanbul-Şam arasında günde 3 sefer, Halep’e haftada 5 sefer koyarken Anadolujet ise Suriye’ye haftada 3 sefer düzenleyecek. Yeni kurulan Cham Wings Airlines yine Suriye’den Atatürk Havalimanı’na haftada 3 sefer yapıyor. Bunların haricinde ise bölgede faaliyet gösteren Middle East Havayolları gibi ulusal ve özel havayolları Türkiye’ye yeni seferler koyduğu gibi varolan sefer sayılarını da artırıyorlar.

 

Vizeler kalktı, uçak seferleri arttı...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
sayı müdürüm geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yakin bir zamanda pegasus beirut ucuslarina baslayacak ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adalet yerini buldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000