09 Ekim 2017, Pazartesi 10:28:34

Vize krizi THY'yi etkileyecek mi?

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasından sonra THY uçuş ekiplerinin vize sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağı merak konusu oldu.
  • hadi thy'ye yerleşmiş torpillileri ve yandaş takımını anlıyorum. tuzları kuru. fakat bu nefesi kokan fanboylar ne ayak? geçen sene thy, batman filmine milyon dolarlar basıp sponsor oldu diye seviniyordu garibanlar. thy'yi, yani bir şirketi milli takım tutar gibi tutacak kadar özgüvenden yoksunlar. misal lufthansa fanı bir alman var mıdır :) bir havayolu vatandaşlarını sıklıkla uçurabiliyorsa, fiyatları vatandaşın cebine hitap ediyorsa, o havayolu bana göre en milliyetçi havayoludur! thy vatandaşlarını uçuramıyor. amerikalı, avustralyalı cebi şişkin turistleri uçurmanın peşinde. hadi fanboylar kışt kışt :)
  • Thy illaki etkilenir ama uzun vadede. Devletler arası böyle sıkıntılar olur aşılır . Türkiye nin elinde Boeing e verdiği 40 uçaklık sipariş var iptal edip Airbus a 40 A350 yerine 80 adet sipariş verirsin olur biter.
  • 2 gün sonra özür dilenir...konu kapanır.
  • Torpilli hava yollari daha Kotu olsun. Ana okulugu psikologu pilot alimina karar veriyor
  • Amerika yolcusu zaten jfk miami haric cokta bi turk yolcu yok. özellikle jfk ekipleri rahatlar egolu turkler daha az olur. bizim de rahatlayacagimiz kesin. Dogruya Dogru.
  • 40adet gelecek yeni büyükboy boeing e Hangar yapmaya başlamak lazım 2019 da gelecek uçakları içine koysunlar Yeni uçaklar yazık pistte yatmasın
  • etkilemez. Thyin bisuru musterisi var.
  • FTL'yi zorlasak çıkmaz mı abd git-gele uygun bi madde..
  • Umarım daha beter olur thy bıter
  • 737 ciyim.6 senelik vizem var artık tip atlatırsın beni thy gelsin tk 1 ler gitsin tk 33 ler.tk 9 senin tk 79 benim ohh keyiff be

Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin karşılıklı olarak askıya alınmasından sonra  THY uçuş ekiplerinin vize sıkıntısı yaşayıp yaşamayacağı merak konusu oldu.

ABD’de New York, Washington, Atlanta, Houston, Boston, Miami, Los Angeles ve Şikago’ya karşılıklı uçuşlar gerçekleştiren Türk Hava Yolları’nın iki ülke arasındaki vize krizinden nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Daha önce elektronik cihaz yasağı uygulanan THY, bu yasağa karşı başarılı bir operasyon yürüterek yolcu sayısında düşüş yaşanmasına izin vermemişti.

Son olarak ABD ile Türkiye arasında vize işlemlerinin askıya alınmasının iki ülke arasında seyahat kısıntısına neden olacağı konuşulurken uçuş ekipleri için de vize riski ortaya çıktı.

Göçmen vizesi dışındaki tüm vize başvurularının iptal edilmesiyle birlikte THY uçuş ekiplerinin de vize uzatma işlemi yaptıramayacağı belirtilirken THY’nin elinde ABD vizesi bulunan ekiplerle operasyonu aksatmadan devam ettireceği öğrenildi. Ancak vizelerin askıya alınması sürecinde uzun vadede bir gelişme yaşanmazsa ekiplerin vize sürelerinin dolmasıyla birlikte sorun ortaya çıkabilme ihtimali de göz ardı edilmiyor.

HİSSE FİYATLARI DÜŞTÜ

Bu arada ABD ile yaşanan vize krizinde en sert darbelerden birini THY yaşadı. THY hisseleri haftaya ciddi kayıpla başlayarak 8.27 TL'den işleme açıldı. THY hisseleri haftayı 9.29 TL'den kapatmıştı.

Vize krizi THY'yi etkileyecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

thyfanboy kafası? ~ 7 yıl önce
hadi thy'ye yerleşmiş torpillileri ve yandaş takımını anlıyorum. tuzları kuru. fakat bu nefesi kokan fanboylar ne ayak? geçen sene thy, batman filmine milyon dolarlar basıp sponsor oldu diye seviniyordu garibanlar. thy'yi, yani bir şirketi milli takım tutar gibi tutacak kadar özgüvenden yoksunlar. misal lufthansa fanı bir alman var mıdır :) bir havayolu vatandaşlarını sıklıkla uçurabiliyorsa, fiyatları vatandaşın cebine hitap ediyorsa, o havayolu bana göre en milliyetçi havayoludur! thy vatandaşlarını uçuramıyor. amerikalı, avustralyalı cebi şişkin turistleri uçurmanın peşinde. hadi fanboylar kışt kışt :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 7 yıl önce
Thy illaki etkilenir ama uzun vadede. Devletler arası böyle sıkıntılar olur aşılır . Türkiye nin elinde Boeing e verdiği 40 uçaklık sipariş var iptal edip Airbus a 40 A350 yerine 80 adet sipariş verirsin olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ey ABD ~ 7 yıl önce
2 gün sonra özür dilenir...konu kapanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
Torpilli hava yollari daha Kotu olsun. Ana okulugu psikologu pilot alimina karar veriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tegesedesk ~ 7 yıl önce
Amerika yolcusu zaten jfk miami haric cokta bi turk yolcu yok. özellikle jfk ekipleri rahatlar egolu turkler daha az olur. bizim de rahatlayacagimiz kesin. Dogruya Dogru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy hissedarı ~ 7 yıl önce
40adet gelecek yeni büyükboy boeing e Hangar yapmaya başlamak lazım 2019 da gelecek uçakları içine koysunlar Yeni uçaklar yazık pistte yatmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
g ~ 7 yıl önce
etkilemez. Thyin bisuru musterisi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fetele.. ~ 7 yıl önce
FTL'yi zorlasak çıkmaz mı abd git-gele uygun bi madde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
chef ~ 7 yıl önce
hahahahaha
aslı ~ 7 yıl önce
Umarım daha beter olur thy bıter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fetocu seni ~ 7 yıl önce
fetocu seni
Asli misin fotokopi misin ~ 7 yıl önce
Sen beter ol vatan haini.
GÜL ~ 7 yıl önce
SEN DAHA BETER OL HAİN ASLIIIII
Mehmet ~ 7 yıl önce
Vatan haini ...
Grbtc ~ 7 yıl önce
Senin gibi vatani vatan hainlere satan yurtdisinda cok severler. Sunu unutma ister almanyada yasa hollanda belcika ingiltere fln hic bir zaman avrupa vatandasi olarak tanimazlar!!
fcc ~ 7 yıl önce
vatan hainliği ile ne ilgisi var? thy nin calısanlarına yaptıklarını sadece iceridekiler bilir. haksızlıklar ve aldıgı beddualar ile işi zor. binlerce insanı türkiye nin cesitli yerlerinden cagırıp aylar sonra işsiz bıraktılar. boş boş yorumlar yapmayın.
Asliciikkk ~ 7 yıl önce
Sen beter ol içini kötülük kaplamış fesatttt
737 ci ~ 7 yıl önce
737 ciyim.6 senelik vizem var artık tip atlatırsın beni thy gelsin tk 1 ler gitsin tk 33 ler.tk 9 senin tk 79 benim ohh keyiff be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
skaa ~ 7 yıl önce
16-17 saat istirahat edip gelirsin, şanslısın valla.
Ekip vizesi ~ 7 yıl önce
Kaptan ekip vizeleri 5 yillik veriliyo, seninki turistik olmasin?
naber ~ 7 yıl önce
kastettiği uçuşlar sırasıyla: tk 1: new york tk 33: houston tk 9: los angeles tk 79: san fransisco hiçbiri matah uçuş değil. saygılar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000