23 Mayıs 2013, Perşembe 15:04:49

VE YARGITAY’DAN 29 MAYIS KARARI!

29 Mayıs 2012’deki eyleme ilişkin THY kanadı ‘yasal değil’, Hava İş kanadı ve bilirkişi raporu ‘yasaldır’ açıklaması yaparken Airporthaber, Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nin oy çokluğuyla fesihlerin geçersizliğine karar verdiği karara ulaştı. İki üye karara muhalefet şerhi koydu.
  • Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste,yavaş yavaş adalet yerini buluyor.cekemeyenler tespih çeksin...
  • http://vatandas.yargitay.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap arkadaşlar dava dosyalarını bu linkten sorgulatabilirsiniz. dosyanın detayını da veriyor.
  • Hollandali ya! Hollanda da mi öyle bir gece de klm patronunun istegiyle yasa degistirilip grev yasagi getiriliyo.deli sacmasi laflar etmeyin.burasi Türkiye.
  • yargıtay 7.hukuk dairesi iş mahkemelerinde verilen kararlara bakmaz ki, iş mahkemeleri ile ilgili mahkeme kararları 9.hukuk dairesinde görülür. neden 7 acaba.
  • Kısacası dün Hamdi Bey'in yok dediği şey aslında varmış dimi.
  • Bir bir hesabı sorulacak merak etme sen o güzel kafanı bunlara yorma!!
  • Hiçbir Avrupa ülkesinde hasta raporlu bir kişi yasal veya yasal olmayan grev ve benzeri eylemlere katılamaz. Ben hasta yattığım zaman iş yerinin göndermiş olduğu doktor beni evde bulamadıysa kesin olarak hasta olmadığıma hükmeder. O dokrun ziyaretinde eczanede dahi olsam ispat etmek zorundayım. Türkiye de ise hasta raporu alıp pikniğe gidenleri bile duyuyoruz. Demem o ki raporlu olupta greve katılmışsa aslında suç işlemiş sayılır.
  • Arkadaslar, Yargitay sadece ellerindeki belgelere dayanarak hareket eder, yargitay uylerinin eyleme katilanlarin hepsinin art niyetli oldugunu nerden bilsin, eyleme katilanlarin amaclari sirkete zara vermek, hukumete kufur etmek oldugunu nerden bilsin, Hamdi beyin burda yapcagi tek sey, bu kisileri neyin pahisana olursa olsun ise alamamasi gerekir, versin tazminatlarini yollasin, bu kislerin amci farkli, amaclari vatana ve onun degerlerine zarar vermektir, milletin sirketinde bu tiplaerin calismasi ve para kaznmasi kabulenecek bir durum degildir. Bunalarin tek amaci ulekey zara vermek, eylem filan hikaye hak aramak filan hikaye
  • Orada olanların çoğu boş günlerinde atıldı.2000 kişiden 305 kişi kurban seçildi.Orada resimleri çıkanların çoğu uçuyor.Bumu ADALET?
  • şansımız varmış ki 5 tane yargıçımız hala vicdan sahibi imiş. soruyorum 2 yargıcımıza, orada bulunan 2 bin kişiden 305 kişi çıkarıldı, peki çıkarılmayan geri kalanların yaptığı yasal mıydı?

Yargıtay 7’nci Hukuk Dairesi, 29 Mayıs 2012’te grev yasağı eylemine katıldığı için işten çıkarılan Erhan Çetinkaya’nın Bakırköy 5. İş Mahkemesi tarafından verilen işe iade kararını oy çokluğuyla onadı.

Erhan Çetinkaya’nın iki günlük raporu olduğu ve hastalığı sebebiyle işe gidemediğinin anlaşıldığının hatırlatıldığı kararda,  “ Hasta raporu olan davacının iddia edilen yasa dışı eyleme katıldığına veya başka bir şekilde destek verdiğine ilişkin delil elde edilemediği, davacının 29.05.2012 tarihinde eyleme katılmadığı ve bu nedenlerle davalı tarafın yapmış olduğu feshin haksız fesih olduğunun anlaşıldığı, fesih işleminin geçersizliğine ve davacının işe iadesine, işe başlatmama tazminatı ile boşta geçen süre için ücret alacağı ve diğer haklarının davalıdan alınmasına karar verilmiştir” denildi.

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi’nin 5 üyesinin oy çokluğuyla verdiği karara, Yargıtay üyeleri Mustafa Akkuş ve Ömer Faruk Herdem muhalefet şerhi koydu.

Üye Mustafa Akkuş, 29 Mayıs’taki eylemin yasadışı olduğunu savunarak, “ Kanun dışı grev yapılması halinde, işveren, böyle bir grevin yapılması kararına katılan, böyle bir grevin yapılmasını teşvik eden destekleyen veya böyle bir greve katılan işçilere feshi ihbara lüzum olmadan ve herhangi bir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın hizmet akitlerini feshedebilir. Bu husus gözardı edilerek, davanın reddi yerine kabulüne karar verilmesi yönündeki yerel mahkeme kararının onanması yönünde verilen çoğunluk görüşüne katılamıyorum” ifadelerini kullandı.

Yargıtay 7. Hukuk Mahkemesi üyesi Ömer Faruk Herdem de, 29 Mayıs’taki olayda, sendikanın e-mail içeriği ile 279 kabin görevlisinin aynı gün rapor almış olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurgulayarak, “  İşyerinde günlük rapor ortalaması 30'dur. Eylemin şekli ve amacı, davacıların toplu şekilde gerek havaalanında eylem yapmak gerekse bir kısmınında rapor almak suretiyle görevlerine gelmeyerek sefer iptallerine sebebiyet verdikleri ve bu şekilde yasadışı eyleme katıldıkları sabit olmakla, davacıların bu eylemlerinin hem yasadışı grev niteliğinde bulunması, hem de işçinin bağlılık yükümlülüğü ile işgörme borcuna aykırılık oluşturması nedeniyle davacıların iş akitlerinin feshinin haklı nedenle yapıldığı ve buradan hareketle davacının davasının reddi gerektiği kanaati ile Yüksek Daire çoğunluğunun görüşüne katılmamaktayım” dedi.

VE YARGITAY’DAN 29 MAYIS KARARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Adalet ~ 11 yıl önce
Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste,yavaş yavaş adalet yerini buluyor.cekemeyenler tespih çeksin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sorgulatın ~ 11 yıl önce
http://vatandas.yargitay.gov.tr/proxyYargitay/portal_baslangic.uyap arkadaşlar dava dosyalarını bu linkten sorgulatabilirsiniz. dosyanın detayını da veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özgür ~ 11 yıl önce
Hollandali ya! Hollanda da mi öyle bir gece de klm patronunun istegiyle yasa degistirilip grev yasagi getiriliyo.deli sacmasi laflar etmeyin.burasi Türkiye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yargıtay ~ 11 yıl önce
yargıtay 7.hukuk dairesi iş mahkemelerinde verilen kararlara bakmaz ki, iş mahkemeleri ile ilgili mahkeme kararları 9.hukuk dairesinde görülür. neden 7 acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Kısacası dün Hamdi Bey'in yok dediği şey aslında varmış dimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Git sor ~ 11 yıl önce
Bir bir hesabı sorulacak merak etme sen o güzel kafanı bunlara yorma!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hollanda ~ 11 yıl önce
Hiçbir Avrupa ülkesinde hasta raporlu bir kişi yasal veya yasal olmayan grev ve benzeri eylemlere katılamaz. Ben hasta yattığım zaman iş yerinin göndermiş olduğu doktor beni evde bulamadıysa kesin olarak hasta olmadığıma hükmeder. O dokrun ziyaretinde eczanede dahi olsam ispat etmek zorundayım. Türkiye de ise hasta raporu alıp pikniğe gidenleri bile duyuyoruz. Demem o ki raporlu olupta greve katılmışsa aslında suç işlemiş sayılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATILSINLAR ~ 11 yıl önce
Arkadaslar, Yargitay sadece ellerindeki belgelere dayanarak hareket eder, yargitay uylerinin eyleme katilanlarin hepsinin art niyetli oldugunu nerden bilsin, eyleme katilanlarin amaclari sirkete zara vermek, hukumete kufur etmek oldugunu nerden bilsin, Hamdi beyin burda yapcagi tek sey, bu kisileri neyin pahisana olursa olsun ise alamamasi gerekir, versin tazminatlarini yollasin, bu kislerin amci farkli, amaclari vatana ve onun degerlerine zarar vermektir, milletin sirketinde bu tiplaerin calismasi ve para kaznmasi kabulenecek bir durum degildir. Bunalarin tek amaci ulekey zara vermek, eylem filan hikaye hak aramak filan hikaye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancılar ~ 11 yıl önce
Orada olanların çoğu boş günlerinde atıldı.2000 kişiden 305 kişi kurban seçildi.Orada resimleri çıkanların çoğu uçuyor.Bumu ADALET?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hımm ~ 11 yıl önce
şansımız varmış ki 5 tane yargıçımız hala vicdan sahibi imiş. soruyorum 2 yargıcımıza, orada bulunan 2 bin kişiden 305 kişi çıkarıldı, peki çıkarılmayan geri kalanların yaptığı yasal mıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000