21 Haziran 2008, Cumartesi 08:03:31

Ve uçuşlar resmen başladı

Amasya-Merzifon Havaalanı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı resmi törenle Sivil hava trafiğine açılarak iç hat tarifeli seferlere başladı.
  • Thy Meydan İşletmeleri adında bir kurum yok.Kurumun adı Devlet Hava Meydanları İşletmesi,bu yanlışlığı düzeltmenizi beklerim.Sevgilerimle

Merzifon'daki 5.Ana Jet Üs Komutanlığı Havaalanı Terminal binasındaki açılışa,Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Avni Erdemir, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, Amasya ,Tokat ve Çorum valileri ve kalabalık vatandaş grubu katıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Merzifon Havaalanının Amasya'nın yanı sıra Tokat, Çorum ve Samsun'un Havza ve Ladik ilçelerine kadar olan alanı kapsayacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, "Türkiye'nin 7 noktasından 41 yerine Havayolu ulaşımı vardır. Merzifon Havaalanı 41. Uçuş noktası oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 12- 19 Haziran 1919 tarihinde bu topraklara gelerek "İstikbal göklerdedir'' diyerek bize hedef göstermiştir. Büyük Atatürk'ün dediği gibi Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir bunun dışında her şey teferruattır angaryadır" dedi.

Amasya -Merzifon Havaalanı'ndan, THY Haftada 3 gün tarifeli sefer düzenleyecek. THY; Amasya- Merzifon Havaalanı'na Pazartesi, Perşembe ve Pazar olmak üzere haftada 3 gün uçuş düzenleyecek. Uçuşlar, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 16.40'ta kalkış ,Merzifon'a 18.10'da varış ve Merzifon'dan 19.00'da kalkış, İstanbul'a 20.30'da varış şeklinde yapılacak.

Yapımı 13 ay da tamamlanan Amasya - Merzifon Havaalanı'nda gelen- giden yolcu salonları, check-in kontuarları, bilet satış ofisleri, ticari hacimleri ve bürolarını barındıran 840 metrekarelik terminal binası, 1200 metrekarelik kaza yangın binası, 200 metrekarelik ısı güç merkezi, su deposu, giriş kontrol binası, 20 bin metrekarelik apron, taksirut ve dahili yollar, çevre güvenlik yolu, otopark, tesisat galerisi yer alıyor.

Foto galeri için TIKLAYIN

Ve uçuşlar resmen başladı

Yorumlar

arkadas ~ 16 yıl önce
Thy Meydan İşletmeleri adında bir kurum yok.Kurumun adı Devlet Hava Meydanları İşletmesi,bu yanlışlığı düzeltmenizi beklerim.Sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000