28 Mart 2016, Pazartesi 19:57:28

Ve TİS imzalandı; Aycı'dan personele iki müjde

Türk Hava Yolları ve Hava İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bugün imzalar atıldı. THY çalışanlarının 3 yıllık TİS imzası ile aldığı zam oranı belirlenirken, THY'nin patronu İlker Aycı ise tüm personele 5 bin TL prim verileceği müjdesini paylaştı. İşte detaylar...
  • Thy böyle havadan para dağıtırken asıl emekçi çalışanlar neden dışlanıyolar sorarım size? Köle gibi çalıştırılan taşeron işçiler neden hakettiğini bulamıyolar. Sendika gösterişi kessinde birazda alt kesim çalışanlara el atsın gerçi karnınız tok sırtınız pek siz işçinin halinden ne anlarsınız. Devlet taşeronlara kadro veriyo peki Thy ne veriyo anca mesai verir köle gibi kullanır. Biraz duyarlı olmaya çağırıyorum sizi bu insanlarıda görün inanın bu şirkette bu şekilde çalışanların katkısı küçümsenemeyecek düzeyde. İnş biri bigün taşeron işçileride görür ve hakkının karşılığını verir.
  • Sn ilker beye lütfen koltuğunu kaybetmekten korkmayan birisi lütfen hatırlatsın.kendi evlatlarına 5 bın lıra prim verirken bu şirkete alın teri döken itirakçi firma personellerini unutmasınlar...
  • Uzun zamandır konuşuyorduk. Kokpit sendikasının zamanı geldi. Kabin bundan sonra maaş zammı ve yeni haklar değil, aldığı paranın yarısına razı olmayı öğrenecek maalesef. Hakettiğniz yere hazmedemediğiniz için ineceksiniz
  • Birde apronda diğer çalışanlara bakın bakalım THYnin diğer firmalarına. Onlar çalışan değil zaten eski dönemlerin köleleri. sizin aldığınız 5000 lik prime sadece 3 ay çalışıyor hemde full mesai de cabası. Patron aynı iş fazla ama para yok mesai çok. selam olsun herkese.Bu toprağın bir altı birde öbür tarfı var. Görüşmek üzere
  • 737 ve 320 kaptanlarını direk 777 alacakmış. İlan yeni açılmış. Narrow body'den sıkılan, wide body'e geçmek isteyenleri bekleriz. Zamanında kaptanları fo olarak alan şirket, direk narrow body kaptanlarını widebody'e alması piyasadaki kaptan talebini açıklamak için güzel bir örnek gibi görünüyor.
  • 737 ve 320 kaptanlarını direk 777 alacakmış. İlan yeni açılmış. Narrow body'den sıkılan, wide body'e geçmek isteyenleri bekleriz. Zamanında kaptanları fo olarak alan şirket, direk narrow body kaptanlarını widebody'e alması piyasadaki kaptan talebini açıklamak için güzel bir örnek gibi görünüyor.
  • Saygıdeğmez arkadaşlara kokpitin tepkisine trollük yapanlar kokpitten bir koca bulmak için kimin neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Sevgili teknik teknisyen olmak kolay değil umarım hakkınızı alırsınız size lafım yok zaten hava iş sizi temsil etmiyor sanırım bu durumda yoruma gerek yok . Ama şu kabin bozuntuları kültürsüz güruh burda isimsiz trollük yapıyor ya hertürlü bip i hakediyor.
  • Lise mezunu host hostes kaç bin tl alıyor , sivil havacılık mezunu teknisyen kaç bin tl maaş alıyor .. Saçmalığa bak lan :)
  • BURNUNZDAN GELIR INSALLAN :(
  • Hayırlı olsun hayırlı olsun hayırlı olsun, sayın Aycı umarım bu adaletsizlik ortamını kaldırır tüm personeline attıkları her imzada aynı primi öder yazık Saw tesislerinde kendini parçalayan teknisyen arkadaşlarıma

Türk Hava Yolları (THY) ile Hava İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sonucunda, THY personelinin 3 yıllık zam oranlarının belli olduğu imzalar bugün atıldı.

Türk Hava Yolları yönetim binasında gerçekleştirilen 25'inci dönem TİS imza törenine, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komistesi Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Yönetim Kurulu üyeleri, Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal ve Hava İş yönetimi katıldı.

Hava İş Genel Başkanı törende yaptığı konuşmada, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın görüşmelerin tıkandığı noktalarda getirdiği çözümlerle çok önemli rol oynadığını belirtti. THY yönetimin işçi hakkını teslim eden bir yapıda olduğunu belirten Tatlıbal, THY'nin büyümesi için çalıştıklarını, şirket önünde engel olanlara engel olmak istediklerini ifade etti.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise yaptığı konuşmada, TİS görüşmelerinin zor olduğunu ancak önceki senelere nazaran daha çözümcül bir ortamda sonuca vardıklarını belirtti. Aycı sözlerine şöyle devam etti; "Çalışanlarımızın sesine kulak vermeye çalışıyoruz. En çok şikayet edilen konu otel nöbetiydi. Yaptığımız görüşmeler sonucunda otel nöbetinin kaldırılmasına karar verdik. Daha olumlu, uygun bir yöntem üzerinde çalışıyoruz. Kimse daha kötüsü gelecek diye korkmasın. Bulacağımız çözüm, otel nöbetinden daha yapıcı olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Sadece bunun süresi biraz uzayacak o kadar. Tabiki bu bir sonraki TİS olmayacak. Kısa bir süre içerisinde, kurduğumuz komisyonlarla birlikte bu sorunu çözeceğiz. Çalışanlarımız müsterih olsun" dedi.

3 YILLIK ZAM ORANI BELİRLENDİ
Hava İş Genel Başkanı Tatlıbal, ilk 6 aylık dönem için yüzde 7, sonraki 6 aylık dönem için yüzde 6'lık bir oranda anlaşıldığını, sonraki iki yıl için de enflasyon farklarıyla birlikte 4+4'lük oran belirlendiğini açıkladı. Çalışanların oranlardan memnun olacağından emin olduğunu belirten Tatlıbal, sözleşmenin 3 yıllık gerçekleşme nedeninin ise, bir sonraki TİS görüşmelerinin 3. Havalimanı açılışına denk gelmesi sebebiyle yapıldığını belirtti.

Öte yandan Tatlıbal, TİS anlaşması kapsamında THY çalışanlarına 5'er bin TL'lik prim müjesini İlker Aycı'dan aldıklarını belirtti. Aycı ise 5 bin TL'lik primlerin ödenmesi talimatının verildiğini ifade ederek çalışanlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Toplantıda ayrıca önümüzdeki dönemlerde İlker Aycı'nın sosyal projeleri olacağı müjdesi de verildi. Projelerin netlik kazanmasının ardından duyurulacağı açıklandı.














Ve TİS imzalandı; Aycı'dan personele iki müjde

Yorumlar Tüm Yorumlar (280)

Yazık Yazıkk ~ 8 yıl önce
Thy böyle havadan para dağıtırken asıl emekçi çalışanlar neden dışlanıyolar sorarım size? Köle gibi çalıştırılan taşeron işçiler neden hakettiğini bulamıyolar. Sendika gösterişi kessinde birazda alt kesim çalışanlara el atsın gerçi karnınız tok sırtınız pek siz işçinin halinden ne anlarsınız. Devlet taşeronlara kadro veriyo peki Thy ne veriyo anca mesai verir köle gibi kullanır. Biraz duyarlı olmaya çağırıyorum sizi bu insanlarıda görün inanın bu şirkette bu şekilde çalışanların katkısı küçümsenemeyecek düzeyde. İnş biri bigün taşeron işçileride görür ve hakkının karşılığını verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
her kuşu ~ 8 yıl önce
kardeşim adam uçağın bakımını yapan adamı bile ayrı tutuyor sen taşerondan bahsediyorsun.
Ali ~ 8 yıl önce
Sn ilker beye lütfen koltuğunu kaybetmekten korkmayan birisi lütfen hatırlatsın.kendi evlatlarına 5 bın lıra prim verirken bu şirkete alın teri döken itirakçi firma personellerini unutmasınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit sendikası ~ 8 yıl önce
Uzun zamandır konuşuyorduk. Kokpit sendikasının zamanı geldi. Kabin bundan sonra maaş zammı ve yeni haklar değil, aldığı paranın yarısına razı olmayı öğrenecek maalesef. Hakettiğniz yere hazmedemediğiniz için ineceksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Senin kafanmı iyi? Sendika seçimlerini dönek Bahadır kaptanın arkasından giderek tarumar eden sanki kabin.
Kokpit sendikası. ~ 8 yıl önce
Hayal ürünüsün. Sendikanda hayal ürünü.
xXX ~ 8 yıl önce
Sen ne diyosun be
En doğrusu ~ 8 yıl önce
Evet en doğrusu bu sendika kuramasak bile pilotlar olarak mevcut sendikadan ayrılmalıyız. Bize bir getirisi yok.
şöfeeeeer şöfer ~ 8 yıl önce
Biri bana pilotla otobüs şöförü arasinsaki farkı anlatabilir mi? Biri havada diğeri yerde. Onun dışında ne fark var aranizda. Amerikada pilotlar 3bin usd ye çalışıyor. Derhal pilot maaşları düşmeli. Türkiye de yasiyiruz. 50bin tl aas mi olur yaa? Allah tan korkun. Gözünüz doysun.....
Vebal ~ 8 yıl önce
Birde apronda diğer çalışanlara bakın bakalım THYnin diğer firmalarına. Onlar çalışan değil zaten eski dönemlerin köleleri. sizin aldığınız 5000 lik prime sadece 3 ay çalışıyor hemde full mesai de cabası. Patron aynı iş fazla ama para yok mesai çok. selam olsun herkese.Bu toprağın bir altı birde öbür tarfı var. Görüşmek üzere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ~ 8 yıl önce
737 ve 320 kaptanlarını direk 777 alacakmış. İlan yeni açılmış. Narrow body'den sıkılan, wide body'e geçmek isteyenleri bekleriz. Zamanında kaptanları fo olarak alan şirket, direk narrow body kaptanlarını widebody'e alması piyasadaki kaptan talebini açıklamak için güzel bir örnek gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emirates ~ 8 yıl önce
737 ve 320 kaptanlarını direk 777 alacakmış. İlan yeni açılmış. Narrow body'den sıkılan, wide body'e geçmek isteyenleri bekleriz. Zamanında kaptanları fo olarak alan şirket, direk narrow body kaptanlarını widebody'e alması piyasadaki kaptan talebini açıklamak için güzel bir örnek gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 8 yıl önce
Saygıdeğmez arkadaşlara kokpitin tepkisine trollük yapanlar kokpitten bir koca bulmak için kimin neler yaptığını hepimiz biliyoruz. Sevgili teknik teknisyen olmak kolay değil umarım hakkınızı alırsınız size lafım yok zaten hava iş sizi temsil etmiyor sanırım bu durumda yoruma gerek yok . Ama şu kabin bozuntuları kültürsüz güruh burda isimsiz trollük yapıyor ya hertürlü bip i hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 8 yıl önce
Lise mezunu host hostes kaç bin tl alıyor , sivil havacılık mezunu teknisyen kaç bin tl maaş alıyor .. Saçmalığa bak lan :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Sende gel. Tutanmı var
YAZIK ~ 8 yıl önce
BURNUNZDAN GELIR INSALLAN :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw-teknik ~ 8 yıl önce
Hayırlı olsun hayırlı olsun hayırlı olsun, sayın Aycı umarım bu adaletsizlik ortamını kaldırır tüm personeline attıkları her imzada aynı primi öder yazık Saw tesislerinde kendini parçalayan teknisyen arkadaşlarıma

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000