23 Haziran 2016, Perşembe 12:30:46

Ve THY'de çalışmalar başladı

Türk Hava Yolları farklı tiplerde 40 uçaklık simülatör merkezi kurmak için ilk kazmayı vurdu. Proje tamamlandığında THY, bölgenin en büyük simülatör merkezinin sahibi olacak.
  • bence oraya rezidans ve avm yapılmalıydı:)
  • THY de yakında tip eğitiminden para almaya başlayacak öyle gözüküyor çünkü bütün havayolları para alıyor THY neden almasın ki o yüzden büyütüyordur tesisi
  • illa muhalif olcaksınız ya neden orada yapıldı neden burada yapıldı adamlar orada yapıyosa vardır bı bıldıklerı demekkı.
  • Üçüncü havalimanının yerine yapılması gerekirdi. Florya Yeşilköy Ataköy artık bitti
  • thy çekemeyenlere gelsin durmak yok yola devam
  • helal olsun..hükümetimiz çalışıyor.
  • neden florya? madem havalimanı taşınıyor oraya yapılsın.
  • Bu thy den hicbir sey olmaz

Türk Hava Yolları farklı tiplerde 40 uçaklık simülatör merkezi kurmak için ilk kazmayı vurdu. Proje tamamlandığında THY, bölgenin en büyük simülatör merkezinin sahibi olacak.

Türk Hava Yolları, büyüyen filosu ile birlikte kokpit ekiplerinin eğitimi için de yatırımlarına devam ediyor. Halen Florya’daki Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda Boeing 737 serisi, Airbus 320 ailesi ve geniş gövdede Airbus 330 ve Boeing 777 uçaklarına ait simülatörlere sahip olan THY, yeni yatırımıyla birlikte simülatör filosunu da genişletecek.  Halen 14 adet simülatörü bulunan THY, Florya’daki arazide ilk kazmayı vurdu. 24 Mayıs’ta Hisar İnşaat firmasına yer teslimi yapılan bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ederken proje bir yıl içinde hazır hale gelecek.

25 Nisan’da THY’ye bitmiş haliyle teslim edilecek olan simülatör merkezinde farklı tiplerde 40 simülatör bulunacak. THY ile Havelsan arasında imzalanan yerli üretim Boeing 737NG tipi simülatörler de merkezde yer alacak.

Geçtiğimiz haftalarda EASA lisanslı pilotlara eğitim yetkisini de alarak bu alanda Avrupa dışında yetkiye sahip tek merkez olan THY uçuş eğitim merkezinde, Türkiye’de görev yapan pilotlar dışında yurtdışından da birçok pilota eğitim verilebilecek.

Yeni simülatör merkezi, Türkiye’nin konumundan dolayı özellikle körfez ülkelerinde görev yapan pilotlar için alternatif eğitim merkezi olacak.  Projenin yatırım maliyeti hakkında bilgi verilmezken THY hem kendi pilotlarını eğitecek hem de yurtdışından gelen pilotlara sattığı simülatör eğitimlerinden ciddi miktarda gelir elde edecek.

©Airporthaber.com















 

Ve THY'de çalışmalar başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

inşaat ~ 8 yıl önce
bence oraya rezidans ve avm yapılmalıydı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Student ~ 8 yıl önce
THY de yakında tip eğitiminden para almaya başlayacak öyle gözüküyor çünkü bütün havayolları para alıyor THY neden almasın ki o yüzden büyütüyordur tesisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Type Rating ~ 8 yıl önce
3-4 senedir zaten alıyor, ama maaştan kesiyor 3 senede, kur da sabit değil...
basit ~ 8 yıl önce
illa muhalif olcaksınız ya neden orada yapıldı neden burada yapıldı adamlar orada yapıyosa vardır bı bıldıklerı demekkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıyıköy ~ 8 yıl önce
Üçüncü havalimanının yerine yapılması gerekirdi. Florya Yeşilköy Ataköy artık bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabit ~ 8 yıl önce
kardeş bu aletler sabit, uçmayacak :)
Neden? ~ 8 yıl önce
Eğitim binasının yeni havalimanı yanında yapılma isteğinizin nedeni nedir?Eğitim binasının havaalanı içinde bulunmasının yararı nedir?Hangi mantık açıklar mısınız?
Sabit'e ~ 8 yıl önce
Koptum Hahahahahahah helal
Neden diyene ~ 8 yıl önce
İlerde muhtemelen Genel Müdürlük ve diğer tüm birimler 3. havalimanı çevresine taşındığında bu simülatör merkezi de aynı yerde olabilirdi. Yoksa şu andaki gibi her birim alakasız ve farklı bir yerde olacak. Ayrıca dış ülkelerden sim için gelenlere de kolaylık olur. Ek olarak arazi fiyatları Florya'dan ucuz olduğundan şirkete maliyeti de az olur.
çava reş ~ 8 yıl önce
thy çekemeyenlere gelsin durmak yok yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
helal olsun..hükümetimiz çalışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe ~ 8 yıl önce
kafan iyi galiba thy devletle ne alakasi var
Hukumet? ~ 8 yıl önce
Thy parti mi kardesim? Alkollu mu geliyosunuz buraya anlamiyorumki
doğru ~ 8 yıl önce
THY nin yüzde ellisi devlete ait.
tk ~ 8 yıl önce
neden florya? madem havalimanı taşınıyor oraya yapılsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIMULATOR ~ 8 yıl önce
Simulatorler Sabit kardesim. Ucmuyorlar onlar
Turabi ~ 8 yıl önce
Bu thy den hicbir sey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ezik ~ 8 yıl önce
Senden olmamış bosver thy yi
Adamsin ~ 8 yıl önce
La aynen ya bu THY varya hep boş is.. Boyle similator merkezi kurmak ucak almak felan hep bosuna ya.. Ne gerek var boyle seylere ya. At ciftligi lazim bide olcu egitim merkezi. Duygularima tercumansin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000