17 Temmuz 2014, Perşembe 15:45:43

VE TENEKE MAHALLESİ YIKILIYOR

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan park sonunun önüne geçmek için “Teneke Mahallesi” olarak bilinen alanda çalışmalar son sürat devam ediyor. Firmaların boşalttıkları alanlar birer birer yıkılıyor.
  • Turk isi baslikliya gelsin .iste senin kapasiten ,su anki ahl kadar .yani tikanti daha almiyor ins simdi anlamissin canim
  • Sirada Teknik Blok ve Kule varrr... Hadi bakalim DHMI ne zaman bosaltacak???
  • Tam Türk işi, bu ne lahana, bu ne turşu, bu ne çorba, bu ne aşure, bir yandan yaklaşık 50 Milyar EURO'ya 3. hava limanını ihale et. Bir yandan da milyonlarca dolar harcayıp AHL'na park yap, bağ bahçe yap. AHL kapanacaksa bu kadar masrafa ne gerek vardı. Kapanmayacaksa 3. hava limanı için bu kadar aceleye ne gerek vardı. Boşuna dememmişler ki devletin parası deniz, harca harca hayrına harca, birilerine kıyak için harca, birilerini zengin etmel için harca, yeterki harca.
  • Görüntüler Suriye'deki savaşı andırıyor. Umarım en kısa zamanda biter.

Atatürk Havalimanı apronunda bulunan havayolu şirketlerinin teknik ünitelerinin, Havaş ve Çelebi Handling firmalarının yanı sıra Prima  Aviation gibi MRO firmalarının da bulunduğu ve “Teneke Mahallesi” olarak bilinen alanın boşaltılma işlemleri tamamlandı. Uçaklara park alanı açılması için sürdürülen çalışmalar hızlandırıldı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, boşaltılan alanların yıkım işlemine başladı.

Alanda faaliyet gösteren firmaların tamamının bölgeyi boşaltmasıyla birlikte yıkım işlemi başlarken, AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; yıkım işlemlerinin Ağustos sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Yıkım çalışmalarının ardından özellikle yaz aylarındaki yoğun trafik nedeniyle park alanı konusunda sıkıntı yaşanan Atatürk Havalimanı’nın rahat nefes alması bekleniyor.

Öte yandan yıkım işlemlerinin başladığı teneke mahallesini boşaltan firmalar da DHMİ tarafından tahsis edilen THY Genel Müdürlüğü’nün yanındaki arazi ile OnurAir Technic ve DHL binasının hemen yan tarafında bulunan E-5’e yakın alan üzerinde faaliyetlerine başladı.

İŞTE TENEKE MAHALLESİNİN SON HALİ





©AirportHaber.com ÖZEL

VE TENEKE MAHALLESİ YIKILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Turk isi baslikliya gelsin .iste senin kapasiten ,su anki ahl kadar .yani tikanti daha almiyor ins simdi anlamissin canim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Güzel...
What? ~ 10 yıl önce
Af buyurun, ne dediniz?
Kartal ~ 10 yıl önce
Sirada Teknik Blok ve Kule varrr... Hadi bakalim DHMI ne zaman bosaltacak???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk işi, ~ 10 yıl önce
Tam Türk işi, bu ne lahana, bu ne turşu, bu ne çorba, bu ne aşure, bir yandan yaklaşık 50 Milyar EURO'ya 3. hava limanını ihale et. Bir yandan da milyonlarca dolar harcayıp AHL'na park yap, bağ bahçe yap. AHL kapanacaksa bu kadar masrafa ne gerek vardı. Kapanmayacaksa 3. hava limanı için bu kadar aceleye ne gerek vardı. Boşuna dememmişler ki devletin parası deniz, harca harca hayrına harca, birilerine kıyak için harca, birilerini zengin etmel için harca, yeterki harca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 10 yıl önce
Dediğin bir anlamda doğru olabilir ancak yeni havalimanı projesi teknik nedenlerle zorlu bir proje olacak. 2017 deniyor ancak çok basit projeler bile genelde uzar. dolayısı ile şu anda yapılan, onumuzdeki bir kaç yıl düşünülerek , bu tur senaryoların gerçekleşmesi durumuları için "mecburen" alınan tedbirlerdir.. Unutmayalım, alandaki yoğunluk sadece slot, terminal yetersizliği ile ilgili değil, uçaklar arası yaklaşma aralığı, iniş kalkış trafiği vs ile de ilgili olup uçuş emniyet ile de direkt bağlantılıdır.
Ok ~ 10 yıl önce
Görüntüler Suriye'deki savaşı andırıyor. Umarım en kısa zamanda biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bina ~ 10 yıl önce
MaNGo nun çıkmaya niyeti yok gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000