17 Mayıs 2012, Perşembe 17:58:09

VE TEMEL KOTİL O SORUYA CEVAP VERDİ!

Türk Hava Yolları’nın özellikle Afrika ülkelerinde Gülen Cemaati’ne ait okulların düşünülerek hat açıldığı iddialarına THY Genel Müdürü Temel Kotil ne cevap verdi?
  • Temel Bey merhaba, Öncelikle başarınızdan dolayı sizi kutluyorum. 07/11/2012 günü kız kardeşim THY hosteslik sınavına girdi..Kız kardeşim 4 Yıllık ÜniversiteninFransızca bölümünden mezun oldu..Lise eğtimini Anadolu lisesinde Tamamladı.Üniversite sınavına dil den girdi ve 92 net yaptı..İngilizce ve Fransızca olmak üzere 2 dil biliyor ve şuan da bu dilleri işi gereği aktif halde kullanıyor.. Ama nedense THY DİL SINAVINI GEÇEMEDİ... Ben bu sınavın ADİL yapıldığına inanmıyorum.Madem insanları İŞE almicaksınız neden boşu boşuna insanları sınava davet edip maddi manevi zarara uğratıyorsunuz..Umarım en kısa zamanda bu sistemle ilgili bir aksilik olduğunu anlarsınız..
  • Sayın Temel Kotil geçen ramazanda Allah'ın mübarek gününde öğrencilerin cebinden çıkan parayla yemiş olduğunuz iftar yemeğinde eğitim müdürü Menderes Çakıcının önünde İstanbul Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünü benim desteğimle açtık Türkiye'nin ilk mezunları sizsiniz dediniz. Sizler bizden eğitim aldınız iyi olan öğrenciler işe girecek söz veriyorum sizler bizden eğitim aldığınız için ilk üniversiteli olduğunuz için özel mülakat yapılacak dediniz mi demediniz mi? Şimdi 8 aydır bu öğrenciler işsiz. Siz ilan vermeden part time KM alımı yapıyorsunuz. Kapadokya üni. paralı olduğu için ilk mezunlar olarak tanıtılıp onlara özel mülakat yapıyorsunuz. Siz müslümanım diyen biri olarak nasıl gece yastığa huzurla kafanızı koyuyorsunuz? 25 kişinin gözünün içine baka baka söz verip tutmamak nasıl bir duygu? Somalilere gelene kadar siz önce bünyenizde 1 sene emek vermiş okumuş söz verdiğiniz bu öğrencilerle ilgilenin! Kabininize bu işi bilen 10 kişilik ekip mi fazla geldi?
  • Sanki, Fethullah Gulen icin aciyorum diyecek yani. Ama herkesin bildigi gibi kendiside Fethullah Gulen cemaati uyesidir. Tabiikide, Fethullah Gulen suraya bir hat ac dese, bunu ticari yoldan karar verdigini soyleyecekti Kotil bey. Fakat, gercek Fethullah Gulen'in istegidir.
  • Biraz insaflı olmak gerektiği kanısındayım...
  • Bundan sonraki hatlar?Kendi kendini ele vermiş,durmak yok yola devam.... Ama yolun ne olduğunu siz bile bilmiyorsunuz
  • Aslında hepimizin bu kadar tartışmasına gerek yok bu konuyu... Madem bilgi alma gibi bir hak verilmiş borsaya açık şirketlerde, birinin resmi yollardan çıkıp THY'ye; "Uçtuğun her hat için uçuş doluluk oranlarını verir misin" demesi yeterli olur. Bilmiyorum çok mu iyimserim, gerçek hayatta bu soruya kesin, net ya da dürüst bir cevap verilir mi, ama denenmesi gerekir heralde... Saygılar...
  • allah ile arasına feto yu koymak zorunda kalanlar günah çıkarıyorlar. türkçe öğretiliyormuş :) e bende ingilizce öğrendim, şimdi ingiltere veya adb adına her istineleni mi yapacağım? kaldı ki o okullarda ingilizce eğitim veriliyor. yeni dünya düzeninde 3 kuruş dünyalık için senin dininde olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye çalışın ama bunun sonu çok kötü olacak. bu topraklar kanla alındı kanla verilir. bu dökülen kanda boğulma ihtmilaniz var.
  • ooo 'Haliç te yaşayan simonlar' hemen harekete geçmiş. simon gözlüklerini bir atabilseler dünyanın kendilerine STV haber ve zaman gazetesinde anlatılanlardan farklı oldugunu anlayabilecekler ama .Ne çare, amansız bir derde tutulmuşlar .Simon sendromu.
  • O zaman thy hiç bir yeni ülkeye sefer koymasın çünkü hemen hemen her ülkede bu okullar var....
  • Herseyi cok iyi bilen, havacılıkta kendisini otorite kabul eden bu yorumcu arkadaslar yine bilgeliklerini konuşturup fguülen ve okulları hakkında da iyi ahkam kesmişler..Yok 5 kişiyle uçan uçakmış, yok fırıncı imiş, dönerci imiş...kendi çocuğuna 2 kelime ingilizce öğrettiğinde mutluluktan havaya uçan tipler, dünyada Turkçenin konuşulmasından tabii ki mutlu olmazlar..Cemaat paranoyası oluşturmaya çalışanlar herhalde cemaatin amerikayı da ele geçirdiğini iddia edecekler ki oralarda da okullar var..Ne Azerbaycan da ne Trukmenistan da kapatılan okul da yok, resmi olarak cia ajanıymış, böyle bir resmi bir belge de yok..Ama dediğim gibi sallama bedava...burada biri sallıyor, diğeri de sallayanı referans alıp o da atışa geçiyor... Bir kere temel kotil dediğiniz kişi bu cemaate hiö de sempati duymayan biri, neden böyle bir şey yapsın? Afrikaya açılımı cemaaten işadamları yapmış, öyle mi? o da ancak takdire şayan bir durum...Burada oturup göbek kaşıyıp ahkam kesen başkada bir şey yapmayanlara..

Türk Hava Yolları, bir kaç yıl içerisinde Afrika’daki uçtuğu nokta sayısını 20’ye çıkardı. Bu noktalara uçmak için Boeing’den ek yakıt tanklı 737-900 tipi uçaklar da sipariş eden THY, birbiri ardına açtığı hatlarla eleştirilerin de hedefi oldu.

Eleştirilerin  çıkış noktası ise THY’nin Afrika’da açtığı Kenya, Tanzanya, Somali, Uganda gibi ülkelere Gülen Cemaati’ne ait okullar için sefer düzenlendiği şeklindeydi.

Son olarak Afrika’daki 20. Uçuş noktası Ruanda’da da Fethullah Gülen’e ait inşaatı devam eden bir okulun bulunması üzerine AirportHaber, bu iddiaları THY Genel Müdürü Temel Kotil’e sordu.

THY’nin Afrika uçuş noktalarında gerekli Pazar araştırmalarını yaparak mı yoksa sözkonusu iddialarda olduğu gibi Gülen Cemaati okulları için mi hat açıldığı şeklindeki soruya Kotil, şu cevabı verdi:

“Biz uçtuğumuz her yerde matematik analizini yaparak karar veririz. Gittiğimiz yerde büyükelçilik yoksa ki; burada yok, okul yoksa burada da yok. Bu parametreler bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan oradan elde edeceğimiz gelir, o hat üzerinden elde edeceğimiz kardır. Burası çok önemli bir yer ve bunu elde edeceğimize inanıyoruz. Bunun çalışmasını yaptık. Sizlerde gördünüz. Sorunun cevabı; Türk Hava Yolları her bir uçuşunu her bir hattını ticari eksende karar vererek yapar. Buna Mogadişu, Somali dahildir, buna Kigali de dahildir. Bundan sonraki hatlar da dahildir.”

“ZAMANINDA KALKIŞIMIZ İYİ”

Bu arada, üçüncü havaalanı konusunda pek fazla görüş beyan etmeyen Temel Kotil, o konuya ilişkin de, “ Biz havalimanının kiracısıyız, orada uçuş yapıyoruz biliyorsunuz. Bununla ilgili sayın bakanımızın demeçleri talimatları var. Biz uçaklarımızı uçuruyoruz ve şu anda da zamanında kalkışımız çok iyi. Havalimanında kimler varsa hep beraber çalışıyoruz. İnşallah daha da iyi olacak” ifadelerini kullandı.

KIGALI UÇUŞUNUN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

©AirportHaber

VE TEMEL KOTİL O SORUYA CEVAP VERDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

begumm.t ~ 11 yıl önce
Temel Bey merhaba, Öncelikle başarınızdan dolayı sizi kutluyorum. 07/11/2012 günü kız kardeşim THY hosteslik sınavına girdi..Kız kardeşim 4 Yıllık ÜniversiteninFransızca bölümünden mezun oldu..Lise eğtimini Anadolu lisesinde Tamamladı.Üniversite sınavına dil den girdi ve 92 net yaptı..İngilizce ve Fransızca olmak üzere 2 dil biliyor ve şuan da bu dilleri işi gereği aktif halde kullanıyor.. Ama nedense THY DİL SINAVINI GEÇEMEDİ... Ben bu sınavın ADİL yapıldığına inanmıyorum.Madem insanları İŞE almicaksınız neden boşu boşuna insanları sınava davet edip maddi manevi zarara uğratıyorsunuz..Umarım en kısa zamanda bu sistemle ilgili bir aksilik olduğunu anlarsınız..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel Bey siz önce İST ÜNİ ye bir cevap verin artık! ~ 12 yıl önce
Sayın Temel Kotil geçen ramazanda Allah'ın mübarek gününde öğrencilerin cebinden çıkan parayla yemiş olduğunuz iftar yemeğinde eğitim müdürü Menderes Çakıcının önünde İstanbul Üniversitesi Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünü benim desteğimle açtık Türkiye'nin ilk mezunları sizsiniz dediniz. Sizler bizden eğitim aldınız iyi olan öğrenciler işe girecek söz veriyorum sizler bizden eğitim aldığınız için ilk üniversiteli olduğunuz için özel mülakat yapılacak dediniz mi demediniz mi? Şimdi 8 aydır bu öğrenciler işsiz. Siz ilan vermeden part time KM alımı yapıyorsunuz. Kapadokya üni. paralı olduğu için ilk mezunlar olarak tanıtılıp onlara özel mülakat yapıyorsunuz. Siz müslümanım diyen biri olarak nasıl gece yastığa huzurla kafanızı koyuyorsunuz? 25 kişinin gözünün içine baka baka söz verip tutmamak nasıl bir duygu? Somalilere gelene kadar siz önce bünyenizde 1 sene emek vermiş okumuş söz verdiğiniz bu öğrencilerle ilgilenin! Kabininize bu işi bilen 10 kişilik ekip mi fazla geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Sanki, Fethullah Gulen icin aciyorum diyecek yani. Ama herkesin bildigi gibi kendiside Fethullah Gulen cemaati uyesidir. Tabiikide, Fethullah Gulen suraya bir hat ac dese, bunu ticari yoldan karar verdigini soyleyecekti Kotil bey. Fakat, gercek Fethullah Gulen'in istegidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 12 yıl önce
Biraz insaflı olmak gerektiği kanısındayım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bundan sonraki hatlar?Kendi kendini ele vermiş,durmak yok yola devam.... Ama yolun ne olduğunu siz bile bilmiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm Basit... ~ 12 yıl önce
Aslında hepimizin bu kadar tartışmasına gerek yok bu konuyu... Madem bilgi alma gibi bir hak verilmiş borsaya açık şirketlerde, birinin resmi yollardan çıkıp THY'ye; "Uçtuğun her hat için uçuş doluluk oranlarını verir misin" demesi yeterli olur. Bilmiyorum çok mu iyimserim, gerçek hayatta bu soruya kesin, net ya da dürüst bir cevap verilir mi, ama denenmesi gerekir heralde... Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
prometheus ~ 12 yıl önce
allah ile arasına feto yu koymak zorunda kalanlar günah çıkarıyorlar. türkçe öğretiliyormuş :) e bende ingilizce öğrendim, şimdi ingiltere veya adb adına her istineleni mi yapacağım? kaldı ki o okullarda ingilizce eğitim veriliyor. yeni dünya düzeninde 3 kuruş dünyalık için senin dininde olmayan şeyleri varmış gibi göstermeye çalışın ama bunun sonu çok kötü olacak. bu topraklar kanla alındı kanla verilir. bu dökülen kanda boğulma ihtmilaniz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para Para Para ~ 12 yıl önce
ooo 'Haliç te yaşayan simonlar' hemen harekete geçmiş. simon gözlüklerini bir atabilseler dünyanın kendilerine STV haber ve zaman gazetesinde anlatılanlardan farklı oldugunu anlayabilecekler ama .Ne çare, amansız bir derde tutulmuşlar .Simon sendromu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman.. ~ 12 yıl önce
O zaman thy hiç bir yeni ülkeye sefer koymasın çünkü hemen hemen her ülkede bu okullar var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallama bedava ~ 12 yıl önce
Herseyi cok iyi bilen, havacılıkta kendisini otorite kabul eden bu yorumcu arkadaslar yine bilgeliklerini konuşturup fguülen ve okulları hakkında da iyi ahkam kesmişler..Yok 5 kişiyle uçan uçakmış, yok fırıncı imiş, dönerci imiş...kendi çocuğuna 2 kelime ingilizce öğrettiğinde mutluluktan havaya uçan tipler, dünyada Turkçenin konuşulmasından tabii ki mutlu olmazlar..Cemaat paranoyası oluşturmaya çalışanlar herhalde cemaatin amerikayı da ele geçirdiğini iddia edecekler ki oralarda da okullar var..Ne Azerbaycan da ne Trukmenistan da kapatılan okul da yok, resmi olarak cia ajanıymış, böyle bir resmi bir belge de yok..Ama dediğim gibi sallama bedava...burada biri sallıyor, diğeri de sallayanı referans alıp o da atışa geçiyor... Bir kere temel kotil dediğiniz kişi bu cemaate hiö de sempati duymayan biri, neden böyle bir şey yapsın? Afrikaya açılımı cemaaten işadamları yapmış, öyle mi? o da ancak takdire şayan bir durum...Burada oturup göbek kaşıyıp ahkam kesen başkada bir şey yapmayanlara..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000