19 Aralık 2013, Perşembe 20:43:20

VE SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yapılan 24. TİS anlaşması ile ilgili sendikadan açıklama geldi. THY çalışanlarına inanılmaz sürprizler var. İşte detaylar.
  • 2013 e hiçbirşey alınmamış... Yazık ... maddeleri açıklamamak için köşe bucak kaçmalarından belliydi..
  • Sen yediği kaba etmeyen varlıklardan daha aşağıdasın teknikle sorunlu arkadaşım değerli editör siz de lütfen hakaret içerikli yorumlara cevap hakkıma izin verdikten sonra engelleme yapın
  • uçucu personelden yalnızca kabin memurları için 23. tiste olmayan A0 kıdemi getirilmiş ve ücret olarak 1.118 lira belirlenmiş. 23.tiste A0 kıdemi yerine A1le başlıyordu ve ücreti 1.400liraydı. meali şu; hali hazırda part time personelin aldığın tazminat 1.109 liraydı. değişen bir şey yok. pardon değişen bir şey var, eskiden bu şekilde 3-4-5 ay çalışırken şimdi 2.5 yıl çalışacaklar. yani part time çalışma kaldırıldı diye yapılan reklam tamamen işveren lehine yapılmış bir hamledir. bu uydurulan kıdem ile beraber eski çalışanlar yavaşça işten çıkartılarak yeni alımlar hızlandırılacaktır. böylelikle şirket uzun vadede maaşlardan milyonlarca lira tasarruf elde eder. ama bu durum hali hazırda birkaç yıldır şirkette çalışan insanları ilgilendirmediği için umurlarında olmayacaktır. çünkü gördük ki paralarını aldıkları sürece hiçbir şey umurlarında değildir. herkese geçmiş olsun.
  • 24. Donem tis sozlesmezini incelerken birsey fark ettim kabin memeuru arkadaslarim bazı haklari almis ama alirken de is ucus tazminatından vazgeçmiş olacak ki is ucus tazminati tablosunu veya sozu gecen bir yer bulamadim ne yazık ki biraz haklarda geri gitme mi var
  • Arkadaşlar Habom bir iştirak ve tek başına bir anlam ifade etmiyor THY AO ise ortaklığın kendisi yani iştiraklerin oluşumundan meydana geliyor bende bir teknisyenim ama Km kadar maaş alamayacağımı biliyorum çünkü o ortaklığın bir üyesi ben iştirakin üyesiyim o benden hep önde olacak çünkü o hizmet sektöründe ben bakım sektöründeyim. O ortaklığa daha çok para kazandırıyor ben iştirak olarak ortaklığa daha az kazandırıyorum. O marka ben iştirakım. Peki bunları biliyorum ortaklıkta nasıl yer alabilirim ya part time olarak kabin memuru olabilirdim yada Lisanslı bir teknisyen olarak hat bakıma başvurabilirdim ama bende ne lisans var nede kabin memuru olacak vizyon ben thy ailesinin babasına sorun çıkaran oğluyum kabül edin hepimiz köylüyüz onlar şehirli
  • habom personeli ve thy teknik personelinin birleşip kendi sendikasını oluşturması gerekir.bu sendikada eskisi gibi hostes pilot sendikasıdır.yöneticiler değişiyor ama anlayış aynı anlayış.
  • Bize geliiin,bizde hiç böyle düşünmenize gerek yok
  • 390 ₺ sosyal yardım 500 ₺ oldu
  • Kabin olarak Ali Kemal Bey'i kutluyoruz. Umarım artık şirket içi barış sağlanır , kavgasız dövüşsüz imzalar atılır , şirketimiz kar eder bizler huzurlu uçarız.
  • siz hala brut 5500 diye birbirinizi yerken, sendika uyeleri tis maddelerini ogrenmek icin sabah 10 dan beri sendika binasinda bekleyip hala cevap alamadiklarini da biliyor muydunuz?

24. Dönem Toplu iş sözleşmesi 01.01.2013 – 31.12.2015 tarihlerini kapsayacak şekilde imzalandı.

Hava iş sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbalve yönetim kurulu üyeleri  ile THY A.O. yönetimi arasında yapılan görüşmelerde mutabakata varıldı.

Anlaşmadan sonra grev çadırına giderek grev pankartını bizzat kaldıran Genel Başkan Ali Kemal Tatlıbal şu açıklamayı yaptı:

Göreve talip olduğumuzda çatışan değil çalışan bir sendika Sloganıyla yola çıktık. 

305 arkadaşımızın tekrar işine dönmesi ve grevdeki mağduriyetin giderilip tüm üyelerimizi kucaklamak üzere müzakereleri yürüttük ve mutlu sona ulaştık. Öncelikle tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını yüce Allah’tan niyaz ederiz.

Yapılan anlaşmaya göre ücretlere 1 yıl %5 + %3 takip eden yıllar içinse her altı ayda bir %3 oranında ücret artışı yapılacaktır. Enflasyonun %3 den yüksek olması halinde fark 6 aylık dilimler halinde ücretlere yansıtılacaktır.

Tüm üyelere bir defaya mahsus olmak üzere 2013 yılında çalıştıkları gün sayısına orantılı olarak 5.500 TL brüt ödeme yapılacaktır.

Sosyal yardım ödemisinde ve diğer sosyal haklarda da önemli kazanımlar elde edilmiştir.

Kabin memurlarının yeni işe girişlerinde uygulanan part-time çalışma kaldırılmıştır.  

Rev 3 Uçuş Prosedürünün kaldırılması hususunda da mutabakat sağlanmıştır.

08 Aralıkta Hava- İş bayrağını teslim almamızın ardından kısa bir süre içerisinde sonuç almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da sorunların hızlı ve akılcı şekilde çözülmesi için fedakârlıkla çalışacağız.

Sözleşmemizin üyelerimize ve THY camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.

THY DE KAP'A KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Ortaklığımız ile Hava-İş Sendikası yetkilileri arasında bugün yapılan görüşme sonrasında 01.01.2013 tarihinden geçerli olmak üzere 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır. 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması neticesinde Ortaklığımız'da halen uygulanmakta olan grev sona ermiştir.

İmzalanan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesinde ilk iki yıl için 22 Mayıs 2013 tarihinde yaptığımız açıklamada belirtilen ücret artış oranları aynen muhafaza edilmiştir. 2015 yılının ilk 6 ayı için %3, ikinci 6 ayı için %3 oranında ücret artışı yapılması, ilgili dönemler için enflasyon farkı oluşması halinde farkın ayrıca ödenmesi hususunda mutabakata varılmıştır.

Toplu İş Sözleşmesi şartları dışında taraflar arasında imzalanan ayrı bir protokol ile ayrıca, 19.12.2013  tarihi itibariyle Ortaklığımız'da çalışmakta olan toplu iş sözleşmesi kapsamındaki sendika üyesi personele bir defaya mahsus olmak üzere brüt 5.500.-TL ödenecektir. Söz konusu ödeme, 01.01.2013-31.12.2013 döneminde personelin THY A.O.'da ücrete esas çalışılan gününe orantılı olarak hesaplanıp, 08.01.2014 tarihinde yapılacaktır.

VE SENDİKA AÇIKLAMA YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (149)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
2013 e hiçbirşey alınmamış... Yazık ... maddeleri açıklamamak için köşe bucak kaçmalarından belliydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknisyen ~ 10 yıl önce
Sen yediği kaba etmeyen varlıklardan daha aşağıdasın teknikle sorunlu arkadaşım değerli editör siz de lütfen hakaret içerikli yorumlara cevap hakkıma izin verdikten sonra engelleme yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler. ~ 10 yıl önce
uçucu personelden yalnızca kabin memurları için 23. tiste olmayan A0 kıdemi getirilmiş ve ücret olarak 1.118 lira belirlenmiş. 23.tiste A0 kıdemi yerine A1le başlıyordu ve ücreti 1.400liraydı. meali şu; hali hazırda part time personelin aldığın tazminat 1.109 liraydı. değişen bir şey yok. pardon değişen bir şey var, eskiden bu şekilde 3-4-5 ay çalışırken şimdi 2.5 yıl çalışacaklar. yani part time çalışma kaldırıldı diye yapılan reklam tamamen işveren lehine yapılmış bir hamledir. bu uydurulan kıdem ile beraber eski çalışanlar yavaşça işten çıkartılarak yeni alımlar hızlandırılacaktır. böylelikle şirket uzun vadede maaşlardan milyonlarca lira tasarruf elde eder. ama bu durum hali hazırda birkaç yıldır şirkette çalışan insanları ilgilendirmediği için umurlarında olmayacaktır. çünkü gördük ki paralarını aldıkları sürece hiçbir şey umurlarında değildir. herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is ucus ~ 10 yıl önce
24. Donem tis sozlesmezini incelerken birsey fark ettim kabin memeuru arkadaslarim bazı haklari almis ama alirken de is ucus tazminatından vazgeçmiş olacak ki is ucus tazminati tablosunu veya sozu gecen bir yer bulamadim ne yazık ki biraz haklarda geri gitme mi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habom Olayı ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar Habom bir iştirak ve tek başına bir anlam ifade etmiyor THY AO ise ortaklığın kendisi yani iştiraklerin oluşumundan meydana geliyor bende bir teknisyenim ama Km kadar maaş alamayacağımı biliyorum çünkü o ortaklığın bir üyesi ben iştirakin üyesiyim o benden hep önde olacak çünkü o hizmet sektöründe ben bakım sektöründeyim. O ortaklığa daha çok para kazandırıyor ben iştirak olarak ortaklığa daha az kazandırıyorum. O marka ben iştirakım. Peki bunları biliyorum ortaklıkta nasıl yer alabilirim ya part time olarak kabin memuru olabilirdim yada Lisanslı bir teknisyen olarak hat bakıma başvurabilirdim ama bende ne lisans var nede kabin memuru olacak vizyon ben thy ailesinin babasına sorun çıkaran oğluyum kabül edin hepimiz köylüyüz onlar şehirli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yes ~ 10 yıl önce
evet çözmüşsün olayı..piramit gibi düşün bu piramitin en altında taşeron işçiler uçak teknisyenleri ve habom var.
habomlu ~ 10 yıl önce
ne diyorsun arkadaşım, ao daki mühendis uzmanlar ne okullar bitirmişse, ne yabancı dil seviyesine sahipse biz de habom beyaz yakalıları olarak sahibiz. ne saçma konuşuyorsun. piramitmiş,
sendika ~ 10 yıl önce
habom personeli ve thy teknik personelinin birleşip kendi sendikasını oluşturması gerekir.bu sendikada eskisi gibi hostes pilot sendikasıdır.yöneticiler değişiyor ama anlayış aynı anlayış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bize geliiin,bizde hiç böyle düşünmenize gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
390 ₺ sosyal yardım 500 ₺ oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 10 yıl önce
Kabin olarak Ali Kemal Bey'i kutluyoruz. Umarım artık şirket içi barış sağlanır , kavgasız dövüşsüz imzalar atılır , şirketimiz kar eder bizler huzurlu uçarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 10 yıl önce
çok komiksin bugün binaya bile gelemedi utancından pardon nerden biliceksin sen daha sendika nerde bilmiyosun konum atiim mi canım ya da boşver huzurla uç kelebeğim:))
KM6 ~ 10 yıl önce
siz hala brut 5500 diye birbirinizi yerken, sendika uyeleri tis maddelerini ogrenmek icin sabah 10 dan beri sendika binasinda bekleyip hala cevap alamadiklarini da biliyor muydunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000