02 Ekim 2011, Pazar 11:27:30

VE O UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Türk Hava Yolları, Ağustos ayında Muammer Kaddafi devrildiğinden bu yana dün ilk kez Libya'nın başkenti Trablus'a bir uluslararası ticari uçuş düzenledi.
21 Eylül'de yayınladığımız "Nato'nun kararı THY'yi vurdu" haberinden 10 gün sonra, Türk Hava Yolları gerekli izinleri alarak Libya'ya uçtu.

Geçtiğimiz Salı günü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, tarafından da, Libya için ticari uçuş iznini aldıklarını belirten haberimizin ardından Türk Hava Yolları, Nato tarafından güvenlik gerekçesiyle izin verilemeyen uçuşu gerçekleştirildi.

BM Güvenlik Konseyi mart ayında aldığı kararla, hükümet karşıtı güçleri Kaddafi yandaşlarının saldırılarından korumak için sürdürülen uluslararası çabalar kapsamında, Libya hava sahasını sivil uçuşlara kapatmıştı.

Daha önce insani destek için Bingazi'ye uçuşa başladıklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, insanları Trablus'a taşıdıklarını, geri döneceklerini ve yaralanan, ihtiyacı olan insanlara yardım etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi 16 Eylül'de aldığı kararla Libya'ya yönelik bazı yaptırımları gevşetmiş, ancak Rusya ve Güney Afrika'nın çağrılarına rağmen uçuşa yasak bölge kararını kaldırmamıştı.

VE O UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000