17 Mayıs 2008, Cumartesi 16:20:53

Van uçuşlarında sıkıntı yaşanıyor

Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun toz bulutu uçakların rötarlı iniş yapmasına neden oldu.
  • Van zaten zor meydanlardan.Toz bulutuda sisten beter bir şey.Rötar falan önemli değil,rötar olsun,yeterki emniyetsizlik durumları olmasın.Emniyetli uçuşlar.
  • Madem hava koşulları bu sayılan illerde inişe müsait değil; o zaman neden bu uçakların en başta kalkmasına izin veriliyo? Meteoroloji diye bir şey yok mu oralarda?

Edinilen bilgiye göre, toz bulutu sebebi ile bugün Türk Hava Yolları'na ait Ankara-Van seferini gerçekleştiren uçak 2,5 saat, Sun Expres'in Antalya-Van seferini gerçekleştiren uçak ise 3 saat rötarla iniş yapabildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, toz bulutunun güneybatından esen rüzgarın etkisiyle oluştuğunu belirtti. Kentte çok nadir görüldüğü ifade edilen toz bulutlu havanın, bu akşam itibariyle etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

Van uçuşlarında sıkıntı yaşanıyor

Yorumlar

plt_MNGA300 ~ 16 yıl önce
Van zaten zor meydanlardan.Toz bulutuda sisten beter bir şey.Rötar falan önemli değil,rötar olsun,yeterki emniyetsizlik durumları olmasın.Emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hilmi ~ 16 yıl önce
Madem hava koşulları bu sayılan illerde inişe müsait değil; o zaman neden bu uçakların en başta kalkmasına izin veriliyo? Meteoroloji diye bir şey yok mu oralarda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000