11 Aralık 2011, Pazar 09:48:28

VAN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Van merkez ve Başkale İlçesi'nde öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Uçak seferleri iptal edildi.
  • garip bir gün oldu aslında...saat 13:25 civarları anadolu jet'in tc-jhh 737-800'ü indi van meydana,sonra birden kar bastırdı ve havada olan uçaklar ya geri döndü ya da divert ettiler. thy ist-van, sun express adb-van ve saw-van ile pegasus ada-van ve anadolu jet esb-van iniş koşullarının yetersiz oluşundan dolayı iptal edildi.yalnızca meydanda olan ve 15:30'da kalkacak van-esb rötar yedi 4 saat.o uçakta idik,oldukça fazla terhis olan asker vardı alanda.3 küreme makinası aralıksız çalışarak pisti ve apronun bir kısmını açtı.uçak push back ile 180 deree döndürülüp taksiyi rahat yapması için pist yoluna çıkışa alındı.sürekli de icing ve frenleme katsayısı ölçüldü ve 4 saat rötarla kalktık.
Kış aylarına girilmesine rağmen Van ve çevresinde 10 gündür etkili olan güneşli ve açık hava, bugün öğlen saatlerinden itibaren yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Bir anda başlayan kar yağışı, Van kent merkezi ve Başkale İlçesi'ni beyaza bürüdü. Kar kalınlığı kısa sürede Van'da 10 santimetreye ulaştı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücler zor anlar yaşarken, deprem göçü yüzünden az sayıda insanın bulunduğu Van şehir merkezinin cadde ve sokakları da yoğun kar yağışının ardından tam bir sessizliğe büründü.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Dün öğlen saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hava ve kara yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Öğlenden sonra yapılması gereken THY ve SunExpress'in Van-Ankara, Van-İstanbul ve Van-İzmir seferleri iptal edilirken, merkeze bağlı 10 köy yolu ulaşıma kapandı.
VAN SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
garip bir gün oldu aslında...saat 13:25 civarları anadolu jet'in tc-jhh 737-800'ü indi van meydana,sonra birden kar bastırdı ve havada olan uçaklar ya geri döndü ya da divert ettiler. thy ist-van, sun express adb-van ve saw-van ile pegasus ada-van ve anadolu jet esb-van iniş koşullarının yetersiz oluşundan dolayı iptal edildi.yalnızca meydanda olan ve 15:30'da kalkacak van-esb rötar yedi 4 saat.o uçakta idik,oldukça fazla terhis olan asker vardı alanda.3 küreme makinası aralıksız çalışarak pisti ve apronun bir kısmını açtı.uçak push back ile 180 deree döndürülüp taksiyi rahat yapması için pist yoluna çıkışa alındı.sürekli de icing ve frenleme katsayısı ölçüldü ve 4 saat rötarla kalktık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000