12 Şubat 2015, Perşembe 15:19:58

VALİ KÖŞGER'DEN YENİ TERMİNAL AÇIKLAMASI

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Havalimanı’na yeni terminal binası yapılacağını söyledi.
  • türkiyede sadece yaşamıyor. sen havalimanına uç ve kal orda. önce istatistiğe bak kaç bin kişi uçmuş kaç kişi uçmamış ona bak sonra konuş. kendini beğenmiş
  • Samsun'un da terminali yenileniyor.
  • Samsun un havalimani yeni sayilir zaten, ne gerek var yeterli bence. Sinop daki durumu görmedin herhalde, 1 ucaktan fazlasini kaldirmiyor "terminal" dedikleri köy evi :) (zaten günde tek sefer var o da THY ye ait, Borajet Sinop seferlerini biraktigina göre)
  • Metre kare birim fiyatı 6500 tl te gelmekte. Olması gereken hadi Sinopluların hatırı için, 800-1000 bandı olmalı.
  • Memleketin karış karış havaalanlarini gezdim gördüm. Hepsi yeni isim alarak Havalimanı adı alıyor. Havalimanı adını alması demek yeni terminal ve uzatılmış pist demek bunun yanında bu adın degismesi uluslararası Havalimanı statüsü altına girmek demektir. Köy evleri gibi terminal binaları vardı şimdi ise havalimanlari yaşam alanlarina döndü. Örnek yurt dışından bir yere gittiğimizde yada gelenler için ilk barınak havalimanidir. Yaşam koşulları her geçen gün büyüyor gelişiyor. Bir başka örnek bu soylediklerimi çok iyi açıklıyor; Ahlde bir kişi havalimanında 1 ay kalmıştı adeta evi gibiydi. Durum bu. Geçmiş bize birsey kazandirmaz sadece ders alırız bir kenara birakmaliyiz hep ileri hep ileri hep ileri!
  • Samsun valisi neyi bekliyor acaba ??

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Havalimanı’na yeni terminal binası yapılacağını söyledi.

Mevcut havalimanı terminal binasının yetersiz olduğunu dile getiren Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Son yıllarda ulaşım sektöründe büyük yatırımlar alan ilimizde 39 milyon TL'lik yeni bir yatırım daha gerçekleştiriliyor. 2 katlı ve 6 bin m2 kapalı alan olacak şekilde projelendirilen ve 03 Kasım 2014 tarihinde ihalesi çıkarılan Sinop Havalimanı Terminal Binası ve Mütemmimleri yapım işi ihalesi sonuçlanmış olup, 10 Şubat 2015 tarihi itibariyle de ihaleyi alan firmaya yer teslimi de yapılmıştır” dedi.

Vali Köşger, şu bilgileri verdi: “Bununla birlikte 2012 yılından itibaren haftanın her günü THY tarafından İstanbul-Sinop, Sinop-İstanbul karşılıklı uçuş seferlerine başlanılan mevcut havaalanı pistinin yetersiz olması nedeniyle yeniden pist uzatımına gidilmiş, Sinop Havalimanı 01 Ocak 2013-05 Şubat 2014 tarihleri arasında hava trafiğine kapatılmıştı. Yapılan çalışma sonrasında bin 620 metre olan pist uzunluğu bin 980 metreye, 30 metre olan pist eninin 45 metreye çıkarılması akabinde 2014 yılı Şubat ayında havalimanımızda yeniden uçuş seferleri başlamıştı. 2012 yılında Sinop Havalimanı’na gelen giden uçak sayısı 854 iken, 2014 yılında gelen giden uçak sayısı bin 126 olarak gerçekleşerek 2012 yılına oranla, 2014 yılında uçak sefer sayısında yaklaşık yüzde 32’lik artış olmuştur. 2012 yılında Sinop Havalimanı’na gelen giden yolcu sayısı 67 bin 504 iken, 2014 yılında bu sayı 81 bin 777’e ulaşarak 2012yılına oranla, 2014 yılında yaklaşık yüzde 21’lik artış gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

VALİ KÖŞGER'DEN YENİ TERMİNAL AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

sinoplu ~ 7 yıl önce
türkiyede sadece yaşamıyor. sen havalimanına uç ve kal orda. önce istatistiğe bak kaç bin kişi uçmuş kaç kişi uçmamış ona bak sonra konuş. kendini beğenmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Samsun'un da terminali yenileniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Samsunlu ~ 9 yıl önce
Samsun un havalimani yeni sayilir zaten, ne gerek var yeterli bence. Sinop daki durumu görmedin herhalde, 1 ucaktan fazlasini kaldirmiyor "terminal" dedikleri köy evi :) (zaten günde tek sefer var o da THY ye ait, Borajet Sinop seferlerini biraktigina göre)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Metre kare birim fiyatı 6500 tl te gelmekte. Olması gereken hadi Sinopluların hatırı için, 800-1000 bandı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Memleketin karış karış havaalanlarini gezdim gördüm. Hepsi yeni isim alarak Havalimanı adı alıyor. Havalimanı adını alması demek yeni terminal ve uzatılmış pist demek bunun yanında bu adın degismesi uluslararası Havalimanı statüsü altına girmek demektir. Köy evleri gibi terminal binaları vardı şimdi ise havalimanlari yaşam alanlarina döndü. Örnek yurt dışından bir yere gittiğimizde yada gelenler için ilk barınak havalimanidir. Yaşam koşulları her geçen gün büyüyor gelişiyor. Bir başka örnek bu soylediklerimi çok iyi açıklıyor; Ahlde bir kişi havalimanında 1 ay kalmıştı adeta evi gibiydi. Durum bu. Geçmiş bize birsey kazandirmaz sadece ders alırız bir kenara birakmaliyiz hep ileri hep ileri hep ileri!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Samsun valisi neyi bekliyor acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000