28 Nisan 2009, Salı 16:08:03

Vakalar termal kamera ile belirlenecek

Domuz gribi riskinin yüksek olduğu ülkelerden gelen yolcular Atatürk Havalimanı’nda uçakların çıkış kapılarına yerleştirilen termal kameralarla kontrolden geçirilecek.
  • Değerli Arkadaşım Yorum Yaparken Daha Dikkatli Bir Şekilde Bakarsan Görebilirsin Tabi Görmek İstersen Ben Görebiliyorum Örnegin
  • Termal kamera çözüm değilmiş.Tespit yapılamıyoruş.Dünya Sağlık Örgütü açıklamıştı sanırım.İlgililere duyurulur..!!!
  • BU TEDBİRLERİ BEN NİYE GÖREMİYORUM

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri, THY ve özel havayolu şirketlerinin temsilcileri dün domuz gribi tehdidine karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili olağanüstü bir toplantı düzenledi.

Toplantıda emniyet birimlerine ve havayolu çalışanlarına vakalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu. Toplantının ardından açıklama yapan Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Karantina Başkanı Ahmet Zeki Hürdoğan, “Dün akşam Dünya Sağlık Örgütü domuz gribine karşı alarm seviyesini 3’den 4’e çıkardı. İnsandan insana yayılan bu ölümcül virüsle seyahat kısıtlamasına gidilmeden mücadele edilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması için bütün ülkeler göreve çağrıldı. Çünkü hiçbir ülke bu virüs karşısında ‘ben risk altında değilim’ diyemez. Biz Türkiye olarak hastalığın çıktığı ülkeye coğrafi manada çok uzağız. Ancak özellikle Meksika, Portekiz, İspanya ve Fransa gibi virüsün ölümlere yol açtığı ülkelerden gelen yolcular için ciddi tedbirler aldık” diye konuştu.

Termal kamera uygulaması başlıyor

Uçaklarda uçuş ekibinin bildirdiği vakaların yanı sıra, ateşi yüksek olan yolcuları Türkiye’de ilk defa uygulanacak bir yöntemle tespit edeceklerini dile getiren Hürdoğan, “Söz konusu ülkelerden gelen uçaklara 1 hekim ve 2 yardımcı sağlık personeli ile giderek domuz gribi vakası olup olmadığını kontrol ediyoruz. Bununla da yetinmeyeceğiz, en geç bir hafta içerisinde uçakların körüğe yanaştığı çıkış kapılarına yolcuların vücut ısılarını ölçen termal kameralar yerleştireceğiz. Burada yapılan ölçümlerde ateşi 38.5 derecenin üzerinde olan yolcuları öncelikle havalimanındaki karantina odasına alacağız. Hastalık şüphesi taşıyan yolcuları buradan ambulansla hastaneye sevk edeceğiz. Hastanenin intaniye servisinde bu vakalar için ileri tetkik ve gerekirse tedaviler uygulanacak” şeklinde konuştu.

Öncelik Atatürk Havalimanı

Atatürk Havalimanı’nın Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı olduğuna dikkat çeken Hürdoğan, “Buraya diğer terminallerden daha fazla önem veriyoruz. Termal kameraları bu akşam veya yarın Atatürk Havalimanı’ndan uçak ile pasaport kontrolü arasındaki çıkış kapısına monte edeceğiz. Ekiplerimiz 24 saat boyunca vakaların görüldüğü uçaklarda sıkı bir denetim yapacaklar” dedi.

 

Vakalar termal kamera ile belirlenecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli Arkadaşım Yorum Yaparken Daha Dikkatli Bir Şekilde Bakarsan Görebilirsin Tabi Görmek İstersen Ben Görebiliyorum Örnegin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Termal kamera çözüm değilmiş.Tespit yapılamıyoruş.Dünya Sağlık Örgütü açıklamıştı sanırım.İlgililere duyurulur..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU TEDBİRLERİ BEN NİYE GÖREMİYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000