11 Aralık 2014, Perşembe 10:00:26

UTAIR'E HACİZ ŞOKU!

Utair teknik iflas açıkladı, ilk haciz geldi
  • İçi hurda uçaklarla dolu bir firma diye düşünüyorum bence sağlam bir yenilenmeye ihtiyacı var birde rusya havacılık için kolay bir ülke değil
  • Bu şirketi Osman Yıldırım'dan başka hiç kimse kurtaramaz, derhal hapisten çıkartıp Rusyaya yollanmasi gerekir:))))
  • THY teknik de bu şirkete hizmet veriyordu.
  • Rus sivil havacılık dairesinin Yönettiği bir ülkede Rus çalışanları ile işletilecek bir havayolu, devletten yardım almazsa mutlaka batar. Ekonomik olarak işletilmeleri olası değildir. THY uzak dursun satınalmadan.
  • aslında halihazırda THY ile ortak uçuş anlaşmalarıda var. batma noktasına kadar geldi, bence THY bu şirketi alsın Rusya-Türkiye ilişkileride iyi durumda zaten. UTair gayet büyük bir şirket zaten THY Rusyada bir şirket almak için araştırmalar yapıyordu fırsat ayağımıza kadar geldi..

Rublenin hızlı değer kaybı ile Aeroflot dahili, Rusya havacılık sektöründe başlayan derin kriz, ilk etkilerini göstermeye başladı.

Ülkenin en büyük özel hava yolu şirketlerinden Utair’in iştiraki “Utair Finans”ın 2,7 milyar rublelik tahvil borçları ile ilgili teknik iflas açıklamasının ardından şirkete haciz geldi.

Alfa Bank’ın açtığı dava üzerine, Utair’in toplam değeri 11,8 milyon dolar olan altı helikopterine el konulduğu bildirildi.

Utair’den yapılan açıklamada, “Bu durum geçici ve kreditörler ile gerekli anlaşmaların yapılması halinde şirketin operasyon faaliyetlerine herhangi bir etkisi olmayacak” denildi.

Alfa Bank’ın, Utair Leasing şirketine dört farklı dava açtığı kaydedildi, ancak daha fazla ayrıntılı basına yansımadı.

Alfa Bank’ın 24 Kasım tarihinde Utair'e açtığı dava nedeniyle, mahkeme şirketin toplam değeri 11,8 dolar olan altı helikoperine el konulmasına hükmetti.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç, hükümetin mali sıkıntılar yaşayan Utair’e destek olabileceğini açıkladı.

Utair'in THY ile yaptığı ortak uçuşlarda ise herhangi bir aksama yok.

UTAIR'E HACİZ ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

hurdalık ~ 9 yıl önce
İçi hurda uçaklarla dolu bir firma diye düşünüyorum bence sağlam bir yenilenmeye ihtiyacı var birde rusya havacılık için kolay bir ülke değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu şirketi Osman Yıldırım'dan başka hiç kimse kurtaramaz, derhal hapisten çıkartıp Rusyaya yollanmasi gerekir:))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
THY teknik de bu şirkete hizmet veriyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rus sivil havacılık dairesinin Yönettiği bir ülkede Rus çalışanları ile işletilecek bir havayolu, devletten yardım almazsa mutlaka batar. Ekonomik olarak işletilmeleri olası değildir. THY uzak dursun satınalmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UTair ~ 9 yıl önce
aslında halihazırda THY ile ortak uçuş anlaşmalarıda var. batma noktasına kadar geldi, bence THY bu şirketi alsın Rusya-Türkiye ilişkileride iyi durumda zaten. UTair gayet büyük bir şirket zaten THY Rusyada bir şirket almak için araştırmalar yapıyordu fırsat ayağımıza kadar geldi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000