28 Ekim 2016, Cuma 10:45:16

Ürdün'den THY'ye çağrı

Ürdün'de Akabe Özel Ekonomik Bölgesi Otoritesi Komiseri Şerhabil Madi, Türk Hava Yollarını (THY) Akabe'deki Kral Hüseyin Havalimanı'na seferlerini durdurması kararından geri dönmeye çağırdı.
  • Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Petra'ya.
  • Amman'a Petra yı görmek için turist olarak gittim. Çok pahalı bir şehir ayrıca Türk'leri sevmiyorlar. Oteller lüks fakat otel dışında hayat yok. Gitmeyi düşünenlere tavsiye etmem. Turist olarak gidecekseniz Amman yerine Doha veya Dubai / Abu Dhabi yi görmenizi öneririm.
  • Sana burdan bir ucarin! !! yürü git.
  • Arap ammada titremiş dik dur thy
  • Kasap et derdinde koyun can derdinde. Thy tasarruf yapmaya çalışıyorken şu anda ikincil şehirlere uçmanın pek bir mantığı yok. Belki 2-3 sene sonra şirketin ekonomik durumu daha stabil bir hale gelince tekrar başlatılabilir.
  • 56$ vergi anladık tepkinizi ama. 500/600$ a bilet satmak nedir 2 saatlik uçak yolculuğuna ?
  • Mayısta gittigimde , giderken 40-50 kişi vardı dönerken belki 90 kişi. Vergiler sadece bardağı taşıran damlalardır diye tahmin ediyorum. Şu aralar THY uçmasının şirkete fayda sağlamayacaktır.
  • ne diyon sen kardeş thy kendini kurtarsında sonra size uçar!!!

Ürdün'de Akabe Özel Ekonomik Bölgesi Otoritesi Komiseri Şerhabil Madi, Türk Hava Yollarını (THY) Akabe'deki Kral Hüseyin Havalimanı'na seferlerini durdurması kararından geri dönmeye çağırdı.

Madi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kral Hüseyin Havalimanı'nda düzenli sefer yapan şirketlerden her yolcu için 40 dinar (56 dolar) harç alınması kararının ardından THY'nin seferlerini durdurduğunu ancak artık Bakanlar Kurulunun söz konusu harç kararını yürürlükten kaldırdığını söyledi.

İptal kararını THY'ye başkent Amman'daki yetkilileri aracılığıyla ilettiklerini kaydeden Madi, "Sizi (Akabe'ye) uçak seferlerini devam ettirmeye çağırıyoruz. Kral Hüseyin Havalimanı sizi bekliyor." dedi.

THY'ye Kral Hüseyin Havalimanı'nda yüzde 50 indirim sağlanmasının yanı sıra havalimanındaki ofis kirasında da yüzde 50 indirim yapıldığını ve 2 yıl ücretsiz reklam izni verildiğini ifade eden Madi, ayrıca Akabe Özel Ekonomik Bölgesi Otoritesi'nin THY ile gelen her yolcu için THY'ye 20 dinar ödeme yaptığını söyledi.

THY yetkilileri ise Akabe Özel Ekonomik Bölgesi Otoritesi'nin söz konusu meblağı kendilerine ödeme konusunda sözünü yerine getirmediğini ve sadece 9 ay ödeme yaptığını, Eylül 2015'ten beri de ödemenin durdurulduğunu kaydetti.

THY'nin Akabe kentindeki Kral Hüseyin Havalimanı'na yılda 144 sefer düzenlediği ve 30 bin yolcu taşıdığı öğrenildi.

Ürdün'den THY'ye çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Amman'ın ~ 7 yıl önce
Geçti Bor'un pazarı sür eşeğini Petra'ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 7 yıl önce
Amman'a Petra yı görmek için turist olarak gittim. Çok pahalı bir şehir ayrıca Türk'leri sevmiyorlar. Oteller lüks fakat otel dışında hayat yok. Gitmeyi düşünenlere tavsiye etmem. Turist olarak gidecekseniz Amman yerine Doha veya Dubai / Abu Dhabi yi görmenizi öneririm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş kafa ~ 7 yıl önce
Amma sallamışın. Ürdünün alternatifi beton yığını Doha UAE mi ? gülerim. Beton yığınından gezeceksen git 3. havalimanı inşaat sahasına .. orada bu aralar tonla betn vardır.
Ürdün ~ 7 yıl önce
Sana burdan bir ucarin! !! yürü git.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAYMAN ~ 7 yıl önce
Arap ammada titremiş dik dur thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Kasap et derdinde koyun can derdinde. Thy tasarruf yapmaya çalışıyorken şu anda ikincil şehirlere uçmanın pek bir mantığı yok. Belki 2-3 sene sonra şirketin ekonomik durumu daha stabil bir hale gelince tekrar başlatılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 7 yıl önce
56$ vergi anladık tepkinizi ama. 500/600$ a bilet satmak nedir 2 saatlik uçak yolculuğuna ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bay ~ 7 yıl önce
direkt uçuş olması
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Mayısta gittigimde , giderken 40-50 kişi vardı dönerken belki 90 kişi. Vergiler sadece bardağı taşıran damlalardır diye tahmin ediyorum. Şu aralar THY uçmasının şirkete fayda sağlamayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 7 yıl önce
Bende şubatta gitmiştim. Gidişte 40 - 50, dönüşte 30 - 40 kişi filan vardı uçakta. Petra'ya en yakın havalimanı olmasına rağmen gereksiz bir uçuş noktası. Fiyatının uçuk olması ve 2 saatlik bir uçuşa göre uçuş saatinin saçmalığıda cabası! Tabi havalimanı görevlilerinin - yetkililerinin de uçuş var - yolcu geldi diye yatıp kalkıp dua edeceğine neredeyse tüm Türk yolcuların ülkeye girişlerine zorluk çıkarması ve polis kontrolünden geçirmeside ayrı bir cabası. Birde kalkmışlar utanmadan uçuşlara devam edin diyorlar.
ne diyon ~ 7 yıl önce
ne diyon sen kardeş thy kendini kurtarsında sonra size uçar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000