25 Aralık 2015, Cuma 07:50:15

Üniversiteler arası 2. çalıştay gerçekleştirildi

Kabin Eğitim Müdürlüğü 23 Aralık tarihinde 13 Üniversitenin katılımıyla Radisson Blu Conference & Airport Hotel'de, 2. Kabin Çalıştayını gerçekleştirdi
  • THY' NİN En muhteşem HOCALARI...

Kabin Eğitim Müdürlüğü 23 Aralık tarihinde 13 Üniversitenin katılımıyla Radisson Blu Conference & Airport Hotel'de,  2. Kabin Çalıştayını gerçekleştirdi

Çalıştay bünyesinde Kabin Hizmetleri bölümü bulunan  üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olan öğrencilerinin, Türk Hava Yolları bünyesinde kabin personeli olarak istihdam edilebilmeleri için gereken işe alım süreçleri, kriterler, eğitim aşamaları ve kişisel gelişim eğitimleri konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

Türk Hava Yolları yöneticileri, kabin ekibi ihtiyacını üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun  uygun  kriterlere sahip adaylardan karşılamak arzusunda olduğunu ifade etmiştir.

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanı Sedar Şekerci; Sektörün hızlı büyümesine dikkat çekti. Ortaklığın 2016 yılında kabin memuru ihtiyacının 1800 kişi olduğunu ifade etti. Bu ihtiyacın bir kısmını Üniversitelerin Meslek Yüksek Okullarından mezun olan gençlerle karşılama arzusunda olduğunu söyledi.

Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak ise Kabin memuru eğitimlerinde mevzuatın gerekliliklerinin karşılanmasının yanı sıra; kişisel gelişim eğitimlerine de önem verilmesini vurguladı.

Mesleğin sorumluluklarının bilincinde olan, markamızı temsil edebilecek, hizmet sektörünün gerekliliklerini de benimsemiş, güler yüzlü gençlerle çalışmak istendiğini ifade etti.

Hizmet sektörü ile ilgili farkındalık oluşturmak gerekiyor İngilizce eğitiminin öneminden bahsetti. 2 yıllık süreçte, üniversite öğrencilerinin İngilizce eğitimlerine ağırlık vermeleri gerekliliğini vurguladı.

İlgili çalıştayda işe alım sürecinin yanı sıra, Temel Eğitim süreci ve kişisel gelişim eğitimlerine yönelik yapılan çalışmalar ve yenilikler  konusunda bilgi verildi.

İnsan Kaynakları Başkanı Serdar Uygur Kabin memuru ihtiyaçlarımızı karşılamada en zorlandıkları noktanın İngilizce yeterliliği olduğunu vurguladı. En çok elemenin bu safhada yaşandığına dikkat çekti. Tek yabancı dilin bile yeterli olmadığını, İngilizce yanında ikinci yabancı dil bilinmesini istediklerini söyledi.

Kabin eğitim müdürü  Yonca Ceylan; Kabin Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitim programı hakkında sunum yaparak  Mevzuat gerekliliklerinden ve uygulamalı eğitimler ile ilgili bilgi vererek kabin memuru adaylarının aldığı kişisel gelişim eğitimleri anlattı.

Şubat ayında yapılmış olan  1. Çalıştayda ulusal/ uluslararası Temel Eğitim programı gerekliliklerine vurgu yapılmış olup,  2. Çalıştayda kabin ekibi üyesinin regülasyon bazlı eğitimlerinin yanı sıra  aldığı kişisel gelişim eğitimleri konusunda bilgi verilmiş ve havayolu şirketinin marka değerinin artıcı unsuru olarak kabin ekibi üyesinin önemi ifade edildi.

Çalıştayın ikinci yarısı üniversitelerin kendi aralarında gerçekleştirdikleri interaktif görüşmelerle tamamlandı.

Üniversiteler arası 2. çalıştay gerçekleştirildi

Yorumlar

5 yıldız ~ 8 yıl önce
THY' NİN En muhteşem HOCALARI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000