19 Eylül 2009, Cumartesi 13:23:20

Ulaştırmanın geleceği masaya yatırılacak

Türkiye, ulaştırma ve haberleşme sektörünü bir araya getirecek 10’ncu Ulaştırma Şurası’na ev sahipliği yapacak. Birçok konuşmacının yer alacağı şurayı, havacılık sektörü de yakından izleyecek.
  • ÇİNGEN ÇALIYOR, DELİ OYNUYOR. KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ YARATMIŞ OLDUKLARI HARİKA ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ İÇİN; MÜBAREK JAPONYA YADA AMERİKA !
  • Sektörü bilenler tartışsa daha iyi olmaz mıydı ? Daha sektöre yeni girenler geleceği nasıl görecekler ki ?
  • Yatırın tabi masaya, "ulaştırmanın geleceğini". Yanlız dikkat edin abiler, aranızda "cin" olmadan adam çarpmaya meraklı birisi "ben ulaştırmanın geleceğiyim" diye ortalıkta dolanıyor, sakata gelmesin sonra... :)

Sütlüce’deki Haliç Kongre Merkezi’nde 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 10. Ulaştırma Şurası bu yıl ilk kez uluslar arası düzeyde yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ana muhalefet Lideri Deniz Baykal’ın da katılacağı şuranın amacı, en az 15 yıllık bir zaman dilimi içerisinde Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme ihtiyaçlarını belirlemek...

10’uncu Ulaştırma Şurası’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ana muhalefet Lideri Deniz Baykal’ın yanı sıra kara, demir, hava ve deniz yolları, kent içi ulaşım ve haberleşme sektörlerinden temsilcileri katılacak. Şuranın kapanışını ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacak.

28 çalıştayda bin 155 uzmanın görev alacağı şurada havacılık sektörüne ilişkin Hava Ulaştırma Regülasyonu, Hava Ulaştırma Ar-Ge Paneli, Hava Ulaştırma Operasyonlarının Geleceği Oturumu ve Hava Ulaştırma Altyapılarının Geleceği Oturumu olmak üzere 4 ayrı panel düzenlenecek.

Türk Sivil Havacılığı’nın önde gelen isimleri ve öğretim üyelerinin katılacağı panellerde Airbus, EASA ve Eurocontrol gibi kurumlardan temsilciler de hazır bulunacak.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir Şura Yönlendirme Komitesi’nde yer alacakken, havacılık panellerine katılacak isimlerden bazıları ise şöyle: THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Havalimanları Genel Müdürü Kemal Ünlü, Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, MyTECNIC Genel Müdürü Cem İpek, TALPA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ziya Yılmaz, Uçak Teknisyenleri Derneği Başkanı Tevfik Kırmacı, ICF Airports Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen ve TAV İnşaat Genel Müdürü Ayli Selen...

Türkiye dâhil 11 ülkenin Ulaştırma Bakanları’nın da bir araya geleceği şurada,  ilk kez engelli vatandaşların ulaşımına dair sorunlar da ele alınacak.

Ulaştırmanın geleceği masaya yatırılacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ÇİNGEN ÇALIYOR, DELİ OYNUYOR. KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUZ YARATMIŞ OLDUKLARI HARİKA ULAŞTIRMA SEKTÖRÜ İÇİN; MÜBAREK JAPONYA YADA AMERİKA !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sektörü bilenler tartışsa daha iyi olmaz mıydı ? Daha sektöre yeni girenler geleceği nasıl görecekler ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yatırın tabi masaya, "ulaştırmanın geleceğini". Yanlız dikkat edin abiler, aranızda "cin" olmadan adam çarpmaya meraklı birisi "ben ulaştırmanın geleceğiyim" diye ortalıkta dolanıyor, sakata gelmesin sonra... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000