11 Mayıs 2009, Pazartesi 08:37:21

"UÇUYORSAN ÖLMEYECEKSİN"

Takvim Gazetesi yazarlarından Savaş Ay, Anneler Günü'nde şehitlik ziyaretine gittiğini ve orada THY uçağında hayatını kaybeden pilot Olcay Özgür'ün ailesiyle yaptığı röportajı okuyucularıyla paylaşmış. İşte Savaş Ay'ın kaleminden acılı Anne-Baba'nın yaşadıkları...
  • Yazıklar olsun. bBu sigorta şirketleri gerçekten çok düzenbaz. ama suç devlette. ABD'de ya da Avrupa Birliği bir ülkede olsa o sigorta şirketini topa tutarlardı. Bizde maalesef diğer yorumlardaki gibi poliçeyi satana kadar, binbir yalan atıyorlar; satıktan sonra da ortadan kayboluyorlar. Tam bir vurgun düzeni . Kim para ödüyorsa zehir zıkım olsun o paralar sigorta şirketletine.
  • BANKACILIK VE SİGORTACILIK SAHTEKARLIĞIN YASALLAŞMIŞ HALİDİR.SİGORTA ŞİRKETLERİ SİGORTA YAPTIRANA KADAR KAPINIZDA KÖPEK GİBİ YALVAR YAKAR OLURLAR İŞ TAZMİNAT ÖDEMEYE GELİNCE SİZİ KAPILARINDA KÖPEK ETMEYE ÇALIŞIRLAR.ADİLİĞİN DANİSKASI .DEVLETTE MAVAL MAVAL SEYREDER.BANKALAR KREDİ KARTINI NASIL İTTİRSEMDE ŞU VATANDAŞIN KANINI EMSEM DİYE BİR AMUDA KALKMADIĞI KALIR,SONRA BİR TERSLİK OLURDA ÖDEYEMEZSENİZ SİZİ DOMALTMAYA KALKAR...TÜH ALLAH CEZALARINI VERSİN...
  • Hangi banka ve sigorta şirketi olduğunu yazsalardı da rezil olsaydı şerefsiz adiler. Adam sanki intiharmı etti? Elinde olmayan sebeblerden dolayı kaza yapan uçaktaydı. Yazıklar olsun öyle bankaya da, buna göz yuman devlete de... --Volvo--
  • Bu sigorta işleri ile yıllardan beri uğraşıyor Oben hoca. Çok sağlam yazmış bana göre. http://www.ucuyorum.com/showthread.php?p=303786#post303786 okuyun yazısını Olgay kaptanın sorununu nasıl 10 sene once görmüş anlayacaksınız. Yazıklar olsun TALPA ya da PILOTLAR VAKFINADA, SHGM ye de tüm sigorta şirketlerinede.
  • Bankacılık ve sigorta şirketleriyle ilgili acil düzenlemeye ihtiyaç var!!! maalesef banka ve sigortalar kayırılıyor. kredi kartı alırken karınca duası seklinde 5-6 sayfalık sözleşmeyi okusanız bile temerrüt faizi belirtilmez. mevduata %10-15 faiz verirler, tefeci gibi %400-800 temerrüt faizi alırlar. Internet güvenlikleri zayıftır hack edilir,suçu mudiye bulurlar..bir banka mudilerinin hesap guvenliğini sağlamakla yükümlü değil midir? saglık sigortası yaptırırsınız 10 yıl prim odersiniz, 10 yıl sonra tansiyon hastası olmuşsunuzdur hemen bir çok hastalıkta kapsam dışına alırlar veya sürprim uygularlar. Eğer ben hasta değilken senelerce prim ödemeyi kabul ettiysem, hastalanınca da kapsam dışı olmamam lazım değil midir? meydan boş nasılsa...
  • evet malesf bende esimi ucak kazasinda gorevi basinda kaybettimve bankadan cekmis oldugu krediyi ,banka esime zorunlu hayat sigortasi yapmasina ragmen ,kalan kredi miktarini ben odedim,ve sizdeki aciklamanin aynisi yapildi,gorev basinda vefat etmemesi gerekiyormus,tekrar basiniz sag olsun diyorum,allah hepimize cok sabir versin.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Hangi şirket olması önemli değil veya hangi işte çalışmakta bir anlam ifade etmez. BİR ürün satın alırken lütfen sözleşmeleri okuyalım. İş kazasını hayat sigortaları karşılamaz. Eğer siz mühendis olun inşaatta bir kaza geçirip ve vefat etse yine ödemez. Malesef kural bu şekilde. Çünkü sosyal güvenlik kurumundan malulen emeklilik ve tazminat hakkına sahip oluyorsunuz.
  • Değerli yorumcular yine sallama çay yapıyorlar. Yasal mevzuata göre, pilotların uçuş görevleri esnasında hayatlarını kaybetmeleri halinde hayat sigortaları bu riski karşılamıyor. Bunun haricinde, uçakta yolcu olarak uçmaları halinde tazminat alabiliyorlar. Ancak, pass biletle görevli mürettebat olarak gösterilirse yine tazminat alamazlar. Bu yüzdendir ki, Kartal Vakfı, Pilotlar Vakfı gibi kurumların uçuş kazasında yaralanan veya hayatını kaybeden uçucular için Yardım Sandıkları'na veya özel sigortaya ihtiyaçları vardır. Daha vahimini ifade edeyim, harp bölgeleri ilan edilen yerler için de durum aynıdır. Afganistan, Irak gibi yerlerde hayat / uçak/ kaza sigortanız geçersiz olabilir. Yüksek ücretli "Özel" sigorta gereklidir. Bilgileriniz
  • Hangi şirketmiş bu acaba? Bence ifşa edilmeli bunlar, herkes bilsin bu SAHTEKARLIĞI yapanın kim olduğunu. Bir pilotun sözleşmesine böyle bir madde koyup buna dayanarak para ödememek en hafif tabiriyle sahtekarlıktır çünkü. Bunların hepsi böyle maalesef; en basit bir araç KASKOsundan böyle önemli bir hayat sigortasına kadar aynı dolap: sigortayı yaptırana kadar 40 takla atarlar, olay olunca da vay ödemeyiz bak şu madde var sözleşmede... ALLAH'INIZDAN B ULUN!

Hollanda’da düşen THY uçağının pilotu Olgay Özgür, korkunç kazadan önce hayat sigortası yaptırmıştı. Fakat şirket, aileye tek kuruş para ödemedi. Gerekçe ise anlaşmadaki şu maddeydi: Yolcu olmayarak uçakta bulunması halinde tazminat ödenmez...

Anneler Günü'nde şehitlikleri dolaştım bütün gün. Arada THY Şehitliği'ne de uğradım. Baktım ki sadece tek bir mezarın başında genç bir kadın durmuş dualar etmekte. Az ötedeki bankta ise orta yaşta bir çift oturuyor. Önce dua eden genç kadının yakınına yürüdüm.

Baktım ki o mezar, 25 Şubat günü Schiphol Havalimanı'na iniş sırasında düşen THY uçağında can veren pilotlardan 27 yaşındaki Olgay Özgür'ün mezarı.

ÇOK ÜZÜCÜ

Rahatsız etmemek için hemen uzaklaşıp çiftin yanına gittim. Duygu yüklü, hüzünlü, tedirgin bakıyorlardı. Kısa bir selamlaşmadan sonra kendisini tanıtan adam "Biraz ileride sizinle özel olarak konuşabilir miyiz Savaş Bey" dedi ve birlikte kabristanın köşesine yürüdük.
Anlattıkları çok üzücü ve şaşırtıcıydı. Hemen küçük kameramı çıkarıp kayda da aldım söylediklerini.

BU NASIL OYUN

Bakın o ibretlik konuşmalarımız nasıl gelişti:
- Öncelikle tekrar başınız sağ olsun efendim.
- Sağ olun Savaş Bey. Aslında bu anlatacaklarımı söyleyip söylememekte kararsızım. Sizi sever ve güveniriz.
- Lütfen anlatın. Gerekirse yazmayız efendim...
- Ben Doktor Adnan Çakır. Edirne Devlet Hastanesi başhekim yardımcısı genel cerrahım. Eşim Bilge Çakır da radyoloji profesörü. Biricik damadımız kaptan Pilot Olgay Özgür'e, biricik kızımız Endüstri Mühendisi Ayşe'mizi gelin verdik 2.5 yıl önce. Çocuklar evlendiklerinde kendilerine beğendikleri bir evi satın almak istedilerdi. 400 bin liraları vardı ve parayı tamamlamak için 260 bin lira da banka kredisi aldılar.
- Evi aldılar yani?
- Evet aldılar. Ancak banka krediyi verirken kendilerine ait sigorta şirketinden bir de hayat sigortası yapmayı şart koştu ve yaptı. Ben de kefil oldum.
Kısa süre sonra bu müessif kaza oldu ve oğlumuzu kaybettik. Sonrasında kredi taksitlerini ödeme kağıtları bana geldi tabii ki. Ben de bankaya gidip hayat sigortası alacağımızdan düşmelerini ve tazminat hesabı yapmalarını istedim. "Hiç merak etmeyin en kısa zamanda size ödeme yapılacak" dediler.

UFACIK BİR MADDE

- Yaptılar mı?
- Yapmadılar. 2 ay kadar bekleyip tekrar gittim ki, ne duyayım!
- Hayırdır?
- Bir ufacık maddeyi koydular önüme. Diyor ki " Yolcu olmayarak uçakta bulunması halinde tazminat ödenmez." - Allah Allah!
- Oysa bu oğlumuz uçağın pilotu. Zaten krediyi alırken ve hayat sigortası formlarını doldururken bunu ibraz etmiş. Bordrolarını, iş akdinin kopyalarını götürmüş. Pilot olduğu başından belli yani.

GÜVENİM SARSILDI

- Bu madde nasıl bir şey ki böyle?
- Tarım uçağında, özel ve güvensiz bir jette, akrobasi uçağında uçuyorsan ödeme yapılmaz anlamındaymış o madde. Bu koskoca THY jeti ve söz konusu kişi bu uçağın pilotu.
- Ne yapacaksınız şimdi?
- Parası pulu bir yana, büyük bir saygısızlık ve güveni kötüye kullanma var. Aynı banka sigorta şirketinin resmi internet sitesinde şöyle bir madde var: "Her ne koşulda olursa olsun ölüm halinde" diyor. Yani bunu mahkemelere düşmeden, müşterilerini aptal yerine koymadan, güvenilirliklerini zedelemeden çözsünler istiyoruz. Bankanın genç patronuyla da görüşme arzum var, yakında randevu alıp gideceğim.

Savaş AY
TAKVİM

"UÇUYORSAN ÖLMEYECEKSİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
Yazıklar olsun. bBu sigorta şirketleri gerçekten çok düzenbaz. ama suç devlette. ABD'de ya da Avrupa Birliği bir ülkede olsa o sigorta şirketini topa tutarlardı. Bizde maalesef diğer yorumlardaki gibi poliçeyi satana kadar, binbir yalan atıyorlar; satıktan sonra da ortadan kayboluyorlar. Tam bir vurgun düzeni . Kim para ödüyorsa zehir zıkım olsun o paralar sigorta şirketletine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BANKACILIK VE SİGORTACILIK SAHTEKARLIĞIN YASALLAŞMIŞ HALİDİR.SİGORTA ŞİRKETLERİ SİGORTA YAPTIRANA KADAR KAPINIZDA KÖPEK GİBİ YALVAR YAKAR OLURLAR İŞ TAZMİNAT ÖDEMEYE GELİNCE SİZİ KAPILARINDA KÖPEK ETMEYE ÇALIŞIRLAR.ADİLİĞİN DANİSKASI .DEVLETTE MAVAL MAVAL SEYREDER.BANKALAR KREDİ KARTINI NASIL İTTİRSEMDE ŞU VATANDAŞIN KANINI EMSEM DİYE BİR AMUDA KALKMADIĞI KALIR,SONRA BİR TERSLİK OLURDA ÖDEYEMEZSENİZ SİZİ DOMALTMAYA KALKAR...TÜH ALLAH CEZALARINI VERSİN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi banka ve sigorta şirketi olduğunu yazsalardı da rezil olsaydı şerefsiz adiler. Adam sanki intiharmı etti? Elinde olmayan sebeblerden dolayı kaza yapan uçaktaydı. Yazıklar olsun öyle bankaya da, buna göz yuman devlete de... --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu sigorta işleri ile yıllardan beri uğraşıyor Oben hoca. Çok sağlam yazmış bana göre. http://www.ucuyorum.com/showthread.php?p=303786#post303786 okuyun yazısını Olgay kaptanın sorununu nasıl 10 sene once görmüş anlayacaksınız. Yazıklar olsun TALPA ya da PILOTLAR VAKFINADA, SHGM ye de tüm sigorta şirketlerinede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bankacılık ve sigorta şirketleriyle ilgili acil düzenlemeye ihtiyaç var!!! maalesef banka ve sigortalar kayırılıyor. kredi kartı alırken karınca duası seklinde 5-6 sayfalık sözleşmeyi okusanız bile temerrüt faizi belirtilmez. mevduata %10-15 faiz verirler, tefeci gibi %400-800 temerrüt faizi alırlar. Internet güvenlikleri zayıftır hack edilir,suçu mudiye bulurlar..bir banka mudilerinin hesap guvenliğini sağlamakla yükümlü değil midir? saglık sigortası yaptırırsınız 10 yıl prim odersiniz, 10 yıl sonra tansiyon hastası olmuşsunuzdur hemen bir çok hastalıkta kapsam dışına alırlar veya sürprim uygularlar. Eğer ben hasta değilken senelerce prim ödemeyi kabul ettiysem, hastalanınca da kapsam dışı olmamam lazım değil midir? meydan boş nasılsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet malesf bende esimi ucak kazasinda gorevi basinda kaybettimve bankadan cekmis oldugu krediyi ,banka esime zorunlu hayat sigortasi yapmasina ragmen ,kalan kredi miktarini ben odedim,ve sizdeki aciklamanin aynisi yapildi,gorev basinda vefat etmemesi gerekiyormus,tekrar basiniz sag olsun diyorum,allah hepimize cok sabir versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi şirket olması önemli değil veya hangi işte çalışmakta bir anlam ifade etmez. BİR ürün satın alırken lütfen sözleşmeleri okuyalım. İş kazasını hayat sigortaları karşılamaz. Eğer siz mühendis olun inşaatta bir kaza geçirip ve vefat etse yine ödemez. Malesef kural bu şekilde. Çünkü sosyal güvenlik kurumundan malulen emeklilik ve tazminat hakkına sahip oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Değerli yorumcular yine sallama çay yapıyorlar. Yasal mevzuata göre, pilotların uçuş görevleri esnasında hayatlarını kaybetmeleri halinde hayat sigortaları bu riski karşılamıyor. Bunun haricinde, uçakta yolcu olarak uçmaları halinde tazminat alabiliyorlar. Ancak, pass biletle görevli mürettebat olarak gösterilirse yine tazminat alamazlar. Bu yüzdendir ki, Kartal Vakfı, Pilotlar Vakfı gibi kurumların uçuş kazasında yaralanan veya hayatını kaybeden uçucular için Yardım Sandıkları'na veya özel sigortaya ihtiyaçları vardır. Daha vahimini ifade edeyim, harp bölgeleri ilan edilen yerler için de durum aynıdır. Afganistan, Irak gibi yerlerde hayat / uçak/ kaza sigortanız geçersiz olabilir. Yüksek ücretli "Özel" sigorta gereklidir. Bilgileriniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hangi şirketmiş bu acaba? Bence ifşa edilmeli bunlar, herkes bilsin bu SAHTEKARLIĞI yapanın kim olduğunu. Bir pilotun sözleşmesine böyle bir madde koyup buna dayanarak para ödememek en hafif tabiriyle sahtekarlıktır çünkü. Bunların hepsi böyle maalesef; en basit bir araç KASKOsundan böyle önemli bir hayat sigortasına kadar aynı dolap: sigortayı yaptırana kadar 40 takla atarlar, olay olunca da vay ödemeyiz bak şu madde var sözleşmede... ALLAH'INIZDAN B ULUN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000