18 Mart 2010, Perşembe 16:07:12

UÇUŞ İPTAL EDİLİNCE...

Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Van seferi elverişsiz hava koşulları nedeniyle iptal edilince yolcular görevlilerle tartıştı.
  • Yorumum zaten 2 cumleydi, (Musteri Her zaman haklidir. THY de problem yonetmeyi, yolcularina dogru bir dille bilgi vermeyi ogrenmelidir) zahmet edip 2. cumleyi okumamissiniz. Ben THY illa ki o gun Van'a ucmali mi demisim? Yolcusuna uygun dille aciklamada bulunsalardi, isyan cikmazdi. Umarim aciklamam sizin icin yeterlidir. Hos, 1 cumleden uzun oldu, okuma kapasitenizi zorladim ama kusura bakmayin artik.
  • 15 yıl önce düşen thy uçağından vanlı yolcular sorumlu değillerdir! burda esas sorumsuzluğu gösteren thy pilotudur! hava şartlarının olumsuz olduğunu bile bile uçağını inmeye kendi zorlamıştır. çünkü aynı diyarbakırda olduğu gibi kendine olan özgüvenle hareket ederek ucuz kahramanlık örneği sergilemiştir! ve beraberindeki yolcuların hayatınıda kendisiyle beraber söndürmüştür!
  • Gidilecek meydanın coğrafi hava şartları önemilidir;yüksekliği,dağların yapısı,rüzgar yönü,basınç,meydan subloları....Sayın arkadaşım anlamam derken gerçekten anlamadığın ortaya çıktı. Bilip bilmeden yazmayın,araştırın,inceleyin,öğrenin sonra yorum yazın. İşte sorun burada bilip bilmeden herşeyi en iyi biz biliyoruz.Aslında biz bilmiyoruz sadece sanıyoruz. Sanmakla bilmek arasındaki fark yaşamla ölüm arasındaki farktır!
  • Yurdum insanı yine safa bağlamış kendini!Bileti aldım uçmalı uçak düşüncesi ile hareket nereye kadar,yolcuların güvenliği için uçmasa neden uçmadı;uçupta mazallah kaza olsa uçmasa daha iyi olurdu ama yine yapacaklarını yaptılar para için uçtular olacaktı. Şunu kavrayamamış halkım,önemli olan uçak değil sigorta onu karşılar, ya halkımın canı geride bırakacakları!Ey halkım bunu neden düşünmezsin!Van kazası acı bir derstir havayolları için!Yurdum insanı halen dersini almamış görünen o ki!Halen havayolu ile uçuş bilinci gelişmemiş,yıl 2010!Havacılık yurdumda halkı için, ülkesi için gelişiyor, geliştiriyor kendini ya halkım ne için gelişiyor geliştiriyor kendini?
  • Arkadaşım Norveç'in en kuzeyinde oturuyor ve işi gereği sık sık Oslo'ya gidip geliyor. En sert kar tipilerinde bile uçuşların aksadığı olmuyor. Biz kim havacılık kim. Herkez show peşinde, sadece konuşuyorlar. Büyüklük bunların bize anlattığı gibi olmuyor.
  • Henüz hafta başında Sivas uçuşunda da 2 saatten fazla erteleme oldu hava şartlarından... Ancak o hattın yolcuları artık bunun bilincindeler ve iptali de göze alarak sabırla beklediler. Nedense (biliyoruz da) son yıllarda "biz doğuluyuz" edebiyatı her kesimde dile getirildiği gibi burada da kullanılmaya başlamış. Doğru... Bu gibilere kalsa uçururlar uçakları. Zihniyeti anlamak için kara yolunda meydana gelen otobüs kazalarının firmalara göre dağılımına bakın. %80'ler mertebesinde doğu illerine ait firmalar olduğunu göreceksiniz. Birşey daha eklemek gerekir ki yorumları okuyunca eğitime sadece bu tür yolcuların değil bazı yorumcuların da ihtiyacı var diye düşünmeden edemiyorum.
  • uçakla otobüsü karıştırmaya devam edin siz van kazasını hatırlamayın balık hafızalı saftirikler
  • THY Van kazası neden olmuştu hatırlayan var mı? Ey yorumcular, boş sözlere gerek yok Van'da yitirilenleri hatırlıyananız yok mu? O kazada uçağın Van'a gelmesi için ısrar edenler kimlerdi? Hava şartları neydi..? Bu kadar mı balık hafızalıyız..? Hadi biz balık hafızalıyız, Van'lılara ne demeli?
  • Müşteri her zaman haklıdır diyen cahil. THY burada kusurlu mal satıp müşterisini mağdur etmiyor, hava şartları kötü uçak gidemez diyor. Yani sen ve senin gibilerin hayatını emniyete alıyor. Tabi ekibini ve uçağını da... Ah keşke Van yolcusunun her zaman bu tip tepkiler gösterdiği gerekçesiyle Van uçuşlarını askıya almayı da deneyebilse... Ayrıca bu müşteriler Van'ın kalbine düşen THY uçağını ne çabuk unutmuşlar,yazıklar olsun...
  • hay Van gibi meydanın görüşüne sisine pusuna ne diyim

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre öğlen saat 12.00’da kalkış yapması planlanan uçağa yolcular bir saat gecikme ile saat 13.00’da alındı. Gecikmenin ardından uçakta da 30 dakika bekleyen yolcular arasında huzursuzluk başladı. Van’daki meteorolojik koşulların uçağın Van için havalanmasına izin vermeyince uçuş iptal edildi. Kalkış için pist başına gelen ve 15 dakika da orada bekleyen uçak daha sonra geri döndü. Uçak içinde başlayan 120 yolcunun huzursuzluğu uçuşun iptal edilmesiyle isyana dönüştü.

Olayın ardından uçaktan indirilen yolcular Türk Hava Yolları İç Hatlar Gidiş salonunda bulunan kontuardaki görevlilerin yanına gitti. Yolcular yetkililerden uçuşun bugün yapılamayacağını öğrenince yetkililer ile tartıştı. Yetkililer merkezden bekledikleri cevap gelene kadar yolcularla ve olayı görüntüleyen Airport TV kameramanıyla tartışmaya devam etti.

Merkezden cevap geldi tartışma sona erdi

Yolculardan bazıları biletlerini iptal ederken, bazı yolcular ise THY tarafından otele yerleştirildi. Yolcular yarın THY’nin Van’a düzenleyeceği ek seferle uçacaklar.

©AirportHaber

THY

THY

THY

THY

THY

UÇUŞ İPTAL EDİLİNCE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumum zaten 2 cumleydi, (Musteri Her zaman haklidir. THY de problem yonetmeyi, yolcularina dogru bir dille bilgi vermeyi ogrenmelidir) zahmet edip 2. cumleyi okumamissiniz. Ben THY illa ki o gun Van'a ucmali mi demisim? Yolcusuna uygun dille aciklamada bulunsalardi, isyan cikmazdi. Umarim aciklamam sizin icin yeterlidir. Hos, 1 cumleden uzun oldu, okuma kapasitenizi zorladim ama kusura bakmayin artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
15 yıl önce düşen thy uçağından vanlı yolcular sorumlu değillerdir! burda esas sorumsuzluğu gösteren thy pilotudur! hava şartlarının olumsuz olduğunu bile bile uçağını inmeye kendi zorlamıştır. çünkü aynı diyarbakırda olduğu gibi kendine olan özgüvenle hareket ederek ucuz kahramanlık örneği sergilemiştir! ve beraberindeki yolcuların hayatınıda kendisiyle beraber söndürmüştür!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gidilecek meydanın coğrafi hava şartları önemilidir;yüksekliği,dağların yapısı,rüzgar yönü,basınç,meydan subloları....Sayın arkadaşım anlamam derken gerçekten anlamadığın ortaya çıktı. Bilip bilmeden yazmayın,araştırın,inceleyin,öğrenin sonra yorum yazın. İşte sorun burada bilip bilmeden herşeyi en iyi biz biliyoruz.Aslında biz bilmiyoruz sadece sanıyoruz. Sanmakla bilmek arasındaki fark yaşamla ölüm arasındaki farktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yurdum insanı yine safa bağlamış kendini!Bileti aldım uçmalı uçak düşüncesi ile hareket nereye kadar,yolcuların güvenliği için uçmasa neden uçmadı;uçupta mazallah kaza olsa uçmasa daha iyi olurdu ama yine yapacaklarını yaptılar para için uçtular olacaktı. Şunu kavrayamamış halkım,önemli olan uçak değil sigorta onu karşılar, ya halkımın canı geride bırakacakları!Ey halkım bunu neden düşünmezsin!Van kazası acı bir derstir havayolları için!Yurdum insanı halen dersini almamış görünen o ki!Halen havayolu ile uçuş bilinci gelişmemiş,yıl 2010!Havacılık yurdumda halkı için, ülkesi için gelişiyor, geliştiriyor kendini ya halkım ne için gelişiyor geliştiriyor kendini?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım Norveç'in en kuzeyinde oturuyor ve işi gereği sık sık Oslo'ya gidip geliyor. En sert kar tipilerinde bile uçuşların aksadığı olmuyor. Biz kim havacılık kim. Herkez show peşinde, sadece konuşuyorlar. Büyüklük bunların bize anlattığı gibi olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Henüz hafta başında Sivas uçuşunda da 2 saatten fazla erteleme oldu hava şartlarından... Ancak o hattın yolcuları artık bunun bilincindeler ve iptali de göze alarak sabırla beklediler. Nedense (biliyoruz da) son yıllarda "biz doğuluyuz" edebiyatı her kesimde dile getirildiği gibi burada da kullanılmaya başlamış. Doğru... Bu gibilere kalsa uçururlar uçakları. Zihniyeti anlamak için kara yolunda meydana gelen otobüs kazalarının firmalara göre dağılımına bakın. %80'ler mertebesinde doğu illerine ait firmalar olduğunu göreceksiniz. Birşey daha eklemek gerekir ki yorumları okuyunca eğitime sadece bu tür yolcuların değil bazı yorumcuların da ihtiyacı var diye düşünmeden edemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçakla otobüsü karıştırmaya devam edin siz van kazasını hatırlamayın balık hafızalı saftirikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY Van kazası neden olmuştu hatırlayan var mı? Ey yorumcular, boş sözlere gerek yok Van'da yitirilenleri hatırlıyananız yok mu? O kazada uçağın Van'a gelmesi için ısrar edenler kimlerdi? Hava şartları neydi..? Bu kadar mı balık hafızalıyız..? Hadi biz balık hafızalıyız, Van'lılara ne demeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Müşteri her zaman haklıdır diyen cahil. THY burada kusurlu mal satıp müşterisini mağdur etmiyor, hava şartları kötü uçak gidemez diyor. Yani sen ve senin gibilerin hayatını emniyete alıyor. Tabi ekibini ve uçağını da... Ah keşke Van yolcusunun her zaman bu tip tepkiler gösterdiği gerekçesiyle Van uçuşlarını askıya almayı da deneyebilse... Ayrıca bu müşteriler Van'ın kalbine düşen THY uçağını ne çabuk unutmuşlar,yazıklar olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hay Van gibi meydanın görüşüne sisine pusuna ne diyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000