01 Şubat 2013, Cuma 14:35:26

UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi kapılarını açtı...
  • yılların tecrübesiyle konuşan baş kaptanımız biz öğrencilere durmadan şunu tekrarlar; buradan mezun olduktan sonra iş bulamıyorsanız, sektörün ihtiyaçlarına cevap veremiyorsunuzdur. eğer her anlamda sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeydeyseniz, aranılan pilot sizsiniz diyerek sözünü tamamlar. 45bin euro vermek değil konu. 45bin euro'yu veren değil, tam anlamıyla pilot olan kişi uçmayı hak eder.
  • Emine Hanim yine giyinememiş:):)Bizımla diyılsın:)
  • THY Uçuş Eğitim Merkezine tam not verilmiş. Bunu sağlayan vizyonlu yönetici kim di?
  • Burasi kapali miydi ki açılsın. Gündemde yer alsın dye mi bu organizasyon. Istıp ısıtıp önümüze koyuyor THY yönetimi.
  • 45.000 euro verecek "enayi" açığı var...
  • 2012 Yılı SAFA denetlemeleri 1. si Onur Air'dır 0.4 29 kasım 2012 de Bilal Ekşi Onur Aire bundan dolayı Teşekkür belgesi vermiştir. https://twitter.com/SHGM/status/274133664584048640/photo/1
  • Egitiminizin seviyesi fazlasiyla yansiyo dunyaya.. Tum kuyruklar vuruluyo,tum yildirimlar size carpiyo.. Nedense gunde 1000 tane ucagin indigi meydanlarda sadece siz pisti tutturamiyorsunuz.. Zihniyetiniz cemaatinizin son urunleri THY de 50-60 bin tl maas aliyo..sonuc zirvedesiniz tabiki.. Yalakaligin peskesin utanmazligin.. Siz bole rafadan ucak siparislerine personel Alimlarina devam edin..daha cok zirvelerde Gorucez sizi ama neyin zirvesinde ???
  • Bu haberde de görülüyo ki thy emek hırsızlığında son noktaya ulaştı. Artık kendi personelinin emeğini çaldığı gibi, başka şirketlerinde emeğinden haksız kazanç peşinde. 2012 safa bulgu oranı en düşük şirket başkadır.
  • O SANA DENETLEMESİDİR....HANİ TÜRK SİVİL HAVACILIĞIN YAPTIĞI....!!!!!!
  • Arkadaslar THY AO da hangı gorevde olursanız olun sanırım bana katılan cok olacaktır bu adamın bu kıl gülüşü var yaa bu gülüşü ,, sızle sankı dalga gecer gıbı gülüşü,,tamam hallederiz,siz haklısınız , evet olur,budur deyıpte sanki hiç soylememıs gibi,sankı hiç o Gnl md degılmıs gıbı kıvırtması ve ardına saklandıgı ve sankı bızde yedık o gülüşlü var ya .... nefret edıyorum bu tıpık yalaka mıy mıy ,personelını asla korumayan, varsa yoksa ıyı yonetıcılık odulunu almak ,bakana basbakana yakın olmak,, belkıde benıde ulastırma bakanı yaparlar tavrıyla ellerını devamlı ovusturur pozısyonunda olmasından...nerde Topcu ,,nerde kotıl!! fersah var arada fersah... once o kıl gülüşünü birazda olmuyorsa bıle zorla da TÜRKÇEnı duzelt'!!

Bayrak taşıyıcı Türk Hava Yolları Florya’daki Uçuş Eğitim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Genel Müdür Temel Kotil’in yanısıra Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu ve DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da katıldı.

Son 3 yılda 50 milyon dolar yatırım yapılarak uluslararası standartlarda hizmet veren Uçuş Eğitim Merkezi’nin açılışında söz alan Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, ‘Biz burada gerçekten üst düzey standartlarda hizmet veriyoruz. 2500 pilot ve 6000 kabin memurumuza yönelik eğitim çalışmalarımız kokpitin ve kabinin de gözle görülür şekilde kalitesinin artmasını sağladı. 40 dolayında eğitim sınıfı ve Konferans salonunu barındıran merkezimiz Üniversite ve eğitim kurumlarıyla ortak çalışmalarla insan kaynağı anlamında çok önemli hizmetler sunuyor. Uçuş eğitim merkezimizin 8500 metrekarelik alana sahip olması ile de ne kadar ciddi bir standartlarda olduğunu yeterince gösteriyor. Biz burada azimle çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

KOTİL: AB BİZDEN RAPOR İSTEDİ

Şekerci’nin ardından konuşmasını yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise, ‘Bizim hedefimiz her zaman iyi olmak. İyi olmak için de çalışmak zorundasınız. Amacımız 2500 pilotumuza en iyi eğitimi vererek onların da en iyi olmalarını sağlamak. Bu şekilde olmadığı sürece zirveye çıkamazsınız. Türk Havacılığı son derece etkili bir şekilde büyümeye devam ediyor. Atatürk Havalimanı yolcu sayısı anlamında şu anda Avrupa’nın en büyük 4. Havalimanı konumunda. Yaptığımız hesaplamalara göre Ağustos ayında Heathrow’un ardından 2. Sıraya çıkacağız. Rakamlar bunu gösteriyor. Bu şartlarda Atatürk Havalimanı’nın yetmediği de gözle görülür bir gerçek. İşte bu nedenle 150 milyon kapasiteli yeni bir havalimanı yapılacak. Büyüme hızının ne kadar etkili olduğu buradan da belli oluyor. Türk Havacılığı’ndaki büyüme Avrupa’da bile yankı uyandırdı. AB bizden bu anlamda rapor istedi ve biz de onlara rapor gönderdik. Raporun özetinde şu var; Bir ülkenin hükümeti, havayolu şirketi ve halkı aynı yöne bakıyorsa büyümek kaçınılmazdır. Biz bu vizyonla büyümeye devam edeceğiz. Gönül penceresiyle çalışıyoruz’ şeklinde konuştu.

SAFA DENETİMLERİNDE ZİRVEDEYİZ

Uçuş Eğitim Merkezi’nin açılışında değerlendirmelerde bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu; Hep anlattığımız birşey var. 220 noktaya ve 97 ülkeye uçuyoruz. Avrupa’nın en iyi 3. Havayolu şirketiyiz. Bunlar başarı hikayesi ancak bu başarıların arkasında birçok bölüm var. Bunları da unutmamak gerekir. Burada pilotlarımıza gerekli eğitimleri üst düzey standartlarda sunarak kaliteyi artırmayı ve zirvede kalmayı hedefliyoruz. Filomuzda bulunan uçakların simülatörleri ile verdiğimiz eğitimler kabin ve kokpit ekibine çok şey kazandırıyor. Yılda ortalama yüzde 20’nin üzerinde büyüme sağladık ancak asla insan güvenliği konusunda tasarruf etmedik. En iyi alımları yapıp en iyi çalışmaları yürüttük. Ayrıca bir diğer konu da mevcut pilot açığı konusu. Biz akadamimizde yılda 100 pilot yetiştirme imkanımız varken Aydın Çıldır Havalimanı’nı değerlendirdik ve 1 Mart’ta açılmasını öngörüyoruz. Yıl ortasında da eğitimlere başlamak istiyoruz. Ancak bu bile açığı kapatmak için yeterli değil. Yurt dışına da piot adaylarımızı gönderip eğitim almalarını sağlıyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımızdan biri de eğitim uçağı konusu. 12 adet eğitim uçağı ve 3 simülatörü de kısa zaman içinde bünyemize katacağız. Bu bilgiler ışığında şunu söyleyebilirim ki, zirveye çıkmak kolay ancak zirvede kalmak zordur. Bizde en iyi olmak zorunda olduğumuz konusunda bir bilinç var. Bakınız, SAFA denetimlerinde diplerden zirveye çıktık. Şimdi 1. Sıradayız’ dedi.

İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı için THY’nin bazı talepleri olacağının altını çizen Topçu, ‘İşletme hakkını kazanan şirketle görüşüp baı taleplerimiz olacağını kendilerine ileteceğiz. THY’nin operasyonlarını daha sağlıklı şekilde yürütebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Ancak önce ihale sürecini beklemek gerekiyor’ dedi.

Konuşmaların ardından simülatörlerde test uçuşu yapan Kotil ve Topçu, uçuş eğitim merkezine tam not verdi.

Daha sonra kabin ekiplerinin acil durumlarda nasıl bir yol izleyecekleri ile ilgili uygulamalı eğitimler gösterilerek, bazı senaryolar tatbik edildi.


 

UÇUŞ EĞİTİM MERKEZİ KAPILARINI AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Pilot Açığı ~ 11 yıl önce
yılların tecrübesiyle konuşan baş kaptanımız biz öğrencilere durmadan şunu tekrarlar; buradan mezun olduktan sonra iş bulamıyorsanız, sektörün ihtiyaçlarına cevap veremiyorsunuzdur. eğer her anlamda sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeydeyseniz, aranılan pilot sizsiniz diyerek sözünü tamamlar. 45bin euro vermek değil konu. 45bin euro'yu veren değil, tam anlamıyla pilot olan kişi uçmayı hak eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN.LİM ~ 11 yıl önce
Emine Hanim yine giyinememiş:):)Bizımla diyılsın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon ~ 11 yıl önce
THY Uçuş Eğitim Merkezine tam not verilmiş. Bunu sağlayan vizyonlu yönetici kim di?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Burasi kapali miydi ki açılsın. Gündemde yer alsın dye mi bu organizasyon. Istıp ısıtıp önümüze koyuyor THY yönetimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık ~ 11 yıl önce
45.000 euro verecek "enayi" açığı var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur Air ~ 11 yıl önce
2012 Yılı SAFA denetlemeleri 1. si Onur Air'dır 0.4 29 kasım 2012 de Bilal Ekşi Onur Aire bundan dolayı Teşekkür belgesi vermiştir. https://twitter.com/SHGM/status/274133664584048640/photo/1

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DreamlineR ~ 11 yıl önce
Egitiminizin seviyesi fazlasiyla yansiyo dunyaya.. Tum kuyruklar vuruluyo,tum yildirimlar size carpiyo.. Nedense gunde 1000 tane ucagin indigi meydanlarda sadece siz pisti tutturamiyorsunuz.. Zihniyetiniz cemaatinizin son urunleri THY de 50-60 bin tl maas aliyo..sonuc zirvedesiniz tabiki.. Yalakaligin peskesin utanmazligin.. Siz bole rafadan ucak siparislerine personel Alimlarina devam edin..daha cok zirvelerde Gorucez sizi ama neyin zirvesinde ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalancı THY ~ 11 yıl önce
Bu haberde de görülüyo ki thy emek hırsızlığında son noktaya ulaştı. Artık kendi personelinin emeğini çaldığı gibi, başka şirketlerinde emeğinden haksız kazanç peşinde. 2012 safa bulgu oranı en düşük şirket başkadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 11 yıl önce
O SANA DENETLEMESİDİR....HANİ TÜRK SİVİL HAVACILIĞIN YAPTIĞI....!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bılen bılır ~ 11 yıl önce
Arkadaslar THY AO da hangı gorevde olursanız olun sanırım bana katılan cok olacaktır bu adamın bu kıl gülüşü var yaa bu gülüşü ,, sızle sankı dalga gecer gıbı gülüşü,,tamam hallederiz,siz haklısınız , evet olur,budur deyıpte sanki hiç soylememıs gibi,sankı hiç o Gnl md degılmıs gıbı kıvırtması ve ardına saklandıgı ve sankı bızde yedık o gülüşlü var ya .... nefret edıyorum bu tıpık yalaka mıy mıy ,personelını asla korumayan, varsa yoksa ıyı yonetıcılık odulunu almak ,bakana basbakana yakın olmak,, belkıde benıde ulastırma bakanı yaparlar tavrıyla ellerını devamlı ovusturur pozısyonunda olmasından...nerde Topcu ,,nerde kotıl!! fersah var arada fersah... once o kıl gülüşünü birazda olmuyorsa bıle zorla da TÜRKÇEnı duzelt'!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000