09 Kasım 2016, Çarşamba 13:24:56

Uçucu personelin yıllık izin tarihleri belli oldu

Hava İş Sendikası Türk Hava Yolları uçucu personelin yıllık izinleri konusunda THY Ekip Planlama Başkanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerde mütabakat sağlandığını açıkladı.
  • THY Ekip Planlama Başkanı bugün emekli olmuş...
  • Vahim adaletli yapacagız diyorlar adalet nerde?
  • O kadar maaş alıyorlar bide izin mi veriliyor bunlara
  • Düştüğün pozisyondan memnunmusun? Ya sirkelen kendine gel yada Başka nına söyle onurlu bir hareket yapsın.
  • Sendika ile THY aynı mantıkta. Sendika zaten Thy ile anlaşmalı olarak konuşur, arada da belli olmasın diye thy'ye karşı ithamlarda bulunurlar.
  • Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derler.
  • Ne oldu
  • Bu neden haber olur ki ? Kime ne yıllık izinden
  • 2016 yilinda 26 gun hakediş olmasina ragmen 20 gun izin kullanildi. Sendikaya bildirdiginde 2017 yilinda 26 gun izin kullanacaksiniz dendi (ekip planlamanin verdigi cevapla ayni) Bu konuda ne zaman bir islem yapmayi dusunuyor acaba sendika? 2012 yilinda bur yili doldugu icin 20 gun izin kullandirilan personel, 5 yili doldugu 2016 yilinda da 26 gun izin kullanmaliydi. Kayip 6'şar gun izin ne olacak?
  • boş işler öüöüzdeli ay 1000 kişi atılacak siz neyin peşindesiniz!!!

Hava İş Sendikası Türk Hava Yolları uçucu personelin yıllık izinleri konusunda THY Ekip Planlama Başkanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerde mütabakat sağlandığını açıkladı.

Hava İş'ten yapılan açıklamada:

Sayın Üyelerimiz,

2017 yılı, yıllık izin planlaması için sendika yöneticilerimiz ve temsilcilerimizin, THY Ekip Planlama Başkanlığı ile gerçekleştirmiş olduğu izin komisyonlarında, uçucu personelin izinlerinin, bazı kriterlere ve öncelik esaslarına göre planlanması konusunda mutabakat sağlanmıştır.

Geçtiğimiz yıldan itibaren yasa gereği aktif olarak  oluşturulan izin komisyonlarında, uçucu personelimiz için yıllık izin kriterleri belirleme ve planlanmasında uygulama ve denetleme yetkisi sendikamız ve ekip planlama başkanlığına aittir. Bu konuda başka hiçbir birimin yetkisi yoktur. Amacımız tüm personelimizin yıllık izinlerinin adaletli ve en etkin şekilde planlanması ve kullandırılmasıdır. Bu amaçla katıldığımız izin komisyonlarında temsilcilerimiz, siz değerli üyelerimizin moral ve motivasyonunu attıracağını düşündüğümüz bazı öneri ve teklifleri komisyonlarda sunmuşlardır. Bu tekliflerimizin birçoğu karşılıklı iyi niyet ve mutabakatla kabul edilerek önümüzdeki yıl itibari ile uygulamaya başlanacaktır. Ancak bazıları ise sistem alt yapısının gerekli sürede hazır olamayacağı gerekçesi ile 2018 yılından itibaren uygulamaya konacak şekilde karara bağlanmıştır. Bu sene uygulanacak yeni değişiklikler şunlardır ;

1- 2017 yılı içerisinde yarı yıl tatili tüm personelin maksimum kullanabilmesi için iki parçaya bölünmüştür. Bir kısım personel yarıyıl tatilinin birinci haftasında, diğeri ise ikinci haftasında kullanacak şekilde planlama yapılacaktır. Ayrıca ilk öğretim çağında çocukları olan ailelere (çocukların yaşı 5-15) ilave puan verilerek, yarı yıl tatilinin amacına uygun olarak ilköğretim çağında çocukları olan üyelerimizin öncelikle planlanması yapılacaktır. İlköğretim çağında çocukları olmayan ve eşleri öğretmen olan veya bu tarihler arasında özel sebeplerle izin talep eden üyelerimize de kontenjan dahilinde bu tarihler arasında izin planlanacaktır. Eğer yukarıdaki şartları sağladığı halde bu tarihler arasında izin planlanamayan üyemiz olursa itirazları halinde, itiraz komisyonunda durumları tekrar değerlendirilerek gerekiyorsa manüel planlama ile durumları düzeltilecektir.

2- 2017 yıllık izinlerinin tamamı aynı yıl içinde diğer yıla taşmadan kullandırılacaktır (eğer bu konuda aksi bir talepte bulunulmamışsa).

3- Kesin izin tarihleri belirlendikten sonra Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yazlık izin planlanamayan üyelerimize, talep etmeleri halinde ve ekip planlama aylık planlama ihtiyaçlarına bağlı olarak tamamına olamasa da, yapılabildiği kadar büyük bir kısmına ay sonu – ay başı 3 veya 4’er gün birleştirilerek hemen her üyemize yaz döneminde en az bir hafta izin yaptırabilmeyi planladık.

NOT: Önümüzdeki aylarda bu konuyla ilgili müracaat tarihi konusunda sizlere ilgili bilgi maili ayrıca gönderilecektir.

Sevgili üyelerimiz, ekip planlama ile görüştüğümüz, ancak sistemsel alt yapı nedeni ile 2017 yılı, yıllık izin planlamasına dahil edilemeyen, ancak 2018 yılından itibaren ekip planlama tarafından yıllık izin kriterlerine dahil edilebilecek tekliflerimiz de şunlardır;

1- Yılık izin prosedürünün yeniden düzenlenerek mevcut yasalara uygun hale getirilmesi,

2- Yazlık ve kışlık izinlerin 15 Nisan – 15 Ekim tarihler arasında 6’şar aylık dönemlere ayrılması,

3- Kış izninin çalışanın kendisinin talebi halinde (1 Ocak-15 Nisan ve 15 Ekim – 31 Aralık) tarihleri arasında ikiye bölünerek kullanılabilmesidir.

Değerli üyelerimiz, yıllık izinlerin itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından toplanacak yıllık izin itiraz komisyonunda, sendikamızın komisyon üyesi temsilcileri ve ekip planlama komisyon üyeleri, tüm itirazları tek tek inceleyerek gerekli görülen düzeltmeleri belirlenen gerekli kontenjanlar dahilinde yapacaklardır. Bu konu ile ilgili gerek duyduğunuz tüm itirazlarınızı tanımlanan yasal süre içerisinde (10 Kasım 2016 saat 23:59’a kadar) yapmanızı ve sendikamıza da bilgi maili göndermenizi rica eder, sağlıklı ve emniyetli uçuşlar dileriz.

Uçuş Personeli Yıllık Ücretli İzin Tarihleri Form Linki için TIKLAYINIZ...

Uçucu personelin yıllık izin tarihleri belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

Başkan ~ 7 yıl önce
THY Ekip Planlama Başkanı bugün emekli olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daniyal ~ 7 yıl önce
Allahın laneti üstüne olsun.
Çok şükür ~ 7 yıl önce
İki yüzlü birinden daha kurtulduk.
Kömünist ~ 7 yıl önce
Vahim adaletli yapacagız diyorlar adalet nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ney ~ 7 yıl önce
O kadar maaş alıyorlar bide izin mi veriliyor bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuna ~ 7 yıl önce
Verin bi paspas cok konusma teknikde senin gibi boş adan cok olabir belki ama sağlam olanları kötü gösterme sus en güzeli boş insan
Hepinize ~ 7 yıl önce
Benden celik iş cember ciz dur anladınız siz onu
buya ~ 7 yıl önce
Sen ne kadar kazaniyorsun kemigin kalmadi havliyormusun, bu da sensin
Sendika ~ 7 yıl önce
Düştüğün pozisyondan memnunmusun? Ya sirkelen kendine gel yada Başka nına söyle onurlu bir hareket yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 7 yıl önce
Sendika ile THY aynı mantıkta. Sendika zaten Thy ile anlaşmalı olarak konuşur, arada da belli olmasın diye thy'ye karşı ithamlarda bulunurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 7 yıl önce
Yenimi uyandınız kaptanım.
KPT ~ 7 yıl önce
Yenimi uyandınız kaptanım???
Satılık ~ 7 yıl önce
Aidatına sadık,her denene inan,seçiden seçime sadece görünen ...... satılıktır. siz anladınız onu!!!!!
Satılık ~ 7 yıl önce
Aidatına sadık,her denene inan,seçiden seçime sadece görünen ...... satılıktır. siz anladınız onu!!!!!
Yeni ogrenmek ~ 7 yıl önce
Adam yeni ogrenmis gibi konusmamis ki. Ille de laf sokmak istiyosan kendine sok once belki bi uyanma olur
Başkan ~ 7 yıl önce
Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman çelebi derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neyyyy ~ 7 yıl önce
Keçimi dedin? Ahirette davacı olur keçiler bak.
Başkan ~ 7 yıl önce
Uğraşı alanında önceliğini belirlemezse, başardığı konularda dahi böyle alay konusu olur.Sendika Başkanı itibarını luzumsuz işler,şahsi menfaatlerle uğraşarak yitirmiştir,ve istifanı Sendikayı itibasırsızlaştırma.
Şef maaşları ~ 7 yıl önce
Ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş ~ 7 yıl önce
Sendika bu konuya açıklık getirmişti, maaşlar Türkiye şartlarının üstünde.
Yanlış ~ 7 yıl önce
anlaşıldı galiba müfettiş maaşları için söylendi o.
Purser ~ 7 yıl önce
Bu neden haber olur ki ? Kime ne yıllık izinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olurmu ~ 7 yıl önce
Sendika kedi olalı bir fare yakalama peşinde.
26 gun izin ~ 7 yıl önce
2016 yilinda 26 gun hakediş olmasina ragmen 20 gun izin kullanildi. Sendikaya bildirdiginde 2017 yilinda 26 gun izin kullanacaksiniz dendi (ekip planlamanin verdigi cevapla ayni) Bu konuda ne zaman bir islem yapmayi dusunuyor acaba sendika? 2012 yilinda bur yili doldugu icin 20 gun izin kullandirilan personel, 5 yili doldugu 2016 yilinda da 26 gun izin kullanmaliydi. Kayip 6'şar gun izin ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.a ~ 7 yıl önce
Biz napalım lan onur airde 14 gün
Nanecik ~ 7 yıl önce
Adın batsın işsiz bıraktığın km ların ahlarını alıyorsun
boş ~ 7 yıl önce
boş işler öüöüzdeli ay 1000 kişi atılacak siz neyin peşindesiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosbıyık ~ 7 yıl önce
Boş işlerin adamı,ciddi işler delikanlıya yakışmaz.Örnek 211....
Bosbıyık ~ 7 yıl önce
Boş işlerin adamı,ciddi işler delikanlıya yakışmaz.Örnek 211....
Sendikamı ~ 7 yıl önce
Abant,koruma,müfettiş yardımcılığı kaymaklı işlerdende kooparatifcilik.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000