26 Nisan 2009, Pazar 12:58:25

Uçtu uçtu kredi kartları 'bedavaya' uçtu

2000 yılında Garanti Bankası'nın çıkardığı uçtukça mil kazandıran kart Shop&Miles'ı, Akbank Wings ile izledi. Bu yıl ise İş Bankası Maximiles'ı, ardından Yapı Kredi Adios'u çıkardı. Kartlar seyahat severlere çok sayıda hizmeti de indirimli veya bedava sağlıyor.
  • bütün bankaların ve havayollarının reklamını yapmışsınız.Bravo. Neden HSBC veya PEGASUS adı hiç geçmiyor merak ettim?
  • EN IYISI SHOP AND MILES. GERISI HIKAYE.
  • milleri kendi kazanmışsa ister uçar ister satar ister atar sen niye gocunuyorsun dostum...
  • Bedava sirke baldan tatlı olunca miller havada uçuşmaya başladı. satılık emlak ilanları gibi satılık mil ilanları ortalığı sardı.Millet kapı kapı gezip mil satıyor.Malum millerin kullanınımda soyadı zorunluluğu yok .Sat sata bildiğin kadar yaşasın MİL MAFYA sı
  • yorumu yazan arkadaşa aynen katılıyorum
  • Shop & Miles ilk ciktiginda 1 ytl'ye 2 mil veriyordu, sonraki thy ihalesinde bu 1 ytl'ye 1,5 mil e dustu, en son yapilan thy ihalesinde de 1 ytl'ye 1 mil e dustu. Bakmayin haberde 1,5 mil'e kadar dedigine mudurun, laf gelmesin diye 3-5 anlasmali kurumda 1,5 mil e kadar olmus, diger tumunde 1 mil. Sonucta bu haberde saymamislar ama denizbank'in lufthansa ya mil kazandiran karti da 1 ytl ye 1 mil veriyor. yani artik shop&miles in bir ozelligi ve ayricaligi kalmadi. Garanti ve THY'ye hayatta basarilar...

Bankalar arasında uçuran kartlar yarışı yeni oyuncuların girmesiyle hız kazandı. Garanti Bankası’nın 2000 yılından bu yana THY ile ortak yürüttüğü Shop&Miles programının ardından 2007 yılında Akbank Wings ile atağa kalktı. Bu yılın başında ise İş Bankası Maximiles ile üst gelir grubundaki müşterilerine bu yeni hizmeti sundu. Yaklaşık bir ay önce ise Yapı Kredi ‘adios, yiyiyos, içiyos’ sloganıyla seyyahat ettiren kredi kartını piyasaya sürdü. Seyyahat etmeyi seven ve belli gelir grubuna dahil kişileri hedefleyen bankalar sadece mil biriktirip bedava uçak bileti sağlamanın yanı sıra havalimanlarında bedava Loung hizmeti, oto kiralama, alışveriş, restaurantlarda indirimler gibi çok sayıda ek imkanı da kart sahiplerine sunuyor.

YAPI KREDİ

Yapı Kredi’nin yaklaşık bir ay önce çıkarttığı ‘adios’ da uçuran kartlar arasında yerini aldı. Yapı Kredi Pazarlama Grupları Başkanı Hakan Kaplan, “Uçak biletinin yanı sıra kara, hava, deniz ulaşımından araç kiralamaya, otel konaklamalarından tatil ve tur paketi satın almaya kadar seyahat ile ilgili her türlü harcamada kullanılabilen bir kart. Bu yönüyle seyahati yalnızca belli bir kesimin kullanımından çıkaran bir kart olmasını hedefliyoruz” dedi.

World özelliği de var

adios’un aynı zamanda Worldcard‘ın tüm özelliklerine sahip olduğunu da vurgulayan Kaplan diğer kart programlarından farklı olarak biletlerin fiks bir puan karşılığında değil güncel bilet fiyatları ne ise, o değer üzerinden alınabildiğini de vurguladı.

Kaplan adios’un sunduğu hizmetler hakkında ise şunları söyledi: “adios sahipleri dilerlerse tek yön bilet satın alabiliyor üstelikte alan vergisi ödemiyor. Worldpuan’ın yeterli olmadığı durumlarda avanspuan kullanabiliyor yurtdışı seyahatlerinde Atatürk Havalimanı’ndaki World Lounge’un yanı sıra Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki Yapı Kredi Valet Parking’den ve indirimli havalimanı transferlerinden de yararlanabiliyor. Seyahat sigortası sayesinde vize işleminde sigorta poliçesi alınmasına gerek kalmıyor. adios sahipleri uçarken ikinci biletlerine indirim alıyor, 2 yaşına kadar bebekler için bilet ücreti ödemiyor ve aynı soyada sahip kart sahipleri arasında puanlar birleştirilip seyahat harcaması yapabiliyorlar.”

Örneğin, adios sahibi bugün yurtdışına 500 TL’lik bir bilet almak isterse 34 bin Worldpuan’a ihtiyacı oluyor. 34 bin Worldpuan günlük harcamalarda kullanıldığı takdirde karşılığı ise sadece 170 TL. Yani 170 TL’lik Worldpuan, seyahat harcamasında kullanıldığında 500 TL’lik uçak bileti alınabiliyor. ‘Refakatçi bilet’te ise yüzde 25 daha avantajlı katsayılardan yararlanıyor. Kaplan, yaklaşık bir aylık geçmişi olan adios’u birinci yılın sonunda 200 bin kişiye ulaştırmayı, ikinci yıl sonunda ise sektör lideri yapmayı hedeflendiğini açıkladı.

İŞ BANKASI

Müşterilerinden gelen taleple bu yılın başında uçuş kartı Maximiles’ı hayata geçiren İş Bankası reklam filmlerinde de vurguladığı ‘Hayatın rutininden kaçıp farklı yerlere giderek, yeryüzüne daha büyük bir iz bırakmak’ isteyenlere Maximiles’ı öneriyor.

Bankadan yapılan bu konudaki açıklamada, “Ana çıkış noktamız, mevcut kartlardan farklı, söz konusu mil programlarının çözüm bulamadığı ihtiyaçlara odaklanan bir program oluşturmak oldu. Bu maksatla, mevcut uçuş kartlarının getirdiği mil tabloları, sezon farkları gibi kavramların dışına çıkılmış ve müşterilerin uçak biletini buldukları fiyata almalarını sağlayacak bir mekanizma kurgulandı. Buna göre, bulduğu uçak bileti 30 TL olan Maximiles müşterimiz 30 MaxiMil, bileti 150 TL olan müşterimiz 150 MaxiMil biriktirerek biletini alabiliyor. Böylece, bölge kotaları ve havayolu sınırlamaları olmaksızın, erken rezervasyon fırsatları ve tüm kampanyaların fiyat avantajlarından yararlanabiliyorsunuz“ denildi.

Yurtdışına özel avantaj

Maximiles’ın diğer bir farkı ise, yurtdışı uçak bileti alımında,  MaxiMil’leri 1,5 kat değerli kullanma şansı yaratması. Örneğin, 600 TL’lik bir yurtdışı uçak bileti almak isteyenler 400 MaxiMil biriktirmesi yeterli oluyor. Ayrıca Maximiles sahipleri, bilet tutarının tamamı kadar avans MaxiMil kullanıp, bir yıl içinde bu avansı kapatabiliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yüzde 50 otopark indiriminden yararlanan Maximiles sahipleri, İstanbul, Ankara ve İzmir Dış Hatlar terminallerindeki Lounge’ı kullanabiliyor. Ayrıca, bu havaalanlarında ulaşımları ile yaz dönemlerinde Çeşme, Dalaman ve Bodrum havaalanı transferleri için Maximum Shuttle hizmetini indirimli fiyata satın alabiliyor.

Maximiles’ın mil politikaları hakkında da bilgi veren İş Bankası, “Maximiles Seyahat Hattı veya maximiles.com.tr’den, satın aldığınız uçak biletleri için ilave mil kazanılıyor. Uçak bileti alımında 1 MaxiMil, 1 TL’ye eşit olurken, her 100 TL’lik alışveriş, 1 MaxiMil kazandırıyor” denildi.

Bankadan verilen bilgiye göre yıl sonuna kadar 200 bin kullanıcıya ulaşması hedeflenen Maximiles kart sayısı şu an itibarıyla 60 binin üzerine kullanıcı sayısına ulaşmış durumda. 

AKBANK

Akbank 2007 yılında ‘Türkiye’nin en kolay uçuran kartı’ sloganıyla çıkarttığı Wings ile 200 bini aşkın kişiye hizmet veriyor. Wings ile yapılan tüm harcamalarla Mil Puan biriktirip, bu puanlarla istenen havayolu ile alan vergisi ödemeden bedava uçak bileti alındığını söyleyen Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, “Ayrıca uçakta yer olduğu sürece biletinizi alabiliyorsunuz, Wings‘de kontenjan kısıtı yoktur. Bir başka özelliği ise bayram, yılbaşı dahil aynı Mil Puan ile bilet almanız. Bebeğinizin (0-2 yaş) bileti ise Wings’den hediye. Havaalanı özel hizmetleri arasında ise, Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar ile Esenboğa İç Hatlar Lounge hizmetleri ücretsiz ayrıca otoparklardan yüzde 55 indirimle yararlanma şansı var. Özel şoför, VIP transfer, araç kiralama dışında her türlü rezervasyon, DVD/çiçek siparişi, ev yardımı gibi hizmetlerde sağlanıyor.”

Wings’ten 745 bin bedava bilet

Wings sahiplerinin iki yılda 745 bin bedava uçak bileti sağladığını da sözlerine ekleyen Kölüman şu ilginç bilgileri de verdi: “Bu, bir anlamda 3 bin uçak dolusu yolcu ve dünyanın etrafında 10 binden fazla dönebileceğimiz anlamına gelir.  Bu süreçte yaklaşık 80 bin uçak bileti, Avans mil ile alındı. Wings müşterileri ayrıca 19 milyon TL’lik chip-para kazandı. Yurtdışı harcamalarında ise 1.5 milyon TL indirim sağlandı. Wings müşterileri 31 Mayıs’a kadar yaklaşık 8 milyon adet yurtdışındaki restoranlarda yüzde 10 indirim sağlıyor.”

Her 1 TL harcama için 1 Mil Puan kazanıldığını ayrıca 200 bine yakın Axess üye işyerinde Wings’le yapılan alışverişlerden mil puanla aynı anda chip-para kazanıldığını söyleyen Kölüman, “Bu özelliği ile Wings sektörde aynı anda iki ödülü de kazandıran tek karttır” dedi.

Wings sahiplerinin yurtiçi bilet için en az 15 bin Mil Puan, Avrupa için 35 bin Mil Puan ve ABD içinse en az 50 bin Mil Puan kazanması gerekiyor. Bu programda sezon farkı olmadığı için her dönem bu miller geçerliliğini koruyor.

GARANTİ

Türkiye’nin ilk uçuş mili kazandıran kartı Shop&Miles 2000 yılından bu güne 450 bini aşkın kullanıcı sayısına ulaşarak gerek ciro, gerekse kart sayısı açısından Türkiye’nin en büyüğü oldu.
Shop&Miles’ın THY’nin tek resmi kartı olduğunu hatırlatan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge, THY dışında dünyanın 24 büyük havayolu firmasıyla uçuşlardan da mil kazandırma özelliği olduğunu da vurguladı. Uçuşlardan kazanılan millere ek olarak yapılan her 1 YTL’lik alışverişe 1,5’a kadar uçuş mili verildiğini de söyleyen Bilge, “Hem uçuşlardan hem alışverişlerden mil kazandırma özelliği olan Shop&Miles bugüne kadar 30 milyarın üzerinde mil kazandırdı. Bu sayı dünya çevresinde yaklaşık 3 milyon kez bedava uçuşa denk geliyor” dedi.

Elvan Bilge mil programıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Avrupa uçuşu için yaklaşık 15 bin mile sahip olunması gerekiyor. Amerika’ya ise 50 bin mil ile gidilebiliyor. Shop&Miles’ın en büyük farkı miller kullanılarak yapılan uçuşlardan da mil kazandırması. Örneğin Newyork’a uçulduğunda 5 bin mil kazanılıyor. Ayrıca özel tasarım Havaalanı Lounge’larımızın yanı sıra kart sahiplerine 2004 yılından bu yana &club ile 7/24 concierge ve seyahat danışmanlığı hizmetini de vermeye başladık. &club’a ek olarak 3 yıl önce bir üst hizmeti olan Prive’yi geliştirdik. Prive ile kart sahiplerine Madonna’dan Kate Moss’a bir çok ünlü ve elitin üye olduğu dünyanın 1 numaralı seyahat ve concierge şirketi olarak kabul edilen Quintessentially’den hizmet alma ayrıcalığını sunuyoruz. Shop&Miles Prive Card’lar, Türkiye’nin ilk tasarım kartı olma özelliğini de taşıyor.

Radikal

Uçtu uçtu kredi kartları 'bedavaya' uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
bütün bankaların ve havayollarının reklamını yapmışsınız.Bravo. Neden HSBC veya PEGASUS adı hiç geçmiyor merak ettim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
EN IYISI SHOP AND MILES. GERISI HIKAYE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
milleri kendi kazanmışsa ister uçar ister satar ister atar sen niye gocunuyorsun dostum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bedava sirke baldan tatlı olunca miller havada uçuşmaya başladı. satılık emlak ilanları gibi satılık mil ilanları ortalığı sardı.Millet kapı kapı gezip mil satıyor.Malum millerin kullanınımda soyadı zorunluluğu yok .Sat sata bildiğin kadar yaşasın MİL MAFYA sı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorumu yazan arkadaşa aynen katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Shop & Miles ilk ciktiginda 1 ytl'ye 2 mil veriyordu, sonraki thy ihalesinde bu 1 ytl'ye 1,5 mil e dustu, en son yapilan thy ihalesinde de 1 ytl'ye 1 mil e dustu. Bakmayin haberde 1,5 mil'e kadar dedigine mudurun, laf gelmesin diye 3-5 anlasmali kurumda 1,5 mil e kadar olmus, diger tumunde 1 mil. Sonucta bu haberde saymamislar ama denizbank'in lufthansa ya mil kazandiran karti da 1 ytl ye 1 mil veriyor. yani artik shop&miles in bir ozelligi ve ayricaligi kalmadi. Garanti ve THY'ye hayatta basarilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000