05 Temmuz 2018, Perşembe 10:30:39

Uçan şef davayı kazandı, THY’yi kaybetti

Turkish Do&Co’dan geçen Aralık ayında işten çıkarılan Uçan Şef M.S., şirketine açtığı davayı kazandığı için THY kabin memurluğu eğitim sürecinden atıldı.
  • Kabin memurluğu eğitimine almak, insanları haklarından vazgeçirmek için bir zorlama değil midir yani? THY'de bunu görmek çok üzücü oldu benim için.Benim de ileride çalışmak istediğim bir şirket çünkü.Umarım aslı yoktur bu haberin.
  • Görün bakın çalışan memnuniyeti anketi sonucu %90 ve üzeri çıkacak!!!!
  • Bir ulkede adalet, kisinin inancina, irkina, siyasi gorusune gore degisiyorsa o ulkede hak adalet yoktur. Adam haksizliga ugramis, mahkemede hakli gormus. Bu demektirki, biz gucluler ne verirsek onla yetinin. Insaallah bunu yasatanlarda ayni duruma duserler.
  • ''THY’nin kabin memurluğu alım sürecine başvuran M.S. yazılı ve sözlü mülakatları başarıyla geçtikten sonra'' şu cümleden sonra bi gülmedim değil. Torpil detected!!
  • Yediginiz bu haklar bakalim nasil cikacak sabirla bekliyoruz
  • rahatmısınız ?
  • güzel ülkemin cirkin resmi.
  • Bir de utanmadan çalışan memnuniyeti anketi yolluyorlar. Hiçbir değerin yok thy
  • İşe başvuru ve alım sürecinde adaya sorulan 'Hakkınızda açılmış olan veya müdahil olduğunuz bir dava var mıdır?' sorusuna verilecek cevabın ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır bu haber. Acaba eğitim sürecindeki bu vatandaş bu soruyu olumsuz olarak beyan edip, sonrasında davanın ortaya çıkmasıyla THY'nin yanlış beyan nedeniyle haklı fesih kararı alması söz konusu olmuş olabilir mi?
  • Söylenecek söz yok. Allah sabır versin. Şirket yine gazladı insanları. Tüik verilerine göre 1 yıllık enflasyon %15,30 küsür. Yüik resmi sitesinden bakılabilir. Bence gerçekleşen en az %25. Personele %10 yaptık dedi sadaka gibi. Pilotlara bile enflasyon oranında zam yapılmadı..

Turkish Do&Co’dan geçen Aralık ayında işten çıkarılan Uçan Şef M.S., şirketine açtığı davayı kazandığı için THY kabin memurluğu eğitim sürecinden atıldı.

M.S., üç yıl boyunca Türk Hava Yolları’nın ikram şirketi Turkish Do&Co’da uçan şef olarak görev yaptı. M.S. geçen yıl Aralık ayında küçülme gerekçesiyle Turkish Do&Co’daki işinden çıkarıldı. Tazminat ve işe geri dönüş davası açan M.S., bu  süreç içinde iş aramaya devam etti.

Uzun süre işsiz kalan M.S.’yi mutlu eden haber geçtiğimiz haftalarda THY’den geldi. THY’nin kabin memurluğu alım sürecine başvuran M.S. yazılı ve sözlü mülakatları başarıyla geçtikten sonra eğitim programına dahil edildi.

Haziran ayı sonunda eğitime başlayan genç kabin memuru adayının Turkish Do&Co aleyhine açtığı dava süreci de eğitime başladığı sırada sonuçlandı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde açılan davanın Yargıtay 9. Hukuk Dairesi’ndeki itiraz süreci M.S. lehine onandığı farkedilince Türk Hava Yolları, kabin memuru adayının eğitim sürecini sona erdirdi.

Eğitime başlamasının üzerinden henüz bir hafta geçen M.S., THY İnsan Kaynakları biriminden gelen “ Kabin memuru istihdam süreciniz olumsuz olmuştur. Üzerinize zimmetli bulunan üniforma, dokuman vs. eşyalarınızı en kısa sürede ilgili birimlere teslim etmeniz gerekmektedir” şeklindeki mail ile büyük şok yaşadı. THY’nin, Turkish Do&Co’dan ayrılan çok sayıda uçan şefi kabin memuru olarak kabul ettiği ancak işe alım sürecinde davalarını geri çekmeyen adayların sürece kabul etmediği kaydedildi.

©AirportHaber

Uçan şef davayı kazandı, THY’yi kaybetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

THY'den beklemezdim ~ 6 yıl önce
Kabin memurluğu eğitimine almak, insanları haklarından vazgeçirmek için bir zorlama değil midir yani? THY'de bunu görmek çok üzücü oldu benim için.Benim de ileride çalışmak istediğim bir şirket çünkü.Umarım aslı yoktur bu haberin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Görün bakın çalışan memnuniyeti anketi sonucu %90 ve üzeri çıkacak!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 6 yıl önce
Bir ulkede adalet, kisinin inancina, irkina, siyasi gorusune gore degisiyorsa o ulkede hak adalet yoktur. Adam haksizliga ugramis, mahkemede hakli gormus. Bu demektirki, biz gucluler ne verirsek onla yetinin. Insaallah bunu yasatanlarda ayni duruma duserler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti-torpil ~ 6 yıl önce
''THY’nin kabin memurluğu alım sürecine başvuran M.S. yazılı ve sözlü mülakatları başarıyla geçtikten sonra'' şu cümleden sonra bi gülmedim değil. Torpil detected!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahin hesap gunu yakin sabredin ~ 6 yıl önce
Yediginiz bu haklar bakalim nasil cikacak sabirla bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEVİN hanım ~ 6 yıl önce
rahatmısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs fo ~ 6 yıl önce
güzel ülkemin cirkin resmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hnm ~ 6 yıl önce
Bir de utanmadan çalışan memnuniyeti anketi yolluyorlar. Hiçbir değerin yok thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co2brix ~ 6 yıl önce
İşe başvuru ve alım sürecinde adaya sorulan 'Hakkınızda açılmış olan veya müdahil olduğunuz bir dava var mıdır?' sorusuna verilecek cevabın ne kadar önemli olduğunun kanıtıdır bu haber. Acaba eğitim sürecindeki bu vatandaş bu soruyu olumsuz olarak beyan edip, sonrasında davanın ortaya çıkmasıyla THY'nin yanlış beyan nedeniyle haklı fesih kararı alması söz konusu olmuş olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 6 yıl önce
Ne alaka
'Saçma' ya ~ 6 yıl önce
açıklayacaktım ama okuduğunu anlama kabiliyetine sahip olabildiğini sanmıyorum. üstteki yazılan gayet açık.
... ~ 6 yıl önce
Söylenecek söz yok. Allah sabır versin. Şirket yine gazladı insanları. Tüik verilerine göre 1 yıllık enflasyon %15,30 küsür. Yüik resmi sitesinden bakılabilir. Bence gerçekleşen en az %25. Personele %10 yaptık dedi sadaka gibi. Pilotlara bile enflasyon oranında zam yapılmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 6 yıl önce
Sende dava açtı kazan
YorumsuZ ~ 6 yıl önce
Sen de dava aç kazan

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000