08 Kasım 2015, Pazar 10:01:02

Uçaktan inip paramotorla uçuyor

Onlardan biri de kabin memuru Onur Aksak. Yaklaşık 10 yıldır uçuşlarda görev alan Aksak, mesai sonrası ‘paramotor' adlı hava aracı ile evinin önünden havalanıp gökyüzünde süzülüyor. Vakit buldukça arkadaşlarıyla Silivri'ye köfte yemeye de gidiyor, Karadeniz sahillerine de...
  • Bu memlekette adamsan çekemeyenin her zaman çok olur kardeş. Havaya yazıyor bunlar. Sen zaten takmıyorsun. Senin için komedi bunlar.
  • Bu arkadas evli olamaz göbegi yok.evli olsaydi göbeği olurdu
  • Bekarsin diye yaftayi yapıştırdın hemen, adam hem evli hem cocuklu hem kaslı hem de iyi bir motorsiklet kullanıcısı, sen otur göbek yap evde
  • kosedeki caminin imami sen misin?
  • Adama helal olsun istediği gibi yaşıyor sizde görgüsüzsünüz
  • A320 fo senin barcelona yatın kaç saat, hayır amir kardeşimiz daha geçen gün 48 saat miami yatida south beachte geziyordu, barcelona biraz yersiz olmuş.
  • Bekar oldugun nasil belli.Olum ! git duzgun bir kiz bul evlen çocuk babasi ol bunlar boş seyler.valktini parani kas yapmak abudik gubudik motorlara harcama.rizkini boyle şeylere istaf etme.Baban da belki boyle dusunuyor ama soyleyemiyor...
  • Her kadehte alkol bulunmak zorunda mı? Lafın gelişi kadeh dedim. Ben alkol kullanmam elhamdulillah. Rabbim kimseye alkol kullandırtmasın. İşinize bakın SOP ve FCOM çalışıyorum bayağı yoğunum şu an uğraşamam sizinle. :)
  • Duygu sen kaslı görmedin herhalde, yıllardır fitness yapıyorum kas kütlem fazla.
  • O degilde basarili olani amir/purser yapmiolar zaten. Senesi gelen oluyo amir/purser. yeterli yada yetersiz bir ayrim yok ne yazikki!. Keske olsa!...keskeeee.....

Uçma hayalini uçak veya helikopterle gerçekleştirmeyi yeterli görmeyenler farklı türde hava araçlarıyla gökyüzünde kuşlara eşlik ediyor.

Onlardan biri de kabin memuru Onur Aksak. Yaklaşık 10 yıldır uçuşlarda görev alan Aksak, mesai sonrası ‘paramotor' adlı hava aracı ile evinin önünden havalanıp gökyüzünde süzülüyor. Vakit buldukça arkadaşlarıyla Silivri'ye köfte yemeye de gidiyor, Karadeniz sahillerine de...

Kuşlar gibi özgürce uçma isteği, tarih boyunca insanoğlunun gündeminden hiç düşmedi. Bu hayalini uçak veya helikopterle gerçekleştirmeyi yeterli görmeyenler ise paramator, gyrocopter veya yamaç paraşütü gibi hava araçlarıyla gökyüzünde kuşlara eşlik etti. Daha büyük heyecan arayanlar ise skydiving, base jump ve wingsuit gibi adrenalini oldukça yüksek gökyüzü sporları sayesinde uçmanın keyfini doyasıya yaşadı. THY'nin kabin memurlarından (host/steward) Onur Aksak da, uçma arzusuna yenik düşenlerden. Aksak, mesai sonrası paramotor adlı hava aracıyla evinin önünden havalanıp gökyüzünde süzülüyor.

Genç havacı, yaklaşık 10 yıl önce kabin memuru arkadaşının tavsiyesi sonrası mesleğe adım atmış. Bugüne kadar yurtiçinde havalimanı bulunan her şehre ve 60'ın üzerinde de ülkeye seyahat gerçekleştiren Aksak, başarılı çalışmasıyla kabin amirliğine yükselmiş. Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Aksak, kabin memurluğunun en üst mertebesi olan ve kabin amirlerinin amiri konumundaki ‘Purser' olmayı amaçladığını, emekliliği gelinceye kadar da uçuşlarda görev yapmayı istediğini anlatıyor.

Uçaktan inip paramotorla uçuyor

Onur Aksak'ın paramotorla tanışması hayli ilginç. Gezintiye çıktığı sırada gökyüzündeki paramotor dikkatini çekmiş ve takibe başlamış. Paramotorun indiği yere kadar gidip pilotla sohbet eden havacı, o anda bu hava aracıyla uçmaya karar vermiş. Altı aylık araştırmanın ardından paraşütü Fransa'dan, motoru da İspanya'dan 6 bin Euro'ya satın alan Aksak, 15 gün süren eğitimin ardından kendi paramotoruyla uçuşlara başlamış. Mesaisi sona erdikten sonra da vakit geçirmeden İstanbul Büyükçekmece'deki evine gidip hava şartları elverdikçe yakındaki boş araziden gökyüzüne havalanmış.

İlk yolcusu babası

Aksak, geçen yıl ise iki kişiyle (tandem) uçuş yapabilen paramotor satın almış. 8 bin Euro'ya mal olan bu hava aracının motoru Almanya'dan, paraşütü ise Fransa'dan gelmiş. Genç paramotor pilotunun ilk yolcusu ise babası olmuş. “Yıllarca bana yerde eşlik eden babamı gökyüzüne taşımak benim için unutulmazdı.” diyen havacılık tutkunu, bugüne kadar yaklaşık 50 kişiyi gökyüzünde uçurmuş.

Paramotorla 400 saatin üzerinde uçuş gerçekleştiren Aksak'ın hayali ise sportif havacılık okulu kurmak. Başarılı havacı, daha gelişmiş paramotorlarla uçuş gerçekleştirmeyi istediğini ifade ederek, paramotoru açmayı planladığı okul sayesinde daha geniş kitlelere tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlıyor.

Uçarak köfte yemeye gittiler

Aksak, arkadaşlarıyla paramotorla Silivri'ye köfte yemeye de gitmiş. Altı paramotorla Büyükçekmece'den havalanıp Silivri'ye uçtuklarını anlatan Aksak, yemek sonrası tekrar Büyükçekmece'ye dönmüş. Genç paramotor pilotu, özellikle bu tür uçuşların çok keyifli olduğunu ve sık sık tekrarladıklarını ifade ederek, vakit buldukça yemek yemeye Karadeniz sahiline gittiklerini belirtiyor. (Mustafa Gün)

Uçaktan inip paramotorla uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

ContA ~ 8 yıl önce
Bu memlekette adamsan çekemeyenin her zaman çok olur kardeş. Havaya yazıyor bunlar. Sen zaten takmıyorsun. Senin için komedi bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Bu arkadas evli olamaz göbegi yok.evli olsaydi göbeği olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ozelime ~ 8 yıl önce
Bekarsin diye yaftayi yapıştırdın hemen, adam hem evli hem cocuklu hem kaslı hem de iyi bir motorsiklet kullanıcısı, sen otur göbek yap evde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kızkedi ~ 8 yıl önce
Yakışıklı erkekler erken evlenmesin lütfen ! :*
"ben özelim" e ~ 8 yıl önce
kosedeki caminin imami sen misin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gorgusuzler ~ 8 yıl önce
Adama helal olsun istediği gibi yaşıyor sizde görgüsüzsünüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 8 yıl önce
A320 fo senin barcelona yatın kaç saat, hayır amir kardeşimiz daha geçen gün 48 saat miami yatida south beachte geziyordu, barcelona biraz yersiz olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"Ben özelim" ~ 8 yıl önce
Bekar oldugun nasil belli.Olum ! git duzgun bir kiz bul evlen çocuk babasi ol bunlar boş seyler.valktini parani kas yapmak abudik gubudik motorlara harcama.rizkini boyle şeylere istaf etme.Baban da belki boyle dusunuyor ama soyleyemiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 F/O ~ 8 yıl önce
Her kadehte alkol bulunmak zorunda mı? Lafın gelişi kadeh dedim. Ben alkol kullanmam elhamdulillah. Rabbim kimseye alkol kullandırtmasın. İşinize bakın SOP ve FCOM çalışıyorum bayağı yoğunum şu an uğraşamam sizinle. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaslı Yakışıklı ~ 8 yıl önce
Duygu sen kaslı görmedin herhalde, yıllardır fitness yapıyorum kas kütlem fazla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 8 yıl önce
O degilde basarili olani amir/purser yapmiolar zaten. Senesi gelen oluyo amir/purser. yeterli yada yetersiz bir ayrim yok ne yazikki!. Keske olsa!...keskeeee.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000