13 Nisan 2014, Pazar 08:08:23

UÇAKTAN İNDİRİLME OLAYINA SİYASİLER NE DEDİ?

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’i uçaktan indirmesine TBMM Başkanı Cemil Çiçek tepki gösterdi. Çiçek, "Milletvekilleri arasında ayrım olmamalı. Bana ne muamele yapılıyorsa ona da aynı muamele yapılmalı" dedi.
  • Ne güvenliği lan?
  • Penum, İTU da okuyan kizum yoktur! Oni evlatluktan reddettum. Biz Nijeryaya silah taşumaduk. THY taşimuş olabilir. Zekeriya penum kankam oliyi. Amma velakin bundan sonra oni da apgreyd etmeyeceğum. O vekile de pen bizzat pilet satmayu düşünmeyrum. Bu THY çiftliği bana bubamdan kalmiştur.
  • Güvenlik kuralları gereği uçak içinde upgrade yapılmaz, ne derdi varsa uçağa gelmeden önce halletseymiş, şirketin prestiji sarsılıyor, yolcu mağduriyeti oluyor, kabin ekibi de gecikmeye uğramış uçakta yolcuyla 2,5 saat fazladan uğraşıyor.. Herkese zarar yani.. Yazık bi insanın pişkinliği nelere sebep oluyor.
  • Bu vekile laf edenler genelde bizzat kendisini seçenler. Ortada ayıp varsa sizin ayıbınız beyler, bayanlar.
  • Simdi olan o ekibe olacak. Yuh diyorun yuhh yuhh. Tk zaten babanizin mali tk zaten ego tatmin etme yeriniz normalde birbirini bir kasik suda bogacak adamlar mesele lukse keyif catmaya gelince aninda biebirne arka cikmis.
  • Chp ve mhp, milletvekilinin o kadar insani bekletip milli havayolumuzu zarara ugrattigindan dolayi milletvekilinden hesap sormak yerine sirf muhalefet olsun diye arka cikiyorlar.. Sizin doneminiz bitti beyler kendinizi halkla ayni kademede gormeye alisacaksiniz
  • THY gibi bir kuruma yakışmıyormuş. Bu milletvekili denilen zata yaptıkları yakışıyor mu? Utanmadan birde kollamaya çalışıyorlar. Ya şu okuduklarıma inanamıyorum. Yuh !
  • vekiller,bakanlar vs halkin oylariyla o makamlara gelmisler ama ne hikmetse oyu alip makami kaptiktan sonra oy isteyip de aldiklari halktan kopuk ve gosterisli,luks ve ayricalikli bir hayat yasamayi kendilerine hak goruyorlar!!! eger sizler halka hizmet icin vekil vs olmussaniz halkla beraber halkin icinde ekonomi sinifinda ucarsiniz !!! ayrica siz en dusuk ucretten bilet alip en pahali yerde oturup da neden sirketi zarara ugratiyorsunuz ? bu hakki kimden aliyorsunuz? belki birisi gelip parasiyla business bilet alacak ama yer yok niye cunku vekil efendi belese orda oturuyor da ondan!!! bu ulke bir an once adina vip ve upgrade denen rezilliklerden kurtulmasi lazim!!! benden alinan vergilerle bana hava atarak ayricalikli ve keyfi bir hayat suremezsiniz!!! hicbir akli basinda ulkede boyle rezillikler olmuyor,olamaz da zira orda hesap sorarlar ve de hesap da verirler !!! hamdi ve temel neden bu vekille yuzune konusmuyor da gariban memurlari muhatap ediyorlar? yemez de ondan herhalde !!!
  • defolun gidin artık başımızdan
  • Adama istifa etti diye yapmadığını bırakmadılar ama THY niye bu işlere karışıyor anlamıyorum. Bize devlet kurumu değiliz, ona göre davranıyoruz derler işlerine gelince.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin’e THY Şikago uçağında sergilenen tavırların doğru olmadığını belirtti. Milletvekilleri arasında ayrımcılık yapılamayacağının altını çizdi. Çiçek, olayın ardından İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin ile de görüştüğünü anlatarak, “Türk Hava Yolları Genel Müdürü ile de konuyu görüştüm. Bir vekile karşı bu tür tavırları doğru bulmadığımı, milletvekilleri arasında bir ayrım olmaması gerektiğini söyledim” ifadelerini kullandı.

Daha önce Muhammed Çetin tarafından kendisine yapılan müracaat olduğunu da belirten Çiçek, “Ben bu müracaatı da Türk Hava Yolları’na gönderdim. Vekil olması nedeniyle bana ne muamele yapılıyorsa ona da aynı muamelenin yapılması gerekir. Ancak THY kuralları acısından bir şikayet konusu varsa bunun yolu da ayrıdır” dedi. Polis ve diğer görevlilerin yaptıklarının ise tasvip edilebilecek bir durum olmadığını kaydetti.

"TALİMATI VEREN DE UYGULAYAN DA HESAP VERMELİ"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, yaşananları rezalet olarak nitelendirdi. Türkiye’nin artık bir diktatörlük haline geldiğini dile getiren Vural, “THY parti havayolu gibi. Bir milletvekiline hangi cüret ile bu muameleyi yapabiliyorlar. Dokunulmazlığı olan bir vekile polis nasıl böyle muamele yapar. Devletin savcıları, Meclis’in başkanı nerede? Bu kesinlikle affedilemez” dedi.

Vural, “Bu tavırlar Türkiye’de bir hukuk devleti kalmadığını ortaya koyuyor. Parlamento tarihinde görülmemiş bir olay. Bunlar yarın bize de aynı şeyleri yaparlar. Talimatı veren de uygulayan da hesap vermeli” şeklinde konuştu.

ÜLKENİN MARKASI OLMUŞ BİR KURUMA YAKIŞMIYOR

Uygulamaya şahit olan ve uçaktan protesto amaçlı inen Bağımsız Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım yaşananları anlattı. Yıldırım, THY’nin ayrımcılık suçu işlediğini belirtti. Yaşananların devlet idaresinin, kamu otoritesinin tarafgirlik ve keyfilikle nasıl yönetildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Bunların THY gibi içeride ve dışarda ülkenin ciddi bir markası durumuna gelen bir kurum tarafından yapılmasının ayrıca üzüntü verici olduğunu kaydetti.

DEVLET SADECE İKTİDARIN DEĞİL

Çetin’e yapılanlara ikinci defa şahit olduğunu belirten Yıldırım, “Bu nereye kadar varacak endişe ediyoruz. Bu devlet sadece iktidar partisinin değil. Sadece onlara hizmet etmek durumunda değiller. Her vatandaşa ayrımcılık yapmadan eşit hizmeti sunmak zorundalar. Bizler ‘partiden ayrıldık’ diye Muhammet beye bu tutumun reva görülmesi kabul edilemez. Ayrımcılık dünyanın her yerinde nefret suçu gibi suçtur” ifadelerini kullandı. Polis ve kabin görevlilerinin baskı nedeniyle bu şekilde davranmak zorunda kaldığını dile getiren Yıldırım, ancak polisin zorlama tavırlarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

PARASI İLE BİLE UÇAMIYOR

Çetin’e önde oturan bir vatandaşın yerini verdiğini ve bunun uçaklarda kabin görevlilerinin izni ile her zaman yapıldığını anlatan Yıldırım, “Elit Plas uçuş kartı sahibi Muhammed beye parasını verse de ‘business’ bilet satılmaması anlaşılır gibi değil. Avrupa da bir kişinin alış veriş merkezine alınmaması nedeniyle oradaki insanlar işlerinden olmuştu. Bütün dünyaya rezil oluyoruz” dedi.

VEKİLLERİN HUKUKU KORUNMALI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaşananların çok ayıp ve çok çirkin bir durum olduğu belirtti. “Bu ayıp en başta Meclis Başkanlığına yapılmış bir ayıptır. Milletvekillerinin hukukunu korumak Meclis başkanlığının işidir. Buna seyirci kalınmaması gerekir” diyen Altay, “Son dönemde birçok kurumda işgüzarlıklar yaşanıyor. Burada en öne çıkan kurumun da Türk Hava Yolları olduğunu anlıyoruz. Sayın Milletvekili bir meslektaşımızdır. Ona bu muamelelerin yapılması son derece yanlıştır” sözleriyle tepki gösterdi.

UÇAKTAN İNDİRİLME OLAYINA SİYASİLER NE DEDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne güvenliği lan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uşak sikintudadır ~ 10 yıl önce
Penum, İTU da okuyan kizum yoktur! Oni evlatluktan reddettum. Biz Nijeryaya silah taşumaduk. THY taşimuş olabilir. Zekeriya penum kankam oliyi. Amma velakin bundan sonra oni da apgreyd etmeyeceğum. O vekile de pen bizzat pilet satmayu düşünmeyrum. Bu THY çiftliği bana bubamdan kalmiştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Güvenlik kuralları gereği uçak içinde upgrade yapılmaz, ne derdi varsa uçağa gelmeden önce halletseymiş, şirketin prestiji sarsılıyor, yolcu mağduriyeti oluyor, kabin ekibi de gecikmeye uğramış uçakta yolcuyla 2,5 saat fazladan uğraşıyor.. Herkese zarar yani.. Yazık bi insanın pişkinliği nelere sebep oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
yapılan TERBİYESİZLİĞİ siz böyle mi anlıyorsunuz?adamın kişiliği ne olursa olsun o seçilmiş bir kişidir,işinize gelsede gelmese de saygı göstermeye mecbursunuz.o kabinin de o gece görev yapan o uçağın trafik ekibinin de o olaya karışan polislerin de derhal "görevden alınıp YARGILANMASI GEREKİR".yasa böyle emrediyor. YASA,YASA.ne güvenlik kuralı.
vekil ~ 10 yıl önce
iyi yani onu secen vekil gariban sekilde ucsun secilmis vekil kafasina gore yer secsin ucak isince oyle mi?? Herkes hakkina razi olacak,sadece vekil!! diye ucakta yer secme hakkina sahip degil. Orada ki insanlarin ve calisanlarin psikolojisi onemli degil mi,kaprisli ve sadece kendine THY ile ugrasmayi vazife etmis biri yuzunden ucagin 2,30 saat ge kalkmasi ve insanlarin bu sahis yuzunen vakit kaybetmesi onemli degil mi? vekilse vekil herkes hakkina razi olacak. Bu adamin yaptigi 1 degil 2 degil 3 degil demek ki bu sahis sorunlu yolcu. o zaman istifa etmesi gereken odur.
yolcu ~ 10 yıl önce
kafada beyin olmayınca söylenenler boşuna.YASA İLE TANIMLANMIŞ HER HUSUS HİÇ KİMSENİN YORUMUNA AÇIK DEĞİLDİR.YA UYARSIN YA DA SONUÇLARINA KATLANIRSIN.anlaşılan sen "katlanacaksın"
ziya tarkan kozan ~ 10 yıl önce
bir piskinlik oldugu dogru fakat bir insandan dolayi mi yoksa bir sozde "ozerk" devlet sirketinin partizan tutumundan dolayi mi oldugu tartisilir..
Vekile laf edenler ~ 10 yıl önce
Bu vekile laf edenler genelde bizzat kendisini seçenler. Ortada ayıp varsa sizin ayıbınız beyler, bayanlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Simdi olan o ekibe olacak. Yuh diyorun yuhh yuhh. Tk zaten babanizin mali tk zaten ego tatmin etme yeriniz normalde birbirini bir kasik suda bogacak adamlar mesele lukse keyif catmaya gelince aninda biebirne arka cikmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Chp ve mhp, milletvekilinin o kadar insani bekletip milli havayolumuzu zarara ugrattigindan dolayi milletvekilinden hesap sormak yerine sirf muhalefet olsun diye arka cikiyorlar.. Sizin doneminiz bitti beyler kendinizi halkla ayni kademede gormeye alisacaksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh be yuh ~ 10 yıl önce
THY gibi bir kuruma yakışmıyormuş. Bu milletvekili denilen zata yaptıkları yakışıyor mu? Utanmadan birde kollamaya çalışıyorlar. Ya şu okuduklarıma inanamıyorum. Yuh !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vip ve upgrade ~ 10 yıl önce
vekiller,bakanlar vs halkin oylariyla o makamlara gelmisler ama ne hikmetse oyu alip makami kaptiktan sonra oy isteyip de aldiklari halktan kopuk ve gosterisli,luks ve ayricalikli bir hayat yasamayi kendilerine hak goruyorlar!!! eger sizler halka hizmet icin vekil vs olmussaniz halkla beraber halkin icinde ekonomi sinifinda ucarsiniz !!! ayrica siz en dusuk ucretten bilet alip en pahali yerde oturup da neden sirketi zarara ugratiyorsunuz ? bu hakki kimden aliyorsunuz? belki birisi gelip parasiyla business bilet alacak ama yer yok niye cunku vekil efendi belese orda oturuyor da ondan!!! bu ulke bir an once adina vip ve upgrade denen rezilliklerden kurtulmasi lazim!!! benden alinan vergilerle bana hava atarak ayricalikli ve keyfi bir hayat suremezsiniz!!! hicbir akli basinda ulkede boyle rezillikler olmuyor,olamaz da zira orda hesap sorarlar ve de hesap da verirler !!! hamdi ve temel neden bu vekille yuzune konusmuyor da gariban memurlari muhatap ediyorlar? yemez de ondan herhalde !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
defolun gidin ~ 10 yıl önce
defolun gidin artık başımızdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olurda ~ 10 yıl önce
Olur, defolsunlar da sen kimsin??? Kimi temsil ediyorsun???
hassan ~ 10 yıl önce
Adama istifa etti diye yapmadığını bırakmadılar ama THY niye bu işlere karışıyor anlamıyorum. Bize devlet kurumu değiliz, ona göre davranıyoruz derler işlerine gelince.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000