25 Mart 2008, Salı 08:33:09

Uçakta telefona hayır!

Radikal Gazetesi yazarlarından Funda Özkan uçaklarda cep telefonu kullanılmasını istemediğini yazmış Ama yazarın farklı bi sebebi var. İşte o yazı...

Türk Hava Yolları (THY) açıklamıştı, uçakta cep telefonu kullanımı için teknik çalışma yapılıyor. Ne kabus anlar yaşayacağımız, yaşadıklarımızdan belli.
Geçen hafta Viyana yolculuğumda, son günlerin moda hastalağından muzdariptim. Başım ağrıyor, ateşim var, tek isteğim bir tas çorba ve yatağım. Uçakta nasıl bir gürültü. Arka tarafta beş bey, sohbet ediyor. Dayanamadım, hostes hanımdan uyarmalarını rica ettim. Yapamazmış. Ancak kavga ederlerse uyarma hakkı varmış. Yüksek sesle konuşmak uçuş güvenliğini tehlikeye atmadığı için uyarma hakkı da yokmuş. Sonra kabin şefi dert yandı: "Ayakkabısını çıkaranı bile uyaramıyoruz" dedi.
Etrafı rahatsız eden, uçuş güvenliğini tehlikeye atmayanlar karşısında ne yapılıyor? Hiç. Rahatsız olanın yeri değiştiriliyor.

Uçakta cep telefonuyla konuşmak serbest olursa yaşanılacaklar belli. Yüksek perdeden konuşanların tüm görüşmelerini kelime kelime dinleyeceğiz. Benim çözüm yolum belli. Sinir krizi geçireceğime, yanımda kulak tıkacı taşıyacağım.

Funda Özkan / Radikal

Uçakta telefona hayır!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000