08 Ağustos 2009, Cumartesi 11:26:39

Uçakta sigara içti, uçaktan atıldı

Kabinde gizli gizli sigara içen yolcu uçaktan atıldı...
  • Amerıkadan donerken wc de ictim yakalandım. Harbiden rahatsız gibi olmuştum iki yolculukta da , epey korkuttular ama ucaktan atma gibi bir durum olmadı amsterdamda indim devam ettim :)
  • Dolayısı ile Kabin Amiri vaıstasıyla Kaptan bu yolcuyu "sigara içtiği için " değil "inadmissible" yani "başedilmez, kural tanımaz, bela yolcu" olduğu için uçaktan indirmiştir. Kararı tartışmasız doğrudur. Yolcu bağımlılığı varsa, korkuyorsa, hastaysa ... diğer yolcuları rahatsız etme hakkına sahip değildir. "Ben yaparımkimse birşey diyemez" zihniyetinde bir insanın havada yapabileceklerini düşünebiliyormusunuz? Ya da yarınki gazwtelede "ben uçakta sigara içtim, müdahale etmediler, bu nasıl iştir" diye çıkan bir yazıya şirketin verebileceği yanıtı? Saygılarımla
  • Türkiye havacılık alanında öncü ülkelerden biridir. Bu noktadan hareketle ICAO, JAR gibi Uluslar arası organizasyonlara üyedir ve milli müktesabını da bu organizasyonların kullandığı standartlara göre düzenlemiştir. Kaptanın görev ve sorumlulukları (JAR OPS 1.085; 1.090; 1.290; 1.415'te) "He has authority to disembark any person, or any part of the cargo, which in his opinion, may represent a potential hazard to the safety of the aircraft or its occupants"He has the right to refuse transportation of inadmissible passengers, deportees or persons in custody if their carriage poses any risk to the safety of the aircraft or its occupants.
  • ARKADAŞIM BURASI LONDRADEĞİL BU BİRİNCİSİ.burda bu ülkenin kanunları geçer ve şuda bir gerçek'ki yeni bir yasa çıkmadığı müddetçe uçakta sigara içmenin cezası 69 ytl'dir.ve uçakta sigara içmek uçuş emniyetini riske atmaz !dolayısıylada kaptanın yolcuyu uçaktan atma gibi bir durumu söz konusu olamaz.farklı bir şey söyliyceksen'ki hiç zannetmiyorum ! kulaktan dolma bilgilerle yazma istersen
  • Evet çünkü ülkemizde yaptırım uygulatacak düzenleme yok, minibüs ile uçak arasında ayrım gözetilmiyor, yerse eğer Londraya uçarken sigara içsin arkadaş da görsün 69 tl ile kurtuluş var mı? Bilmeden konuşmayın...
  • kokpitte fos fos içer astronotlar sigaraları sonrada yolcuyu at dişarı....insanlık bunun neresinde...sende içme yolcuda içmesin..senin ne ayrıcalığın var kaptan efendi...sen o vatandaşın aldığı bilet sayesinde maaş alıyorsun...sonrada kaprislerinizden geçilmiyor....vatandaşa yasak size serbest yok yle yağma..ben olsam dava açarım meletirim hepsini:))
  • MADEM UÇAKTA SİGARA İÇMEK UÇUŞ EMNİYETİNİ RİSKE ATMIYOR,NEDEN KAPTAN ADAMIN CEZASI KESİLDİKTEN SONRA UÇAKTAN ÇIKARTILMASINI İSTEMİŞ.SANIRIM BURDA BİR ÇARPIKLIK VAR. EĞER BU OLAY UÇUŞ GÜVENLİĞNİ RİSKE ETMİYCEK BİR OLAYSA O ZAMAN KAPTANINDA UÇAKTAN ATMAYA HAKKI YOK ! ŞİMDİ BU ADAM THY'Yİ MAHKEMEYE VERSE SANIRIM KAZANMA İHTİMALİ BİR HAYLİ YÜKSEK.
  • kokpitte fosur fosur sigara içen pilotlara ne diyeceksiniz acaba?uçağın en önemli yeri olan kokpittede sigara içiyor kaptanlar....eeeee o astronot ona birşey denmez değilmi?vatandaşa ver sopayı.....ayıptır ya ......
  • BU DEMİR KUŞLAR BENZİN DOLU BİR BİDON DEĞİLDİR.UÇAKTA SİGARA İÇMEK YASAKSA YASAKTIR AMA HER YERDE OLDUĞU GİBİ SAĞLIK AÇISINDAN ! UÇUŞ EMNİYETİ DEĞİL.BU ARADA UÇAKLARDA KULLANILAN MALZEMELER KABLOLAR,KUMAŞLAR,HALILAR V.S BU TÜR DURUMLAR İÇİN KİMYASI UYGUN,ALEV ALMAYAN MALZEMEDEN İMAL EDİMİŞTİR.AMA YİNEDE İÇİLMEMESİ DAHA DOĞRUDUR ,ÇÜNKÜ KİMSENİN DİĞER BİR KİMSEYİ SİGARASININ DUMANIYLA BOĞMASINA HAKKI YOKTUR !
  • arkadaşım o yorum bana ait (2.) ama sen uçağın wc'sinde atılan bir sigaranın nereye,nasıl gittiğini bilmiyorsan o'da senin sorunundur.tabiki uçakta sigara içilmesi doğru değil ancak kuvvetle muhtemeldir'ki bunlar üretici firmalar tarafından mühendislik çalışmaları sonucunda yok denilebilicek kadar az bir risk taşıdığı için önceki uçaklara kül tablaları yerleştirilmiştir.bu arada bu demir kuşlar senin zannettiğin kadar nazik değiller.ama tabiki havacılıkta minumum risk max uçuş güvenliği için böle şeyler hoş değil.ABARTMAYALIM !

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 22.00'de kalkışa hazırlanan İzmir uçağı, bir yolcunun sigara içmesi üzerine yarım saat gecikmeli olarak hareket etti.

Bir yolcunun gizli gizli sigara içtiğinin anlaşılması üzerine polis çağıran kaptan, yolcunun uçaktan alınmasını istedi. Polis yolcuyu uçaktan aldı ve 69 lira para cezası kesti.

Yolcunun uçuşu da iptal olurken, THY uçağı da yarım saat gecikmeli olarak hareket etti.

Uçakta sigara içti, uçaktan atıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Amerıkadan donerken wc de ictim yakalandım. Harbiden rahatsız gibi olmuştum iki yolculukta da , epey korkuttular ama ucaktan atma gibi bir durum olmadı amsterdamda indim devam ettim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dolayısı ile Kabin Amiri vaıstasıyla Kaptan bu yolcuyu "sigara içtiği için " değil "inadmissible" yani "başedilmez, kural tanımaz, bela yolcu" olduğu için uçaktan indirmiştir. Kararı tartışmasız doğrudur. Yolcu bağımlılığı varsa, korkuyorsa, hastaysa ... diğer yolcuları rahatsız etme hakkına sahip değildir. "Ben yaparımkimse birşey diyemez" zihniyetinde bir insanın havada yapabileceklerini düşünebiliyormusunuz? Ya da yarınki gazwtelede "ben uçakta sigara içtim, müdahale etmediler, bu nasıl iştir" diye çıkan bir yazıya şirketin verebileceği yanıtı? Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türkiye havacılık alanında öncü ülkelerden biridir. Bu noktadan hareketle ICAO, JAR gibi Uluslar arası organizasyonlara üyedir ve milli müktesabını da bu organizasyonların kullandığı standartlara göre düzenlemiştir. Kaptanın görev ve sorumlulukları (JAR OPS 1.085; 1.090; 1.290; 1.415'te) "He has authority to disembark any person, or any part of the cargo, which in his opinion, may represent a potential hazard to the safety of the aircraft or its occupants"He has the right to refuse transportation of inadmissible passengers, deportees or persons in custody if their carriage poses any risk to the safety of the aircraft or its occupants.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ARKADAŞIM BURASI LONDRADEĞİL BU BİRİNCİSİ.burda bu ülkenin kanunları geçer ve şuda bir gerçek'ki yeni bir yasa çıkmadığı müddetçe uçakta sigara içmenin cezası 69 ytl'dir.ve uçakta sigara içmek uçuş emniyetini riske atmaz !dolayısıylada kaptanın yolcuyu uçaktan atma gibi bir durumu söz konusu olamaz.farklı bir şey söyliyceksen'ki hiç zannetmiyorum ! kulaktan dolma bilgilerle yazma istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet çünkü ülkemizde yaptırım uygulatacak düzenleme yok, minibüs ile uçak arasında ayrım gözetilmiyor, yerse eğer Londraya uçarken sigara içsin arkadaş da görsün 69 tl ile kurtuluş var mı? Bilmeden konuşmayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kokpitte fos fos içer astronotlar sigaraları sonrada yolcuyu at dişarı....insanlık bunun neresinde...sende içme yolcuda içmesin..senin ne ayrıcalığın var kaptan efendi...sen o vatandaşın aldığı bilet sayesinde maaş alıyorsun...sonrada kaprislerinizden geçilmiyor....vatandaşa yasak size serbest yok yle yağma..ben olsam dava açarım meletirim hepsini:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MADEM UÇAKTA SİGARA İÇMEK UÇUŞ EMNİYETİNİ RİSKE ATMIYOR,NEDEN KAPTAN ADAMIN CEZASI KESİLDİKTEN SONRA UÇAKTAN ÇIKARTILMASINI İSTEMİŞ.SANIRIM BURDA BİR ÇARPIKLIK VAR. EĞER BU OLAY UÇUŞ GÜVENLİĞNİ RİSKE ETMİYCEK BİR OLAYSA O ZAMAN KAPTANINDA UÇAKTAN ATMAYA HAKKI YOK ! ŞİMDİ BU ADAM THY'Yİ MAHKEMEYE VERSE SANIRIM KAZANMA İHTİMALİ BİR HAYLİ YÜKSEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kokpitte fosur fosur sigara içen pilotlara ne diyeceksiniz acaba?uçağın en önemli yeri olan kokpittede sigara içiyor kaptanlar....eeeee o astronot ona birşey denmez değilmi?vatandaşa ver sopayı.....ayıptır ya ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BU DEMİR KUŞLAR BENZİN DOLU BİR BİDON DEĞİLDİR.UÇAKTA SİGARA İÇMEK YASAKSA YASAKTIR AMA HER YERDE OLDUĞU GİBİ SAĞLIK AÇISINDAN ! UÇUŞ EMNİYETİ DEĞİL.BU ARADA UÇAKLARDA KULLANILAN MALZEMELER KABLOLAR,KUMAŞLAR,HALILAR V.S BU TÜR DURUMLAR İÇİN KİMYASI UYGUN,ALEV ALMAYAN MALZEMEDEN İMAL EDİMİŞTİR.AMA YİNEDE İÇİLMEMESİ DAHA DOĞRUDUR ,ÇÜNKÜ KİMSENİN DİĞER BİR KİMSEYİ SİGARASININ DUMANIYLA BOĞMASINA HAKKI YOKTUR !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşım o yorum bana ait (2.) ama sen uçağın wc'sinde atılan bir sigaranın nereye,nasıl gittiğini bilmiyorsan o'da senin sorunundur.tabiki uçakta sigara içilmesi doğru değil ancak kuvvetle muhtemeldir'ki bunlar üretici firmalar tarafından mühendislik çalışmaları sonucunda yok denilebilicek kadar az bir risk taşıdığı için önceki uçaklara kül tablaları yerleştirilmiştir.bu arada bu demir kuşlar senin zannettiğin kadar nazik değiller.ama tabiki havacılıkta minumum risk max uçuş güvenliği için böle şeyler hoş değil.ABARTMAYALIM !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000