17 Şubat 2013, Pazar 08:31:54

UÇAKTA İÇKİ YASAĞINA TURİZMCİLER NE DİYOR?

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür, THY'nin tartışma yaratan alkol servisi uygulaması için yaptığı değerlendirmede, "Uçaklarda belirli miktarda içki ikramı yapılıyor ve devam da etmeli" dedi.
  • Today what we need is feelings of Dear M.L.KING' s spoke in the past. That's what I want to believe in that the sentences beginning with the words "I HAVE A DREAM THAT ONE DAY......"
  • Wilson Prensipleri' nin konuşulduğu masada 5 duyu varmıydı?
  • Ay çekirdeği, dibini görmeden olmaz, ay çiçeği güne dönmeden olmaz.
  • Alisacaksin arkadasim isine gelirse bundan sonra boyle. Birkac saat sabret inince icersin , ha isine gelmiyorsa git baska havayoluna bin, daha iyisini bulursan tabi. THY keske butun hatlardan ickiyi kaldirsaydi, iki uc hat icin bu kadar yaygara koptu madem bir ise yarasaydi. Raki sisesindeki balik beyinliler sizi
  • Ben mecbur muyum pis kokan insanlarla uçmaya, lavaboda aptest alanlarla uçmaya, alafranga tuvalet kullanmasını bilmeyip uçakta tuvaletleri rezil kepaze eden yaratıklara, erkek yanında uçamam diyerek babasından, kocasından gördüğü ahlaksızlıklara/ sapıklıklara bakarak benim yanımda uçmayı kabul etmeyen beyinsiz karılarla aynı uçağa binmeye. Taş devrinde yaşayıp bir de ahkam kesmeyin Cahiliye artıkları
  • kardesim ben mecburmuyum yanimda les gibi alkol kokan biri ile seyahat etmek yasasin yesil ay
  • Yönetimi samimi değil. Yalan söylemek onlar için bir hayat felsefesi olmuş durumda. Globally diyorsan içkide bulunduracaksın. İçki bulundur ama bir yolcu tarafından fazla içilmesine mani ol. Örneğin iki kadeh hakkı olsun. Üçüncüyü verme. Ama yapmazlar çünkü asıl nedenleri bunların turizm falan değil abilerine sıcak görünmek. Yoksa bu içki sorununa bir dolu çözüm üretirlerdi ama işlerine gelmiyor işlerine....
  • THY YOLCU SAYISI DÜŞÜNCE SAÇINI BAŞINI YOLAR.OZAMANDA KİMSE GÜVENMEZ.NASILDA YALAN SÖYLÜYORLAR UNUTULMUŞMUŞ KOCAMAN BİR YALAN..
  • alıştıra alıştıra

TYD Başkanı Turgut Gür konuya ilişkin TurizmdeBusabah'a yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin yurt dışından turist alan bir ülke olduğunu belirterek, bazı iç hat uçuşlarında alkol servisinin kaldırılmasını doğru bulmadığını ifade etti. Turgut Gür şunları söyledi:


"Türkiye dünyanın bir parçası. Özellikle turizm sektöründe dünyanın en iddialı ülkelerinden biri ve 6'ıncı sırada. Dolayısı ile bunları dikkate aldığımız zaman yurt dışı ya da dünyanın herhangi bir yerinden kim geliyorsa gelsin ziyaretlerinde uçaklarda belirli miktarda içki ikramı yapılıyor ve devam da etmeli.

İç hatlardaki uygulamalara baktığımızda evet talep olmayabilir. 45 dakikalık bir uçuşta adam kendi isteği ile almayabilir, bu onun kendi tercihi. Fakat öyle değil de bir baskı unsuru, mahalle baskısı şeklinde ise bu külliyen yanlış. Bu doğru değil."

BAĞLIKAYA: ""ALKOL SERVİSİ VAR" DENİLEN UÇAKTA BİLE ALKOL VERİLMİYOR!"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 2'nci Başkanı ve Detur Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya içki yasağı konusunda yaşanan sıkıntının bir başka boyutuna dikkat çekti ve içki servisi olan uçuşlarda içki verilemediğinde "Yüklemeyi unutmuşlar" açıklamasının müşteri gözünde farklı endişeler yarattığına dikkat çekti.

Bağlıkaya şunları söyledi:

"THY birtakım hatlar açıkladı. Bu hatları neye göre seçtiler bilmiyorum ama bize 'alkol servisi yapılıyor' dedikleri hatta dahi alkol servisi yapılmadığına dair birçok şikayet geliyor; özellikle yurt dışı acentelerinden. Business class'ta alkol servisi var deniyor ama yolcu ısrarla istediği halde alkol servisi yapılmadığı, sürekli de 'Yüklemeyi unutmuşlar' gibi bir yanıt alınıyor kabin görevlilerinden.

'Bu servis veriliyor' denip de bu servis verilmediği zaman kötü oluyor. En azından hangi hatlarda veriliyor, hangi hatlarda verilmiyor bunu kamuoyu ile paylaşmak lazım. Biz de tur operatörü olarak bunu yolcularımızla paylaşmalıyız ki yolcularımız söz verilen hizmeti alabilsin.

Bizim sıkıntımız taahhüt edilen hizmetlerin verilmesi konusunda. Bu servis varsa verilmesi lazım. Yoksa da verilmez. Bu THY'nin ciddiyetine de yakışmıyor. Alkol yüklemeyi unutmuşlar diyorsun o zaman sen motor bakımını da unutursun. İnsanlarda çok ciddi endişeler yaratıyor bu durum. İnsanlar başka şekilde endişe duyuyor."

UÇAKTA İÇKİ YASAĞINA TURİZMCİLER NE DİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

TO UNCLE ERTUĞRUL ~ 11 yıl önce
Today what we need is feelings of Dear M.L.KING' s spoke in the past. That's what I want to believe in that the sentences beginning with the words "I HAVE A DREAM THAT ONE DAY......"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ertuğrul Amca ~ 11 yıl önce
Wilson Prensipleri' nin konuşulduğu masada 5 duyu varmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globally OURS ~ 11 yıl önce
Ay çekirdeği, dibini görmeden olmaz, ay çiçeği güne dönmeden olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nil: AY ~ 11 yıl önce
Efendim çekirdek aile kavramını neden alt üst etmeye çalışyorsunuz? Nil' in etrafında dönerken Ayasofya' yı merkez almak, Nil' in suladıkları topraklara ihanet olmaz mı? Bu ne biçim ayırım.
Ayıp oluyor ~ 11 yıl önce
Bana ayın arka yüzünü gösterin
Bir THY yolcusu ~ 11 yıl önce
Alisacaksin arkadasim isine gelirse bundan sonra boyle. Birkac saat sabret inince icersin , ha isine gelmiyorsa git baska havayoluna bin, daha iyisini bulursan tabi. THY keske butun hatlardan ickiyi kaldirsaydi, iki uc hat icin bu kadar yaygara koptu madem bir ise yarasaydi. Raki sisesindeki balik beyinliler sizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bene yanıt ~ 11 yıl önce
Ben mecbur muyum pis kokan insanlarla uçmaya, lavaboda aptest alanlarla uçmaya, alafranga tuvalet kullanmasını bilmeyip uçakta tuvaletleri rezil kepaze eden yaratıklara, erkek yanında uçamam diyerek babasından, kocasından gördüğü ahlaksızlıklara/ sapıklıklara bakarak benim yanımda uçmayı kabul etmeyen beyinsiz karılarla aynı uçağa binmeye. Taş devrinde yaşayıp bir de ahkam kesmeyin Cahiliye artıkları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 11 yıl önce
kardesim ben mecburmuyum yanimda les gibi alkol kokan biri ile seyahat etmek yasasin yesil ay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 11 yıl önce
Peki ben mecburmuyum yanımda leş gibi ter kokan biriyle yolculuk yapmaya. Siz en iyisi ait olduğunuz yer olan Urfa Turizm ile yolculuk edin.
THY ~ 11 yıl önce
Yönetimi samimi değil. Yalan söylemek onlar için bir hayat felsefesi olmuş durumda. Globally diyorsan içkide bulunduracaksın. İçki bulundur ama bir yolcu tarafından fazla içilmesine mani ol. Örneğin iki kadeh hakkı olsun. Üçüncüyü verme. Ama yapmazlar çünkü asıl nedenleri bunların turizm falan değil abilerine sıcak görünmek. Yoksa bu içki sorununa bir dolu çözüm üretirlerdi ama işlerine gelmiyor işlerine....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu. ~ 11 yıl önce
THY YOLCU SAYISI DÜŞÜNCE SAÇINI BAŞINI YOLAR.OZAMANDA KİMSE GÜVENMEZ.NASILDA YALAN SÖYLÜYORLAR UNUTULMUŞMUŞ KOCAMAN BİR YALAN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 ~ 11 yıl önce
alıştıra alıştıra

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000