05 Aralık 2008, Cuma 07:30:54

"Uçakta aşçı var"

Hürriyet Kelebek yazarlarından Cengiz Semercioğlu, THY uçaklarında aşçı bulunduracak olmasını köşesine taşımış...
  • İngilizce'de kullanılan sandwich kelimesi Türkçemiz'e sandöviç olarak geçmiştir. bilginize.
  • elbette sadece bir yere varmak için biniyorum,yemek seçip yemeğe restorana giderim .Anlamadın galiba ilk yorumlarda soğuk sandwichten bahsedilene yazdım !!! Senin dediğin uzun uçuşlarda zaten sıcak yemek veriliyor, sandwich değil.
  • 4-5 saatlik hatta 10 saatlik uçuşlarda sadece bir yere varmak için mi uçağa biniyorsun? Mentaliteye bak. İstanbul-Ankara seferlerinden bahsedilmiyor burada. Business ve First koltuklar tercihle seçiliyor ve o parayı veren insanın her türlü hizmeti beklemek hakkı. Global pazarlama stratejileri içerisinde THY'yi savunup iyi bir yere gelmesini istiyorsan geri kalmayacaksın.
  • THY uzn uçuşlarda first ve business class ta aşçı çalıştırılma istemi bence normal. Sandöviçin soğuk olduğundan da yakınılmı. Bir çok havayolu sandöviçten suya kadar her şeyi parayla satıyor uçakta. Aşçı olması bence THY için olumlu bir reklam olur. Yakınanlara hoca fıkrasını anımsatırım. "Parayı veren düdüğü çalar"
  • hadi business yolcularını anlarım adam zaten o kadar parayı bunun için vermiş ama sandviçin soğuk olmasından şikayetçi olan acaba evinde nasıl bir mutfağa sahip. altı üstü bir sandviç soğuk olsa ne olur sıcak olsa ne olur sıcak olsa çok sıcak yandık derler. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çok basit siyasetler bunlar...
  • Ya siz uçağa yemek yemeğe mi biniyorsunuz?? Ben bir yere varmak için binerim!!!
  • EVET KATILIYORUM BUZ BUZ BUZ GİBİ SADECE .
  • Önce düzgün sandviç yapılmasını sağlayın. Sabah sabah verilen sandviçler bile buz gibi. 2 sene öncesinde herşey mükemmeldi. Ne oldu da böyle oldu ?

THY uçaklarında bundan sonra aşçı da olacak.

Business ve yakında açılacak first class yolcuları için THY özel bir aşçı bulundurmaya hazırlanıyor. Özenle hazırlanan yemeklerin son noktada doğru ısıda ve doğru şekilde servis edilmesi gerektiği için bu karar alınmış durumda. Benzer uygulma dünyada bazı büyük havayoluı şirketlerinde de var.

Cengiz Semercioğlu
Hürriyet / Kelebek

"Uçakta aşçı var"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

!!! ~ 15 yıl önce
İngilizce'de kullanılan sandwich kelimesi Türkçemiz'e sandöviç olarak geçmiştir. bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?????? ~ 15 yıl önce
elbette sadece bir yere varmak için biniyorum,yemek seçip yemeğe restorana giderim .Anlamadın galiba ilk yorumlarda soğuk sandwichten bahsedilene yazdım !!! Senin dediğin uzun uçuşlarda zaten sıcak yemek veriliyor, sandwich değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
carrier ~ 15 yıl önce
4-5 saatlik hatta 10 saatlik uçuşlarda sadece bir yere varmak için mi uçağa biniyorsun? Mentaliteye bak. İstanbul-Ankara seferlerinden bahsedilmiyor burada. Business ve First koltuklar tercihle seçiliyor ve o parayı veren insanın her türlü hizmeti beklemek hakkı. Global pazarlama stratejileri içerisinde THY'yi savunup iyi bir yere gelmesini istiyorsan geri kalmayacaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 15 yıl önce
THY uzn uçuşlarda first ve business class ta aşçı çalıştırılma istemi bence normal. Sandöviçin soğuk olduğundan da yakınılmı. Bir çok havayolu sandöviçten suya kadar her şeyi parayla satıyor uçakta. Aşçı olması bence THY için olumlu bir reklam olur. Yakınanlara hoca fıkrasını anımsatırım. "Parayı veren düdüğü çalar"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 15 yıl önce
hadi business yolcularını anlarım adam zaten o kadar parayı bunun için vermiş ama sandviçin soğuk olmasından şikayetçi olan acaba evinde nasıl bir mutfağa sahip. altı üstü bir sandviç soğuk olsa ne olur sıcak olsa ne olur sıcak olsa çok sıcak yandık derler. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek çok basit siyasetler bunlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 15 yıl önce
Ya siz uçağa yemek yemeğe mi biniyorsunuz?? Ben bir yere varmak için binerim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu2 ~ 15 yıl önce
EVET KATILIYORUM BUZ BUZ BUZ GİBİ SADECE .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 15 yıl önce
Önce düzgün sandviç yapılmasını sağlayın. Sabah sabah verilen sandviçler bile buz gibi. 2 sene öncesinde herşey mükemmeldi. Ne oldu da böyle oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000