17 Ağustos 2009, Pazartesi 13:51:17

Uçakların yeni belalısı lazer ışığı!

Daha önce Tekirdağ uçağının düştüğü Amsterdam'daki Schipol Havalimanı, bu kez de "lazer tehdidi" ile karşı karşıya...
  • çorumlu sedat'ın okuma yazması konusunda millet ne düşünüyor acaba? ilkokul terk olabilir mi? sedat "bilordo" nasıl bir spor, bi anlatsana (ama türkçe yaz)
  • Aynen katılıyorum, 532nm gücünde (kilometrelerce menzil demek) ve 500 - 1000 dolarlık modelleri var. Yeşil ışık saçanlar Photonic Disruptor olarak tanımlanıyor ve SWAT tarafından silah olarak kullanılıyor (bir daha yazayım: silah olarak kullanılıyor !!!) karanlık mekanlara baskın yapılırken şüphelinin gözüne tutulduğu anda geçici körlük yapıyor.. düşünün gece inişe geçen bir uçağa nasıl bir etki yapabileceğini ?
  • Iyide hocam, Siz yeni cikan lazerleri bilmiyorsunuz, Yahu gecen günde ayni olay icin yazdim, O lazerler Cinden geliyor, ve GG de satiliyor. illaki bana hangisi oldugunu aciklatacaksiniz.. Bulmasi kolay. Ayrica o Lazerler birakin 1200 metreyi 20 bin metre uzakliga kadar menzili bulunuyor, yani 1200 metre o ucagi etkilemek icin cok cok yeterli bir mesafe. bilmeden konusmayin..
  • asalım taksimde bölelerini vlala bi suru strikekımız yokmuşgibi bide bu eklendi bi karşıma çıksalar vallaha bıçakla hepsini doğrarım adamgibi davranın kahvede bilordo takılın başka söze gerek yok
  • Böyle bir durumun ortaya çıkması garip yani insan ne diye uçağa lazer tutar.Eğlence? kötü bir eğlenme yolu tabiki ama konuda abartılıyor sonuç itibarı ile birinin yerden lazer ile hareket halindeki bir uçağın kokpit camı içinden pilotun gözüne hedef alması ve tuturması düşük bir olasılıktır fakat yerden gelen böyle bir ışığa o bir anda tepki veren pilot o yöne bakar ve lazer ışını bir anlık gözünü alabilir berki çok düşük bir ihtimal ama bunun kazaya neden olma olasılığı çok daha düşüktür ki buda haberlerin ve olayın abartıldığının kanıtıdır.
  • bird strike vardi simdi bide lazer strike eklendi ucusta tehlikeye iyimi... bunu yapanlari toplucan kokpit camina disardan yapistircan gozune lazer tutcan .baksinlar bakalım yukardan nasil gozukuyomus lazer

Schipol havaalanında bazı sorumsuz kişilerin inişe geçen pilotları lazer ışınıyla taciz etmesi sonucu çok sayıda uçak düşme tehlikesi yaşıyor.

Şubat ayında Türk Hava Yolları'na ait Tekirdağ uçağının düştüğü Amsterdam'daki Schipol Havalimanı, bu kez de "lazer tehdidi" ile karşı karşıya.

Havalimanı çevresinde oturan bazı kendini bilmezlerin, uçakların inişe geçtiği sırada pilotları lazer ışığıyla taciz etmeleri, yeni facialara davetiye çıkarıyor.

Son haftalarda giderek yoğunlaşan lazerle taciz sonucu, pilotlarda görüş açısının düştüğü ve geçici körlük yaşandığı, bu yüzden birçok uçağın iniş sırasında kaza tehlikesi atlattığı açıklandı.

Pilotlar Derneği, Hollanda Havacılık Yönetimi tarafından onlarca şikayet başvurusu yapılması üzerine, havalimanı güvenliğinden sorumlu Kraliyet özel Birlikleri harekete geçti.

Havalimanı çevresinde suçlu avına çıkan polis ve özel birlikler halktan, lazerli tacizcileri görmeleri durumunda, zaman geçirmeden ihbar etmelerini istedi.

Güçlü bir lazer ışını, 1200 metre yükseklikte kokpitte algılanabiliyor. 300 metre irtifaya inildiğinde ise, pilotlarda geçici körlüğe yolaçabiliyor.

Dünya Bülteni

Uçakların yeni belalısı lazer ışığı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
çorumlu sedat'ın okuma yazması konusunda millet ne düşünüyor acaba? ilkokul terk olabilir mi? sedat "bilordo" nasıl bir spor, bi anlatsana (ama türkçe yaz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Aynen katılıyorum, 532nm gücünde (kilometrelerce menzil demek) ve 500 - 1000 dolarlık modelleri var. Yeşil ışık saçanlar Photonic Disruptor olarak tanımlanıyor ve SWAT tarafından silah olarak kullanılıyor (bir daha yazayım: silah olarak kullanılıyor !!!) karanlık mekanlara baskın yapılırken şüphelinin gözüne tutulduğu anda geçici körlük yapıyor.. düşünün gece inişe geçen bir uçağa nasıl bir etki yapabileceğini ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Iyide hocam, Siz yeni cikan lazerleri bilmiyorsunuz, Yahu gecen günde ayni olay icin yazdim, O lazerler Cinden geliyor, ve GG de satiliyor. illaki bana hangisi oldugunu aciklatacaksiniz.. Bulmasi kolay. Ayrica o Lazerler birakin 1200 metreyi 20 bin metre uzakliga kadar menzili bulunuyor, yani 1200 metre o ucagi etkilemek icin cok cok yeterli bir mesafe. bilmeden konusmayin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asalım taksimde bölelerini vlala bi suru strikekımız yokmuşgibi bide bu eklendi bi karşıma çıksalar vallaha bıçakla hepsini doğrarım adamgibi davranın kahvede bilordo takılın başka söze gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir durumun ortaya çıkması garip yani insan ne diye uçağa lazer tutar.Eğlence? kötü bir eğlenme yolu tabiki ama konuda abartılıyor sonuç itibarı ile birinin yerden lazer ile hareket halindeki bir uçağın kokpit camı içinden pilotun gözüne hedef alması ve tuturması düşük bir olasılıktır fakat yerden gelen böyle bir ışığa o bir anda tepki veren pilot o yöne bakar ve lazer ışını bir anlık gözünü alabilir berki çok düşük bir ihtimal ama bunun kazaya neden olma olasılığı çok daha düşüktür ki buda haberlerin ve olayın abartıldığının kanıtıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bird strike vardi simdi bide lazer strike eklendi ucusta tehlikeye iyimi... bunu yapanlari toplucan kokpit camina disardan yapistircan gozune lazer tutcan .baksinlar bakalım yukardan nasil gozukuyomus lazer

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000