06 Aralık 2012, Perşembe 09:31:31

UÇAKLARIMIZ BİZİM EVİMİZ!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, amaçlarının dünya yolcularına kaliteli hizmet sunmak olduğunu açıkladı.
  • Eger ucaklari evleri ise, ecomony kismi komurluk olmali.
  • SAYIN COK DEGERLI BASKANIM BOSVERIN SIZI ZATEN KUTLUYORUMDA CALISMALAR DEVAM BIZI BIZ DEGILDE ELLER METH EYLESIN TÜM THY CAMIASINA HAYIRLI HUZURLU UCUSLAR NESELI GÜNLER MUTLU YARINLAR GELECEGIMIZ AYDINLIK YOLUNUZ ACIK OLSUN SAYGILAR BENDEN SELAMET RABBIMDEN SU AN GOREVI BASINDA OLAN TÜM UCUS VE EKIBMANLARADA YUVALARINA GÜLE GÜLE KAVUSMAK DILEGIM HAYIRLI UCUSLAR SAYGILARIMLA.
  • Dayanamıyacam. "kıskananlar çatlasın"
  • Okadar çok uçuyoruzki artık neredeyse uçakta yatıp kalkıyoruz.. Evet uçaklar evimiz oldu sayenizde..
  • dogrudur. minimum istirahatle kabin memurları evinin yolunu unuttu uçamaktan. arka galley oturma odası orta galley misafir odası ön tarafta studyo mutfak
  • Yalan hemde kuyruklu yalan
  • Dünya Havacilik Tarihinde ilk 3 olacaginiza, dünya havacilik tarihinde en kar yapan, devletine zarar vermeyen Tasimaci Sirketi olmada fayda var, büyümek önemli degil, tabiiki para cepten cikmiyor sayin Kotil, sen o koltuktaysan ve bunlarin ilerdede hesabini verecek kisisin!
  • istersen gel öğreteyim sana
  • Yorumunuz
  • Samara, Omsk, Mahaçkale, Grozni, Nijni Novgorod, Perm, Murmansk, Vladivostok.

Kotil, uçakları kendi evleri olarak gördüklerini, yolcuları da misafir olarak ağırladıklarını söyledi.

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Etatar.ru haber ajansına özel mülakat veren Kotil, Türkiye ve Rusya arasındaki iyi ilişkilerin giderek arttığına işaret etti.


THY Genel Müdürü, "İki komşu ülkeyiz. Bugün Rusya'nın 8 kentine uçuyoruz. Müsaade ederlerse, 8 kente daha uçmaya hazırız. Yeni hattımız Novosibirsk kenti ve bu güzergahla ilgili kuşkumuz vardı, ama ilk günlerden itibaren uçaklarımız dolmaya başladı. Rusya'da sadece bir sorunumuz var, bu da uçuş kotamızın küçük olması. Uçtuğumuz her kentte en az günde iki sefer sayımız olsun, çok sayıda kente uçmak istiyoruz. Fakat büyük kentlerde bize sadece haftada 3-4 kere uçmaya izin veriyorlar. Ülkelerimizi daha fazla birbirine bağlamak istiyoruz, bu bağlamda en rahat kavşağı öneriyoruz. Eğer siz Afrika veya Orta Doğu'ya uçmak istiyorsanız, en iyi bağlantı bizde. Her zaman Aeroflot'la işbirliğine hazırız. Genelde biz yerel havayolu kurumlarına yardımcı oluyoruz. Çünkü İstanbul'un durumu bizi her zaman verimli konumda tutuyor." dedi.

İSTANBUL'UN 3. HAVAALANI DÜNYA HAVACILIK TARİHİNDE DEVRİM YAPACAK

İstanbul'un uçuş sefer sayıları bakımından dünyanın en verimli ve merkez noktası olduğuna dikkat çeten Kotil, "Uluslar arası hava taşımacıları birliği IATA'ya göre, dünyanın yıllık yolcu taşımacılığı şöyle paylaşılmakta: Avrupa-yüzde 8,6, Asya-yüzde 17,4, Kuzey Amerika-yüzde 16,2, Güney Amerika-yüzde 2,8. Biz buradan pay istemiyoruz. Bizim Avrupa-Orta ve Yakın Doğu güzergahındaki planımız 14 milyar dolar. Avrupa-Asya güzergahı 40 milyar dolar ve Avrupa'dan Afrika'ya yönelik rakam ise yaklaşık 10 milyar dolar. Biz matematik bir model oluşturduk, buna göre gelirimiz 40 milyar dolara ulaşabilir, yani tüm yolcu sayısının yüzde 8'i. Bunu başarmamızda İstanbul'un uçak seferlerinin dünya kavşağındaki konumunu etkiler.

Bu yıl gelirimiz8 milyar dolar. Yedi yıl önce ise 1,6 milyar dolar idi. Tüm dünyada hava yolunun ticari kapsamı ise yaklaşık 500 milyar dolar. Yani burada biz toplam taşımacılık sayısının yüzde sekizi için iddialıyız. Yüzde 0,5 oranından yüzde 2'ye çıktık, şimdi ise yüzde 8'e ulaşmayı istiyoruz. Gerçekten de bu çok ciddi rakam. Örneğin Nijerya gibi petrol ülkesinin GMH'i 80 milyar dolar. Bugün Avrupa'da 40 milyar dolar para kazanan havacılık kurumu yok. Aeroflot dahil. Önümüzde açılan perspektifler dolayısıyla bugün İstanbul'da 3. havaalanı inşa ediyoruz. Bu projeye 10 milyar dolar yatırıyoruz. Bu özel havaalanı olacak ve dünyanın en fazla özel yatırımı olan bir havaalanı. Çin'de de benzer miktarda yatırımlar yapıldı, ama orada bunu devlet yaptı." ifadelerini kullandı.

2020 HEDEFİMİZ 375 UÇAK

Muhabirin "Anlaşılan başlıca rakipleriniz Avrupa kentleri?" sorusu üzerine THY Genel Müdürü, "İstanbul hem Basra Körfezi, hem de büyük Avrupa kentleriyle rekabet ediyor. Bizim avantajımız coğrafya. İstanbul en doğru yerde duruyor. Önümüzdeki 20 yılda İstanbul hava taşımacılığı açısından dünyanın merkezi olacak. Son 2 haftada biz yaklaşık 10 milyar dolarlık 35 büyük uçak sipariş ettik. Bu filomuzdaki 200 uçağa ilaveten. 2020'e kadar 375 uçağımız olacak. Bu tabii dünyanın en büyük filosu olmayacak, ancak dünyada ilk iki ya da üçe kesin girecek. Ve coğrafi avantajımızdan dolayı en gelirli ve etkili filosu durumuna gelecek…" yanıtını verdi.

2006 yılında "Müşterimiz amirimizdir" sloganıyla yola çıktıklarını anlatan THY Genel Müdürü, kendilerine ait özel pilot, hostes ve teknik eleman okullarının bulunduğunu kaydetti. Yolculara en iyi şekilde hizmet edilmesini kendileri için önem arz ettiğini vurgulayan Kotil, "Uçak evimiz, içinde sunacağımız hizmet de ücretsiz, hiç bir şey satmıyoruz. Biz 24 saat olarak ayaktayız ve bu da hoşumuza gidiyor. Türkiye'nin dış politika dahil tüm faktörler bizi başarılı ve güçlü hale getiriyor. Örneğin Rusya ve başka ülkelerle vize rejimi kaldırıldı. 2005 yılında kredi borçlarımız varken bugün cebimizde 1,8 milyar dolarlık hazır paramız var ve tüm yatırımları da kendi kaynağımızdan yapıyoruz. Eğer yolcu çok şey arzu ederse, bu durumda bu kaynaktan onlara para harcarız." dedi.

Rusya'ya özel ilgi gösterdiklerini ifade eden Kotil, "Çocukken beni Rusya kötü ülke diye eğittiler. Fakat şahsi tanışıklık ve ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişmesi şunu ortaya koydu: Artık sorunlarımız yok. Ben de eğitildiğim şekilde çocuklarımı eğitmiyorum. Dünyaya Türk kültürünü göstermekten yanayız." mesaj verdi.

Etatar.ru ajansı, THY'i dünyanın en iyi havacılık kurumu diye tanıtarak, "Osmanlı İmparatorluğu'nun yeni kuşakları olarak samimi hedefleriyle dünyayı fethetmeye hazırlandığı" yorumunu yaptı. (Zaman)

UÇAKLARIMIZ BİZİM EVİMİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ucaklar evleri ~ 11 yıl önce
Eger ucaklari evleri ise, ecomony kismi komurluk olmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAMI YAVUZ ~ 11 yıl önce
SAYIN COK DEGERLI BASKANIM BOSVERIN SIZI ZATEN KUTLUYORUMDA CALISMALAR DEVAM BIZI BIZ DEGILDE ELLER METH EYLESIN TÜM THY CAMIASINA HAYIRLI HUZURLU UCUSLAR NESELI GÜNLER MUTLU YARINLAR GELECEGIMIZ AYDINLIK YOLUNUZ ACIK OLSUN SAYGILAR BENDEN SELAMET RABBIMDEN SU AN GOREVI BASINDA OLAN TÜM UCUS VE EKIBMANLARADA YUVALARINA GÜLE GÜLE KAVUSMAK DILEGIM HAYIRLI UCUSLAR SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Dayanamıyacam. "kıskananlar çatlasın"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Okadar çok uçuyoruzki artık neredeyse uçakta yatıp kalkıyoruz.. Evet uçaklar evimiz oldu sayenizde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mininmum ~ 11 yıl önce
dogrudur. minimum istirahatle kabin memurları evinin yolunu unuttu uçamaktan. arka galley oturma odası orta galley misafir odası ön tarafta studyo mutfak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yalan hemde kuyruklu yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düsseldorf acenta ~ 11 yıl önce
Dünya Havacilik Tarihinde ilk 3 olacaginiza, dünya havacilik tarihinde en kar yapan, devletine zarar vermeyen Tasimaci Sirketi olmada fayda var, büyümek önemli degil, tabiiki para cepten cikmiyor sayin Kotil, sen o koltuktaysan ve bunlarin ilerdede hesabini verecek kisisin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1.8 milyar dolar ~ 11 yıl önce
1.8 milyar dolar naktimiz var diyor sen hala kar yapmıyo, devletten para alıyor diyorsun... doğru oku haberi...
777 e cevap ~ 11 yıl önce
istersen gel öğreteyim sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 11 yıl önce
gel bana öğret
777 ~ 11 yıl önce
dc3 senin bana öğreteceğin birşey yok.25 senedir havacılık sektöründeyim. sadece çalışmıoyurm doktora yapmış doçentliğine hazırlanan bir akademisyenim.rahat ol sıkıntı yok :)))
330 ~ 11 yıl önce
dc3 sen ne iş yaparsın diye geçenlerde sormuştum ama cevap bile veremedin. hangi şirkettesin. görevin ne?
777 e cevap ~ 11 yıl önce
sen daha çömezmşsın...biraz daha yol alman lazım çömez
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
çömez gibi laflar askeriyede kaldı havacılıkta geçmiyor dc3.ama senin kabahatin yok.işin gücün foss moss globally falan filan rahat ol sıkını yok :))
Kıskananalar çatlasın ~ 11 yıl önce
Yorumunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni 8 kent ~ 11 yıl önce
Samara, Omsk, Mahaçkale, Grozni, Nijni Novgorod, Perm, Murmansk, Vladivostok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000