08 Nisan 2008, Salı 18:29:43

Uçaklarda cep kullanımı Türkiye’de imkansız!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Türkiye'de uçaklarda cep telefonu kullanılması konusuna ilişkin sıcak açıklamalarda bulundu...

Karlıtekin, yapılan yenilemeyle cep telefonuyla sadece yazılı veri aktarımına izin verilebileceğini belirtti.

23 Nisan’da Ankara merkezli olarak uçuşlara başlayacak Anadolujet’in tanıtımı için Hatay Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlen toplantıya Candan Karlıtekin’in yanı sıra THY Gelir Yönetimi Başkanı Sami Alan, Halkla İlişkiler Başkanı Hamdi Irmak, Anadolu Bölge Müdürü Necdet Gürsoy, iş adamları ve acente sahipleri katıldı. Karlıtekin, Anadolujet ile Anadolu’da farklı bir uçuş konsepti başladığını, yolcuların THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacağını ifade etti.

Karlıtekin, “Çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne alıyoruz. Bu hususlar şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmektir. Anadolujet bu yolda önemli bir adımdır. Böylelikle Ankara’ya yeni bir soluk getireceğiz, havacılıkta yeni bir dönem başlatıyor olacağız. En önemlisi daha geniş bir halk kitlesine hitap edeceğiz ve daha çok insanı uçakla tanıştıracağız. Yolcularımız artık güvenilir bir marka ile ekonomik seyahat edecekler” diye konuştu.

UÇAKTA CEP'LE KONUŞMAYA İZİN YOK

Avrupa Birliği Komisyonu’nun Avrupa hava sahasındaki uçaklarda cep telefonu kullanımına resmen izin verdiğinin hatırlatılması üzerine Candan Karlıtekin şunları söyledi: ”Cep telefonunu özellikle ciddi yatırım yaptığımız yeni uçaklarda kullanılır hale getireceğiz. Ancak cep telefonunun kullanımına sadece yazılı veri aktarımı noktasında izin vereceğiz. Konuşmaya izin vereceğimizi düşünmüyorum. Tabi bu zaman alacak bir süreç. Çünkü, bir uçakta cep telefonunun kullanılabilir hale getirilmesi için 700 bin Dolar’dan daha fazla bir maliyet gerekiyor. Yine de bu konuda ipin ucunu fazla bırakmamak gerekiyor. Çünkü bu konuda oluşabilecek yanlış bir zihniyet uçak kazalarını da beraberinde getirecektir. Hava yolu taşımacılığı ciddiyeti asla elden bırakmamalıdır.”

Bu arada Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği Kongresi’nin, 1- 3 Haziran tarihleri arasında Türkiye’de yapılacağı da açıklandı.

Uçaklarda cep kullanımı Türkiye’de imkansız!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000