20 Mayıs 2013, Pazartesi 09:07:01

UÇAKLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NDA PİSTİ PAS GEÇTİ

Atatürk Havalimanı'nda pistte bir poşet parçası görülmesi üzerine 4 uçak, pisti "pas" geçti.
  • Madem şiddetli rüzgar vardı posetl niye uçmadı da pistte kaldı.
  • Avrupnin bütün meydanlarını ne zaman gezdın ne kadar çok uzman var bu memlekette, ama ıs projeye gelınce yan gel yat degılmı!
  • Memleketimin her yeri pislikten gecilmiyor. Temizlik imandan gelir diye bosuna yaziyor cami girislerinde. Demekki sözde müslümanlariz hepimiz...
  • Tamam onlar gerekeni yapmışlar da komik değil mi söylesenize :D Siz gidin, milyonlarca dolarlık uçak yapın, bir poşet bile onu bozabilsin :D (poşetin motora zarar vermeyeceğini düşünenler, poşetin verebileceği zarar konusunda bilgi sahibi olmak için youtube'a Bird Strike Jet Engine Test yazın)
  • Harika bir haber yapmışsınız. Şahsi düşünceme göre Atatürk Havalimanı şu anda FOD ve çöp konusunda Avrupa'nın en pis havaalanı. FOD taxi yollarının artık bu kadar yoğun trafiği kaldıramamasına bağlı olarak bozulması yüzünden. Ancak çöp ise özellikle uçaklarda temizlik yapan şirketlerin (TGS,Havaş,Çelebi) uçaktaki çöp torbalarını aprondaki çöp arabalarına atışları sırasında etrafa savrulan çöpler oluşturuyor. Temizlikle görevli personelin kusuru, uçak temiz olsun ama aprona dökülen maddelerin oluşturabileceği tehlikelerin bilincinde olmamaları. Çok acil olarak yetkililerin bu konuya çözüm bulmaları gerekir. Uçucu personelin her defasında mahallinde her olaya müdahale etmesi (çöpler,bavullardan düşen parçalar, uçak manevra sahalarında bırakılan troylerler veya konteynerler) maalesef yeterli olmuyor artık. Spontane müdahaleler yerine sistematik ve bilinçli bir müdahale çok elzem hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan bir uçağın kaptan pilotu, "05-23" olarak adlandırılan pistte bir poşet parçası görmesi üzerine, durumu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kulesi'ne bildirdi.

Kule görevlileri, iniş için alçalmaya hazırlanan Libya Hava Yolları'nın Trablus-İstanbul, Türk Hava Yolları'nın Kayseri-İstanbul, Swiss International Air Lines'in Zürih-İstanbul ve Afriqiyah Havayolları'nın Trablus-İstanbul seferini yapan tarifeli uçakların pilotlarıyla bağlantıya geçerek, pisti bir süre pas geçmelerini istedi.

Bunun üzerine pisti pas geçen uçakların, şiddetli rüzgarın etkisiyle savrulduğu bildirilen poşetin görevliler tarafından pistten alınmasının ardından inişlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiği öğrenildi.

UÇAKLAR ATATÜRK HAVALİMANI'NDA PİSTİ PAS GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Rüzgar ~ 11 yıl önce
Madem şiddetli rüzgar vardı posetl niye uçmadı da pistte kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilk degile ~ 11 yıl önce
Avrupnin bütün meydanlarını ne zaman gezdın ne kadar çok uzman var bu memlekette, ama ıs projeye gelınce yan gel yat degılmı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
icler acisi ~ 11 yıl önce
Memleketimin her yeri pislikten gecilmiyor. Temizlik imandan gelir diye bosuna yaziyor cami girislerinde. Demekki sözde müslümanlariz hepimiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi :) ~ 11 yıl önce
Tamam onlar gerekeni yapmışlar da komik değil mi söylesenize :D Siz gidin, milyonlarca dolarlık uçak yapın, bir poşet bile onu bozabilsin :D (poşetin motora zarar vermeyeceğini düşünenler, poşetin verebileceği zarar konusunda bilgi sahibi olmak için youtube'a Bird Strike Jet Engine Test yazın)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLK DEĞİL ~ 11 yıl önce
Harika bir haber yapmışsınız. Şahsi düşünceme göre Atatürk Havalimanı şu anda FOD ve çöp konusunda Avrupa'nın en pis havaalanı. FOD taxi yollarının artık bu kadar yoğun trafiği kaldıramamasına bağlı olarak bozulması yüzünden. Ancak çöp ise özellikle uçaklarda temizlik yapan şirketlerin (TGS,Havaş,Çelebi) uçaktaki çöp torbalarını aprondaki çöp arabalarına atışları sırasında etrafa savrulan çöpler oluşturuyor. Temizlikle görevli personelin kusuru, uçak temiz olsun ama aprona dökülen maddelerin oluşturabileceği tehlikelerin bilincinde olmamaları. Çok acil olarak yetkililerin bu konuya çözüm bulmaları gerekir. Uçucu personelin her defasında mahallinde her olaya müdahale etmesi (çöpler,bavullardan düşen parçalar, uçak manevra sahalarında bırakılan troylerler veya konteynerler) maalesef yeterli olmuyor artık. Spontane müdahaleler yerine sistematik ve bilinçli bir müdahale çok elzem hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fliht ~ 11 yıl önce
touch and go :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000